Hoe stoppen met roken

artikel : hoe stoppen met roken? : ontwenningsverschijnselen, hulpmiddelen,stoppen met roken hypnose… Laatst bewerkt : 2020-01-11

Waarom stoppen met roken?

verboden-te-roken - hoe stoppen met roken tips
verboden-te-roken

De vraag is niet enkel hoe, maar ook waarom stoppen mensen met roken. Er zijn naast het feit dat het een stuk gezonder leven is, nog andere redenen om niet te roken.
De staat besteelt rokers meer dan niet rokers. Van de 5.30 euro die je tegenwoordig betaald gaat zo’n 4.30 euro naar de staat. Je wordt dus als roker gediscrimineerd.
Hoewel discriminatie volgens de grondwet niet mag.
Mag de staat dit zelf blijkbaar wel. 🙂

Roken kost geld

Rokers worden door de staat ook steeds meer en meer gepest. Als stank voor dank voor het geld dat ze aan rokers verdienen mogen rokers in België bijvoorbeeld niet meer roken op café en restaurants.

Het is dus tijd dat we hier iets aan doen. Niet meer roken is de oplossing. Als iedereen morgen stopt met roken. Gaat de staat veel geld verliezen. We spreken over miljarden. (En denk ook hoeveel geld jezelf extra over houd op het einde van de maand!)
En o.k. ze zullen dan wel een andere belasting uitvinden. Het geld van de zakkenvullers moet ergens vandaan komen. Maar deze is dan eerlijk verdeeld over de hele bevolking.

hoe kan je stoppen met roken – Stoppen met roken 10 tips:

  1. Als je wil stoppen, schrijf dan voor jezelf eens op papier op wat jouw voordelen en nadelen zijn. En kijk dan welk van de twee het meest doorweegt.
  2. Als roken meer voordelen bied dan om te stoppen. Kijk dan of je geen alternatief middel kan vinden voor het roken. Bvb Je wil niet stoppen met roken omdat je van roken rustig van word. Dat kan goed waar zijn, maar zoek een alternatief. Gebruik dan bvb een kop rustgevende thee.
  3. Als het bvb de gewoonte is om direct na het eten een sigaret op te steken. Begin dan vanaf nu onmiddellijk na het eten de tafel af te ruimen en de afwas te doen.
  4. Vertel uw vrienden dat je gestopt bent met roken. Zo voel je jezelf ook verplicht om daadwerkelijk te stoppen. (Anders heb je GELOGEN)
  5. Eens je besloten hebt om niet meer te roken, werp dan alles weg in huis en in uw auto dat met roken te maken heeft.
  6. Begin met stoppen met roken op een zaterdag avond. Zo is het op zondag veel moeilijker om nog ergens sigaretten te kopen vermits de meeste winkels gesloten zijn.
  7. Beloon jezelf. Leg het geld dat je spaart door te stoppen met roken apart. En gebruik dit om iets leuk te kopen.
  8. Als het je niet alleen lukt om zonder hulp te stoppen met roken, bestaan er ook cursussen die je met andere mensen in groep kan doen.
  9. Of via uw huisarts kan je ook medicijnen bekomen die jou kunnen helpen bij het stoppen. (met roken). (of het zoeken naar gezonde alternatieven.)
  10. zorg voor afleiding een ga een wandelen in de natuur i.p.v. voor uw tv te zitten

Ontwenningsverschijnselen.

Als je van dag op dag stopt met roken, kan je ontwenningsverschijnselen krijgen. Vooral na 1 dag. Het moeilijkste zijn de 3 eerste dagen. Het is vooral op de gewoonte momenten, dat je het lastig krijgt. Bijvoorbeeld je hebt de gewoonte om direct nadat je uit de auto stapt een sigaret aan te steken. Of een sigaret te roken bij je eerste tas koffie ’s morgens. Het is meestal een kwestie van uw gedachten te verzetten.

Ik was ook een kettingroker. +50 sigaretten per dag. Maar als ik bijvoorbeeld in de klas zat (waar je uiteraard niet mag roken). Dan dacht ik zelfs niet aan roken omdat ik met mijn gedachten bij de les was. Zie ook de tips hogerop in dit artikel over stoppen met roken.

stoppen met roken hulpmiddelen

stoppen met roken hulpmiddelen.
hulpmiddel om te stoppen met roken

Als je langzamer wil stoppen zijn medicatie met nicotine GEEN goed idee. Want dan onderhoud je jouw nicotine verslaving. Wat ik bijvoorbeeld gebruikte. Is Cipurette – micro pipes. Dit zijn plastiek filtertjes die je op je sigaret schuift. En die een groot deel van de teer tegen houden. Je rookt dan toch al wat gezonder. Maar het hoofddoel is om u bewust te maken van wat er anders in uw longen was terecht gekomen. Dat is ook een goede stimulans om te stoppen met roken. Je gebruikt zo 1 filtertje voor ongeveer 10 sigaretten. In het begin is het volledig doorschijnend. Maar na tien sigaretten is het pikzwart van de gefilterde nicotine. Je kan deze kopen bij de apotheek. (Het kan zijn dat de naam veranderd is, of van een ander merk. Maar de apotheek zal wel weten wat je bedoeld, en u ook raad kunnen geven om u te helpen om te stoppen met roken.


stoppen met roken hypnose

Een van de hulpmiddelen bij het stoppen met roken. Is om dit samen te doen met een hypnose therapie. Maar als je nog niet vertrouwd bent met hypnose. Dan staat er op deze site ook een heel boek over wat hypnose is. En inclusief een cursus om het zelf te leren. : Gratis boek met cursus zelf-hypnose (BS-Hypnose)


Nog een goed artikel : op 30 dagen naar succes. (dat gaat over elke vorm van succes, zowel op gebied van gezondheid als bvb. financieel succes,…)

Door niet meer te roken bespaar je tot enkele duizenden Euro’s per jaar. Wil je nog meer tips om geld te besparen.

terug naar gezondheid -index

of mentaal -index

Infonosity, Copyright (c) 2019 Bruno Stroobandt.

extern google stoppen met roken

Advertenties
Dit bericht is geplaatst in Gezondheid, Mentaal met de tags , . Bookmark de permalink.