Auto Verkopen – Auto Kopen

Auto kopen - Auto Verkopen
Auto te koop

Over: Je wil je auto verkopen om een nieuwe auto te kopen. Of je kan ook zelf een occasie auto kopen. Maar wat is een tweedehands auto nog waard? En wat is de waarde van uw auto. Waarom steken die auto inkoop bedrijven kaartjes onder uw ruitenwisser. Een derde optie is een autoverhuur agentschap. Hoe eraan beginnen, waar kan je terecht en wat zijn de mogelijke opties……


Auto te koop aanbieden.

Als je jouw auto beu bent, of hij is ver versleten. Waardoor de onderhoudskosten redelijk hoog beginnen oplopen. Dan heb je uiteraard het recht om uw auto te verkopen. En liefst voor een correcte prijs.

Wat je niet zomaar mag doen is, als je auto op straat staat er een bordje met ‘AUTO TE KOOP’ op hangen. Dit mag pas als je via de gemeente een officiële toelating hebt. Je moet zoals alles hier in België er taksen voor betalen. Hiervoor kan je dus speciale taks-zegels kopen.

Je ziet ook regelmatig reclame van auto inkoop bedrijfjes. Maar als je zelf niets van auto’s kent. Weet je dus ook niet wat uw auto nog waard is.

Auto verkopen bij officiële garage

Voor uw eigen veiligheid, kan je best langs gaan bij de garage waar je jouw auto hebt gekocht. De grote merken, hanteren een catalogus, waarin de waarde van uw auto vast ligt. En als je merktrouw bent in dus een nieuwe auto bij de zelfde garage koopt, kan je zelfs extra geld afdwingen. (Je laat verstaan dat je niet perse een auto van dat merk nodig hebt, en dat je wel eerst eens bij een andere garage zult informeren. 🙂

Auto verkopen binnen de 4 jaar

Ikzelf verkocht mijn auto steeds op de laatste maand van een periode van vier jaar. Waarom? Omdat je dan:

  • Nog een behoorlijke prijs krijgt bij de verkoop van uw auto.
  • Je hoeft dan nooit naar de autocontrole
  • Wat je krijgt voor je vorige auto is een mooie korting op je nieuwe.

Occasie auto kopen

Het lijkt misschien een goed idee om een tweedehands auto te kopen. Omdat dit goedkoper lijkt. Maar je moet je afvragen, waarom de vorige eigenaar deze verkoopt. Hoeveel kilometers staan er op de teller. ‘Hoe’ werd er met die wagen gereden. (Slijtage motor, remmen,buiten of binnen parkeren,…)

Als je je eerste auto koopt, en nog maar net van school bent. En dus nog niet veel geld hebt. Of als je een oudere auto niet erg vind omdat je bijvoorbeeld niet veel kilometers rijd. Dan is het aan te raden om deze occasie te kopen via een officiële garage. Zo krijg je ook de nodige garantie.

Auto lening.

Je zou een persoonlijke lening kunnen aangaan bij de bank. Maar tegenwoordig kan het veel gemakkelijker. Gewoon via de garage van de A-merken. Deze speciale auto leningen, moeten niet onder doen voor die van een bank. Je kan de aankoop van de auto ook splitsen. Bijvoorbeeld de helft cash geld. En de overschot op afbetaling.

Hoeveel kan ik lenen? Er is nu een online lening simulatie. Hier kan je zelf zien wat je maandelijkse aflossing is.

Auto verzekering

Wettelijk verplicht. Maar enkel zolang je auto zich op de baan bevind. Ik bedoel, als je auto niet meer deel neemt aan het verkeer. En ergens een paar jaar in een garage staat, moet je daar geen verzekering op betalen.

De autoverzekering dekt enkel de bijzitters en de schade die je aanricht bij een ander voertuig. Dus NIET uzelf!!! Daarvoor moet je een extra verzekering afsluiten voor de bestuurder.


Autoverhuur agentschap

Als je maar zelden met de auto rijd kan je natuurlijk berusten op het openbaar vervoer. Of als je gezond wenst te handelen kan je ook fietsen. Hierdoor spaar je heel wat geld uit. Maar stel dat je toch éénmalig of af en toe eens een verdere afstand moet afleggen. En het confort wenst van een auto. Ook bijvoorbeeld om te reizen. Wel dan is er ook de mogelijkheid om een auto te huren. Dit doe je via een autoverhuur agentschap. De formules die je daar krijgt zijn zeer uiteenlopend.

Je kan een auto huren per maand of langer. Maar je kan even goed een auto huren voor 1 dag.

Je kan bijvoorbeeld bij zo’n autoverhuur agentschap ook eens een dure luxe auto huren. Om bijvoorbeeld de grote jan uit te hangen bij een trouwfeest. Of op een mooie zomerdag 😎


Einde: ‘Auto kopen auto verkopen.’

Terug naar infonosity home

Of