Categories
gezond vermageren afslanken Voeding

Thee gezond afvallen ✔️ info and tips

Thee is niet enkel gezond, maar past ook binnen uw dieet om af te vallen of gezond te vermageren.

Thee gezond afvallen – Over: Meer info over thee. Vermageren met thee. Is afslanken met thee gezond of gevaarlijk? Als je wil vermageren is thee in ieder geval beter dan limonade. Maar oppassen met ‘Afslankthee’. Dit zijn meestal kruidenmengsels met een diuretisch effect. Een diureticum is een middel dat de afgifte van water door de nieren bevordert. Het gevolg hiervan is een verhoogde productie van urine. Maar daardoor droog je dus uit. En dat is niet bepaald een gezonde manier om te vermageren. Lees verder…

Thee is gezond ook voor afslanken
Thee (early grey tea)

Thee gezond afvallen – vermageren: Thee betekenis.

Thee (Camellia sinensis)

Thee bevat zeer veel antioxidanten en zou u dus langer jong moeten houden. Ook bevat het de helft cafeïne ten opzichte van koffie. We hebben het hier over echte thee. Kruidenthee bevat zelfs geen cafeïne en is dus beter om te drinken voor dat je gaat slapen.
Als je aan het vermageren bent moet je veel water drinken. Maar als je de slechte gewoonte had om cola of andere zoete limonade te drinken dan kan ik me goed voorstellen dat je er niet toe komt om 1,5 liter water per dag te gaan drinken. Thee (met enkele kunstmatige zoetjes) is dan een goed alternatief als je wil afvallen. Er bestaat ook afslankthee, dat zijn bepaalde kruiden mengsel die bedoeld zijn om water af te drijven.

Thee gezond afvallen: Maar je kan dus beter gewone thee als afslankthee gebruiken. (zonder suiker uiteraard 🙂 ) Omdat die kruiden afslankthee er eigenlijk voor zorgt dat je diarree krijgt. En zo verlies je ook alle gezonde bacteriën in uw darmstelsel. En krijg je ook door het watertekort van die kruiden vermageringsthee mogelijk verstoppingen. (Niet zo gezond dus.)

In Nederland, de grootste Europese theeverbruiker na Groot-Brittannië, zijn er onderzoeken uitgevoerd op een hele reeks proefpersonen waaruit blijkt dat dagelijks thee drinken de kans op hart- en vaatziekten met 40 tot 60 % vermindert.

Afslanken met vermageringsthee.

Thee gezond afvallen: Bovenstaande ging over gewone thee. Maar in kruiden winkels verkoopt met ook vermageringsthee om af te slanken. Of ook dieet pillen met thee extracten. Dit laatste is gewoon pure afzetterij. (de dieet pillen) Als we kijken naar de werking van de dieet thee om te drinken. Dan zien we dat deze meestal gewoon een vochtafdrijvende werking hebben. Waardoor je dus inderdaad gewicht verliest. Maar dit gewichtsverlies komt dan door een vocht tekort. Sommige van die theeën komen uit exotische landen waar de regeling wat voedselveiligheid betreft niet zo hoogstaand is. Pas daar dus zeker mee op. Deze afslank thee, bezorgt u diarree, waardoor je uitdroogt. Waardoor je daarna het tegenovergestelde kunt krijgen. (Een pijnlijke verstopping in uw darmen.)

afslankthee psychologie

Thee gezond afvallen: Men gaat er van uit dat iemand die afslankthee koopt. Ook daadwerkelijk wil vermageren. En zo iemand gaat dus ook op zijn voeding letten. En daardoor zal je dus inderdaad vermageren. Het is dus een placebo effect. Je kan dus even goed (en zelfs veiliger) gewone thee nemen. En die afslankthee noemen. Plak er desnoods een zelfgemaakt etiket op. 😉

Als je gezond wil vermageren is geen enkel extreem dieet gezond.

Thee gezond afvallen – meer dan minder eten: Op deze website staan meerdere artikels over vermageren en voeding. Ik heb ook een calorieën tabel gemaakt van meer dan 1400 producten. En deze zijn niet alfabetisch gerangschikt. Maar gesorteerd op het aantal calorieën. Dus als je die lijst leest, dan weet je hoe verder je in de lijst gaat. Hoe minder je er van mag eten 😎 Er zit wel een zoekvenster in voor het geval je naar 1 bepaald item zoekt. Calorieën tabel – gezonde voeding.


Einde “Thee gezond afvallen”

Meer info: Hoe gezond vermageren zonder dieet.

of gezond vermageren index

Infonosity, Copyright © 2007 until 50 years after my death 🙂 Bruno Stroobandt.