Categories
financieel Lenen - lening - woningkrediet

hoeveel kan ik lenen

Hoeveel kan je lenen (als alleenstaande) voor de aankoop van een woning. Berekening van uw lasten…

hoeveel kan ik lenen
Lening index-pagina

Hoeveel kan ik lenen (als alleenstaande)

Over: hoeveel kan ik lenen : laatst bewerkt 1/12/2019. Vandaag de dag staan de interesten vrij laag. Het is dus de moment om te overwegen om een huis te kopen in plaats van een huis of andere woning te huren. Het grootte voordeel is dat je tegen dat je op pensioen bent uw woning afbetaald is. Een pensioen in België is niet al te groot en als je daar dan nog het grootste deel van moet afgeven aan huishuur, dan sta je dicht aan de afgrond van armoede.

rekenvoorbeeld lening op 25j.

Je moet rekening houden dat je niet meer dan 1/3 van uw loon spendeert aan de afbetaling van uw hypotheek. De rest dient voor energie (water,gas,elektriciteit) en natuurlijk om te voorzien in uw levensonderhoud (eten,kleding,vervoer,…)

Maar als je een huis huurt is dat eigenlijk net hetzelfde. Met het verschil dat je nooit afbetaald geraakt.

Nu stel dat je 1800 euro netto verdient per maand. Is dat dus een afbetaling tussen de 600 en 700 euro dat je gemakkelijk aan kan. En als je stopt met roken (200 euro per maand) kan je zelfs tot 800 euro per maand afbetalen.

Afhankelijk van hou oud u bent en ook hoelang u al klant bent staat de bank al dan niet toe dat u 100% van de aankoop kunt lenen. Ikzelf heb zelfs 110% kunnen lenen. Dat is de aankoopprijs van het huis plus de notariskosten. Die lening was toen op 25 jaar aan 4%.

Maar je kan nu lenen aan 2%. Als je dan 150.000 euro leent op 25jaar. Dan betaal je uiteraard die 150.000 euro terug plus 40.338,12 euro aan interesten. Gedeeld door 300 maanden maakt dat 635 euro per maand.

Dit is berekend met een vaste intrest. Je kan ook kiezen voor een vaste kapitaal aflossing. De banken zwijgen daarover of raden dat niet aan, om dat je dan meer betaald per maand in het begin, maar op het einde veel minder. Dat is in uw voordeel, niet in het voordeel van de bank. Waarom? Omdat je dan sneller die 150.000 euro kapitaal aflost, zodat er sneller een kleiner bedrag is waar de intrest op berekent word. En je dus in het totaal minder intrest aan de bank betaald. Tweede voordeel : Binnen 10 jaar betaal je per maand dus al een stuk minder plus tegen die tijd is geld minder waard en uw loon hoger, en maak je dus twee keer winst. 🙂

Hoeveel kan ik lenen – zelf berekenen? Test het eenvoudig in de gratis privé (zonder bank) : hypotheek calculator

Hoeveel kan ik lenen als ik al een lening heb?

Als je in een huis woont met een lening. En je wil een andere woning kopen. Hoe moet ik dat dan doen? Want ik kan geen twee leningen betalen tot het eerste huis verkocht is. Daarvoor is er het overbruggingskrediet.

Meer info over leningen en andere financieel (index) artikelen.

Onvoorziene uitgaven? Ik zoek een persoonlijke lening op afbetaling

Er bestaat nu ook een energie lening – voor de aankoop van stookolie


Hoeveel kan ik lenen – hypotheek calculator: Ik heb nu ook een calculator online gezet. Hiermee kan je een lening simulatie doen. Zo kan je ook zien hoeveel je kan lenen en hoeveel je dan afbetaald per maand. Je kan zelf kiezen hoeveel afbetalingen je doet, welk bedrag je leent en hoeveel intrest je betaalt.

Hoeveel kan ik lenen – uitgebreide versie: Hypotheek calculator Hier zie je ook je jaar-balans. En hoeveel je lening uiteindelijk kost op de totale afbetaling.


Einde ‘hoeveel kan ik lenen – rekenvoorbeeld’ Deze website gaat over van alles en nog iets anders. Hieronder een selectie van artikels. Je kan bovenaan via de menu naar de indexpagina’s gaan per onderwerp.

hoeveel kan ik lenen - hypotheek simulatie - lening calculator

Hypotheek calculator ✔️ N°1 lening simulatie

Hypotheek calculator - simulatie van woning leningen. Hoeveel kan ik lenen simulatie zonder bank! Hypotheek calculator - lening simulatie: over: ...
Read More

Autolening simulatie – lenen auto

Autolening simulatie: Hier kan je snel berekenen 'hoeveel kan ik lenen voor de aankoop van een wagen'. Dit zonder bank ...
Read More

is goud kopen verstandig – Waar kan ik goud kopen – verkopen? Hoe kan ik in goud beleggen?

Is goud kopen verstandig? - Is beleggen in goud verstandig? En hoe kan ik in goud beleggen? Hier vind je ...
Read More
infonosity

Agfa Gevaert Mortsel

Over: Agfa Gevaert Mortsel. Hier staan alle artikels over Agfa verzameld. Zowel over het koersdoel, technische analyse, en meer info ...
Read More
infonosity

Nuttige beurs linken A-Z

Canada 1 Oz pure gold Beurs (beurzen), stockmarket exchange en aandelen sites. Nuttige beurs linken A-Z. (ook sites van de ...
Read More

De beurs index

Technische Analyse voorbeeld Dit is de beurs index pagina met alle linken naar artikels die over de beurs gaan. Dat ...
Read More

Financieel

Linken naar financiële onderwerpen : financieel index : hier vind je linken op financieel gebied. zowel over geld uitgeven als ...
Read More

Geld verdienen met internet. (online geld verdienen, thuis werken)

Reeks artikels over geld verdienen online. Hoe, Tutorial. Geld verdienen met internet, zonder iets te doen?!?... (Dat is : geld ...
Read More
infonosity

Goedkope lening – snel geld lenen – waar.

Lening index-pagina goedkope Lening - index - pagina Snel geld lenen > Goedkope lening - goedkoopste woninglening of hypothecaire lening ...
Read More

Niet gevonden wat je zoekt goto google