Categories
Recepten

recept andijviehussel eenpansgerecht

☆☆☆☆★ Geen tijd om uren in de keuken te staan dan is dit de oplossing. Snel klaar en lekkere ovenschotel recept met andijvie…

gezond vermageren recept andijviehussel eenpansgerecht - recept met verse andijvie.
andijvie vers uit de tuin

recept andijviehussel eenpansgerecht : Geen tijd of zin om uren in de keuken te staan en dan alles op 10 minuten op te eten. Goed recept voor vrijgezellen 🙂 Het recept is voor 4 personen maar je kan iemand uitnodigen en de rest invriezen.

Andijviehussel – ingredienten: (voor 4 persoonen)

 • 450 gr (Provencaals gekruid) gehakt
 • 100 gr doorregen rookspekreepjes
 • boter of margarine
 • 2 uien
 • 2 rode paprika’s
 • 750 gr (voorgekookte) aardappelblokjes- of balletjes
 • 1 bouillontablet
 • een blik tomaatstukjes
 • 1 blik witte bonen
 • zout en peper
 • 350 gr andijvie

Eenpansgerecht beschrijving: (bereiding recept)

Draai van het gehakt balletjes en leg deze tot gebruik weg in de koelkast. Bak in de braadpan de rookspekjes uit. Zet het vuur hoger, voeg eventueel wat boter toe en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Snipper de uien en paprika’s en doe ze erbij. Doe de aardappeltjes erbij en bak het geheel, onder af en toe omscheppen, +/-10 min. Voeg dan 1/4 l water toe, verkruimel er de bouillontablet over en voeg de tomaten met het vocht en de uitgelekte witte bonen toe. Leg het deksel op de pan, breng het gerecht tot tegen de kook aan en laat het, onder af en toe omscheppen, 10 min stoven. Was ondertussen de andijvie en snijd die in heel fijne repen. Giet de inhoud van de pan af (bewaar het vocht) en schep de andijvie erdoor. Als het te droog is, voeg dan weer wat stoofvocht toe.

Smakelijk eten 🙂 (einde recept andijviehussel eenpansgerecht ) (hussel is wat ze in Nederland zeggen tegen Belgische stamppot. Alles door elkaar husselen, is alles door elkaar mengen – hoe eenvoudig kan koken zijn 😉 )

andijvie op wikipedia

Terug naar recepten overzicht.