Categories
gezond vermageren afslanken

Gezond afvallen Havermoutpap met rozijnen.

Gezond ontbijt om te helpen vermageren… ontbijt zonder brood…
afslanken havermoutpap…

Afvallen Havermoutpap recept.

About : Ontbijt met havermout > Gezond dieet Recept: Havermoutpap : Gezond snel light en goed om te vermageren of diëten. Havermoutpap is niet enkel lekker maar past ook in een gezond dieet om te vermageren.

Gezond Afvallen met : havermoutpap met rozijnen.

Gezond afslanken : recept ontbijt afvallen havermoutpap. met rozijnen.

ingrediënten: (voor 4 personen)

Afvallen havermoutpap :

  • 100 gram havermout (klik voor info over havermout zelf)
  • 1.5 liter magere melk
  • 50 gram rozijnen
  • kaneel naar smaak
  • snuifje zout

beschrijving bereiding havermoutpap:

Breng de melk met wat zout aan de kook, strooi er al roerende de havermout in. Laat de melk al roerende weer aan de kook Komen. Laat de havermoutpap op een zacht vuur (af en toe roeren) koken, tot de havermout gaar en de havermoutpap gelijkmatig gebonden is (+/- 20 a 25 min.). Voeg op het einde de rozijnen en kaneel toe. Als je niet op de lijn moet letten kan je er na het opdienen nog bruine suiker aan toe voegen aan de havermoutpap.

Soms wordt havermoutpap ook als nagerecht geserveerd.


Voordelen. Gezond afslanken recept Havermoutpap.

Afvallen havermoutpap: Je zou kunnen denken. Dat havermout veel calorieën bevat. Maar dit is vergelijkbaar met brood. Er bestaat zelfs een brood dieet. Belangrijk bij koolhydraten is dat je trage suikers eet. En niet de snelle suikers. De snelle suikers zijn letterlijk de suikers die je kan zien. Deze worden te snel opgenomen. (Wat in bepaalde omstandigheden nodig kan zijn.)

Het probleem is, als je deze dan niet onmiddellijk verbruikt. Dat uw lichaam deze opslaat als VET. De trage suikers zijn evenveel calorieën! Maar omdat deze complexere koolhydraten zijn. Worden deze langzamer afgebroken. En worden deze dus over een langere tijd nuttig gebruikt. Zo is er geen overschot. En voel je dus ook geen honger’tje dat je wel krijgt na een suiker inname. Daardoor blijf je dus langer voldaan. En eet je dus minder! 😎 Enzo slank je dus ook af.

Havermout vermageren (afslanken)

Hoeveel havermout mag je eten per dag?

Afvallen havermoutpap – calorieën: Havermout = 74 kilo calorieën per 100 gram product. Als je weet dat je per dag als vrouw 2000 kCal mag eten en als man 2400 kCal. Dan moet je dus niet bang zijn om havermout te eten. Belangrijk als je wil vermageren met havermout, dat je dit dus best eet als ontbijt. (Omdat dit dus trage suikers zijn die dus langdurig een verzadigd gevoel geven!!! En er dus zo voor zorgen dat je niet gaat snoepen tussen de maaltijden door 🙂 )

Meer info over havermout (in gezonde voeding)

Zie ook de calorietabel met meer dan 1400 items. (nu meet eenvoudige zoekfunctie)


Einde ‘Afvallen havermoutpap’

Terug naar recepten overzicht.

Infonosity, Copyright © 2007 until 50 years after my death 🙂 Bruno Stroobandt.