Categories
Gezondheid Mentaal Varia-Vrije_tijd

Lucide droom

Lucide droom, Over: Wat is lucid dreaming. En kan je leren om lucide te dromen. Treed bewust binnen in uw onderbewustzijn. Het creatieve brein 🙂

Lucide droom DMT

Lucide droom, Over: Wat is lucid dreaming. En kan je leren om lucide te dromen. Treed bewust binnen in uw onderbewustzijn. Het creatieve brein 🙂

Wat is een Lucide Droom

Wat is een lucide droom? Letterlijk vertaald is het een heldere droom. Maar dat is niet de betekenis. Met lucide dromen bedoeld men, dat je jouw droom bewust beleeft.

Iedereen zal wel eens in zijn leven bewust geworden zijn in een droom. Maar het probleem is dat je dan meestal wakker wordt. En dan is de fun er van af. Stel je voor dat je wel in je droom zou kunnen blijven en niet wakker worden. Dan opent een hele nieuwe wereld.

Nu is een droom gewoon een verhaal dat zich afspeelt. Maar je hebt er geen controle over. Het overkomt je. En meestal besef je pas dat je gedroomd hebt nadat je wakker bent geworden. En nog geen vijf minuten later kan je zelfs niet meer herinneren over wat je droom ging.

De beste virtual reality kan niet tippen aan een lucide droom.

Als je zo’n VR-bril op zet, dan is dat leuk. Maar je bent je nog wel bewust dat je op een stoel zit. En de grafische kwaliteit is nu ook niet direct om over naar huis te schrijven. In een lucide droom toont niet enkel alles echt. Maar voelt het ook echt aan. Je bent er als het ware aanwezig.

Als je de rekenkracht van je onderbewustzijn vergelijkt met met de beste computer ter wereld. Dan is jouw onderbewustzijn VEEL sterker. En het is niet enkel het visueel aspect van wat uw brein in real time kan produceren. Maar ook het creatieve aspect.

Veel uitvinders en ingenieurs zijn tot de oplossing van hun probleem gekomen, door erover te dromen. Er zijn zelfs studies gedaan bij sporters die hun prestaties of kunsten verbeterd hebben door tijdens hun dromen, hun technieken te oefenen. (wikipedia biofeedback)

Voorbeeld: Friedrich Kekulé von Stradonitz (1829-1896)

In één van zijn dromen zag hij en slang van atomen die in zijn eigen staart beet; zo kwam hij op het idee dat de moleculen van een bepaalde stof ook in een ringstructuur kunnen zitten. (daarvoor was dat niet gekend)

Lucide droom – wat kan je ermee doen?

Een derde van je leven lig je te slapen. Als je 90 wordt, is dat 30 jaar!

In het dagelijkse leven is de kans groot dat je tot de 99.99% procent van de mensen behoort die slaaf zijn van het systeem dat door die andere 0.01% gerund word. Maar als je bewust kan dromen, dan ben je toch 30 jaar een vrij mens 🙂 En kan je gaan en staan waar je wilt. Alles wat je denkt wordt werkelijkheid in uw dromen. Je kan instant met je droom auto rondrijden, zonder dat je daar eerst voor moet sparen. Of je kan zelfs afscheid nemen van de zwaartekracht, en zonder hulpmiddelen door de lucht vliegen.

Deze vrijheid is ook goed tegen de moderne burn-out.

De enige beperking is uw fantasie 😎

Zie hier een inspirerend filmpje van TEDx Talks:

Habiba Awada is a PU student majoring in Accounting and Finance. She is a lucid dreamer and she is passionate about the topic. In her talk, she will take us through a lucid dream journey to explore such a parallel universe.

Lucide Droom – zelf leren

1 Mind-set :

Je moet het willen. En er dus als je wakker bent bewust over nadenken. Of bijvoorbeeld artikels als dit, of filmpjes op youtube bekijken.

2 Dream journal :

Leren om je dromen te onthouden. Leg pen en papier naast je bed. En van zodra je wakker wordt, schrijf je op wat je jezelf herinnert. Werk ook achterwaarts. Dus eerst het laatste van het verhaal. En vraag je dan af hoe je in die situatie kwam, enz..

3 lucide droom triger:

Nadat je je dromen beter onthoud. Moet je ervoor zorgen dat je jezelf in je droom gaat afvragen of je aan het dromen bent. Dit leer je door dit ook te doen als je wakker bent. En doe dan een test om te zien of je droomt. (natuurlijk geen gevaarlijke stunt uithalen 😉 )

Een voorbeeld van triger is: telkens je op je horloge kijkt om te zien hoe laat het is. Moet je jezelf de vraag stellen. En op een gegeven moment kijk je uit gewoonte ook in je droom op je horloge en zal je dus tijdens je droom ook die vraag stellen.

Een voorbeeld test: Kijk naar een tekst op je scherm of op een wegwijzer als je buiten bent. Kijk dan weg. En dan terug. Als je dit in je droom doet, zal je zien dat die tekst veranderd is. Er gebeuren ook rare dingen met elektriciteit. Probeer het licht aan of uit te doen. En kijk of dit normaal werkt. Of doe een berekening op je calculator…


Einde ‘Lucide droom’ kijk ook bijvoorbeeld:

BS-Hypnose : mini boek over hypnose en cursus. Daar staan ook oefeningen in om te leren visualiseren.