hoeveel kan ik lenen

hoeveel kan ik lenen
Lening index-pagina

Hoeveel kan ik lenen (als alleenstaande)

Over: hoeveel kan ik lenen : laatst bewerkt 1/12/2019. Vandaag de dag staan de interesten vrij laag. Het is dus de moment om te overwegen om een huis te kopen in plaats van een huis of andere woning te huren. Het grootte voordeel is dat je tegen dat je op pensioen bent uw woning afbetaald is. Een pensioen in België is niet al te groot en als je daar dan nog het grootste deel van moet afgeven aan huishuur, dan sta je dicht aan de afgrond van armoede.

rekenvoorbeeld lening op 25j.

Je moet rekening houden dat je niet meer dan 1/3 van uw loon spendeert aan de afbetaling van uw hypotheek. De rest dient voor energie (water,gas,elektriciteit) en natuurlijk om te voorzien in uw levensonderhoud (eten,kleding,vervoer,…)

Maar als je een huis huurt is dat eigenlijk net hetzelfde. Met het verschil dat je nooit afbetaald geraakt.

Nu stel dat je 1800 euro netto verdient per maand. Is dat dus een afbetaling tussen de 600 en 700 euro dat je gemakkelijk aan kan. En als je stopt met roken (200 euro per maand) kan je zelfs tot 800 euro per maand afbetalen.

Afhankelijk van hou oud u bent en ook hoelang u al klant bent staat de bank al dan niet toe dat u 100% van de aankoop kunt lenen. Ikzelf heb zelfs 110% kunnen lenen. Dat is de aankoopprijs van het huis plus de notariskosten. Die lening was toen op 25 jaar aan 4%.

Maar je kan nu lenen aan 2%. Als je dan 150.000 euro leent op 25jaar. Dan betaal je uiteraard die 150.000 euro terug plus 40.338,12 euro aan interesten. Gedeeld door 300 maanden maakt dat 635 euro per maand.

Dit is berekend met een vaste intrest. Je kan ook kiezen voor een vaste kapitaal aflossing. De banken zwijgen daarover of raden dat niet aan, om dat je dan meer betaald per maand in het begin, maar op het einde veel minder. Dat is in uw voordeel, niet in het voordeel van de bank. Waarom? Omdat je dan sneller die 150.000 euro kapitaal aflost, zodat er sneller een kleiner bedrag is waar de intrest op berekent word. En je dus in het totaal minder intrest aan de bank betaald. Tweede voordeel : Binnen 10 jaar betaal je per maand dus al een stuk minder plus tegen die tijd is geld minder waard en uw loon hoger, en maak je dus twee keer winst. 🙂

Hoeveel geld kan ik lenen als ik al een lening heb?

Als je in een huis woont met een lening. En je wil een andere woning kopen. Hoe moet ik dat dan doen? Want ik kan geen twee leningen betalen tot het eerste huis verkocht is. Daarvoor is er het overbruggingskrediet.

Meer info over leningen en andere financieel (index) artikelen.

Onvoorziene uitgaven? Ik zoek een persoonlijke lening op afbetaling

Er bestaat nu ook een energie lening – voor de aankoop van stookolie


Ik heb nu ook een calculator online gezet. Hiermee kan je een lening simulatie doen. Zo kan je ook zien hoeveel je kan lenen en hoeveel je dan afbetaald per maand. Je kan zelf kiezen hoeveel afbetalingen je doet, welk bedrag je leent en hoeveel intrest je betaalt.

Niet gevonden wat je zoekt goto google