Categories
Computer

Game engine Welke?

Welke game engine moet ik gebruiken? Unity, Unreal of Godot? Of nog andere. Het hangt er vanaf welk soort game je wil maken.

game engine welke moet ik gebruiken?

Welke game engine: Unity, Unreal of Godot, Corona? Of nog andere. Het hangt er vanaf welk soort game je wil maken.

Game engine welke: Happy flappy birds in C# - no unity, unreal, corona or godot needed!!! Copyright (c) Bruno Stroobandt.

Er bestaat geen betere of slechtere Game engine. Maar welke kost het minst?

Godot is volledig open source. En is volledig gratis te gebruiken. Het nadeel is dat dit nog vrij nieuw is. En er dus weinig support voor te vinden is.

Als je je eigen versie van WOW (World of Warcraft) wilt maken ben je beter af met Unity of Unreal. Maar geloof me dergelijke games kan je niet solo maken. Daar heb je een heel team voor nodig. Van programeurs, grafische designers, muzikanten, 3D ontwerpers, advertising budget, enz enz.

Deregelijke spelen brengen miljoenen dollars op. Maar kosten ook 100 duizenden dollars om te ontwikkelen.

Wel goed voor ervaring als pro game developer:

Maar als je ooit voor zo’n game bedrijf wenst te gaan werken. Dan is het wel interessant om te kunnen vertellen dat je ervaring hebt met Unity of Unreal.

Wat ik persoonlijk zou kiezen is Unity. Dat kan je gratis gebruiken tot je 100.000 euro hebt verdiend met je game, en dan moet je overschakelen op de Pro versie. (Kost 40USD per jaar)

Unreal kost geen vast bedrag maar 5% van uw winst.

Heb je een Game Engine nodig?

Het antwoord daarop is NEE!!!

Het voordeel van een game engine is dat het meeste programeerwerk al voor u gedaan is. En dat je enkel nog moet instellen welke acties er moeten gebeuren. Maar het nadeel is dat als je gebruik maakt van de standaard librarys van modellen (van bv huizen en bomen, enz.) Dat je dan van 100 mensen een spel krijgt dat ze zogezegd zelf gemaakt hebben, maar dat dan ook voor 99% op elkaar lijkt. Daar ga je niet veel geld mee verdienen!!!

HappyBirds zonder Game Engine.

Zie hier een simpel voorbeeld van een Flappy birds clone gemaakt in puur C#. Dus zonder game engines. De broncode zie je ook in het filmpje.

How to make your own Flappy Bird clone in C#. No Unity or Godot or Unreal. (or any other game engine) Just pure C# (C-sharp) (Microsoft visual studio) Drawings are done in GIMP and music created in LMMS. You see the source code in the video, just hit pause 🙂 On the form1 are just 5 moving picture boxes. (1 bird + 4 pipes) 1 command button (replay) and two text-boxes (level indicator)

Je kan daar ook nog een achtergrond voor maken in bijvoorbeeld Paint of zo 🙂

O.K. het is maar een simpel game (stijl jaren ’80 van de vorige eeuw) maar het dient vooral om te leren programmeren in Visual studio en in dit geval C#.


Terug naar Computer Elektronica index