Technische Analyse Trendkanaal

Over: Technische Analyse – Wat is een trendkanaal? – En bepalen koersdoel. In het voorbeeld kijken we naar het Agfa Koersdoel.

Technische Analyse – Trendkanaal. (Agfa Gevaert Koers-doel)

Technische analyse trendkanaal - over: Koersdoel Agfa - trendkanaal - technische analyse
Infonosity.net Copyright Bruno Stroobandt.

Wat is een trendkanaal? En hoe kunnen we dit gebruiken om te traden. Om te traden moeten we een aandeel hebben dat veel pingpong speelt. Je moet ook reken dat niet de koersverandering van belang is. MAAR wel hoeveel procent de koersverandering is.

Er is zelfs een spreekwoord. Op de beurs tellen geen centen maar PRO-centen 😎

Een zeer goed aandeel dat daaraan voldoet is het Agfa aandeel. Als je dat aandeel 20 jaar geleden had gekocht met de bedoeling om daarin te beleggen. Dan is dat heel jammer en ben je 90% van je kapitaal kwijt. 🙁

MAAR: Als je in plaats van je geld wat meer tijd investeert in de technische analyse van het Agfa aandeel dan zie je dat dit een van de betere aandelen is om op te traden. (regelmatig in en uit stappen) Je kan daar regelmatig 10 tot 15 procent winst mee maken en dat meerdere keren per jaar. Er is geen enkele bank die zoveel intrest geeft op deze planeet. 😎

Trendkanaal – Technische analyse.

Technische analyse bestaat uit heel veel onderdelen. En in deze aflevering ga ik mij enkel focussen op het trendkanaal. In ons voorbeeld gebruiken we het Agfa Gevaert aandeel en kijken we naar de koers van de afgelopen 3 maanden.

Technische analyse trendkanaal
Infonosity.net Copyright Bruno Stroobandt.

En trendkanaal is gewoon een lijn die de toppen van de koers verbind. Plus een lijn de de bodems verbind. We kunnen dit doen op een lange termijn grafiek. Maar ook op een korte termijn grafiek.

Voor het Agfa koers verloop is het zwarte kanaal (de hoogste en onderste lijn) afkomstig vanuit de langere termijn. Dit heeft meer kracht (betekenis) dan de kortere termijn.

De afgelopen drie maanden is het aandeel in een dalende trend geweest. (Was ook voorspeld reeds eind november : zie Agfa koersdoel – einde van de rally )

Maar wat zien we op de grafiek? Wel dat deze daling niet zomaar willekeurig is. De agfa koers blijft mooi in het rode kanaal (tussen punt A en C) En dan komt de onderkant van dit kanaal in botsing met de onderste opwaartse lijn van het zwarte kanaal. (herinner: dit was de langere termijn trend, en heeft dus meer kracht) Gevolg een hoop speculanten beginnen het aandeel (niet toevallig) op dat moment te kopen.

Gevolg trendkanaal kruising

Onderaan de grafiek zie je de volumes van een gemiddelde van 300 duizend stuks exploderen naar 1.4 miljoen Agfa aandelen die die dag gekocht en verkocht worden.!!! Het resultaat is dan natuurlijk dat het aandeel plots omhoog veert.

MAAR 🙂 Het gaat natuurlijk niet zomaar naar eender welke waarde omhoog. De Agfa koers botst tegen de bovenste lijn in punt C. Weer de sterkere lange termijn trend. En begint er een nieuwe neerwaarts kanaal. Maar ditmaal veel scherper richting zuiden.!!!

Kritiek kantelpunt!!!

Voor Agfa is nu 4.40 Euro. Als we daaronder zakken, dan is ook de trend van het zwarte kanaal gebroken. We moeten dan op de nog langere termijn naar de bodem en top gaan kijken.

10% winst op 3 dagen tijd!!!

Tussen punt B en punt C is de Agfa koers 10 % gestegen. Dit is zeer sterk op zo’n korte tijd. Je moet ook weten dat veel mensen die op het dieptepunt in de afgelopen vijf jaar zijn ingestapt (op 1.98) nu op meer dan 100% winst zitten. En die maken (hopelijk) gebruik van zo’n opleving om die winst te verzilveren. (⚠️ Met een aandeel als Agfa kan het ook 25% zakken op een paar dagen tijd.⚠️ )

Dit is echt geen aandeel om te kopen en te houden. Maar wel een ZEER goed aandeel om mee te speculeren en traden op de kortere termijn. Om te daytraden (binnen dezelfde dag in en uitstappen) is het minder goed. Omdat er te weinig volume is. Dan moet je een vergelijkbaar aandeel zoeken op de USA markt.

Zie Agfa verloren maand

zie Agfa koersdoel

De volgende stevige bodem ligt daar op 3.19 Euro voor het Agfa Gevaert aandeel.

Alles over Agfa op 1 pagina. Agfa Gevaert Mortsel


Meer info over technische analyse (formules en hoe zelf toepassen in bijvoorbeeld Excel)

Related: Beurscrash 2020 in aantocht : met dergelijk scenario moet je ook rekening houden.

Fr: krach boursier en 2020

Eng: stock market crash in 2020

Advertenties
Geplaatst in Agfa Gevaert, De beurs, financieel, Geld verdienen | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Soorten Hypotheek lening: wiki info

Welkom op mijn Hypotheeklening wiki info site.
(wiki=kort,snel en bondig) Hier meer info over soorten hypotheek lening.

Wat is een hypotheek lening :

soorten hypotheek lening

In dit artikel over de hypotheeklening zal ik dieper ingaan op wat een hypotheek juist inhoud en welke soorten hypotheek of hypotheeklening(en) er zijn.

Een hypotheek betekent letterlijk onderpand. Dit gaat meestal over een vastgoed (huis,woning) dat als onderpand word gegeven voor een lening. Hierdoor dekt de bank zich in doordat deze het recht krijgt om uw huis te verkopen indien je jouw lening niet kan betalen.
Maar het hoeft niet perse een huis te zijn, je kan bijvoorbeeld ook een hypotheeklening aangaan voor een boot.

Een hypotheek lening heeft ook een fiscaal voordeel. Deze lening wordt aanzien als lange termijn sparen. En je kan dan van uw hypotheek lening de afgeloste sommen geld en de intresten of de rente aangeven bij uw belastingaangifte.

Als je een hypotheek lening voor een boot aangaat kan je deze enkel inbrengen als deze een vaste ligplaats heeft en als eerste woonst dienst doet. Een tweede hypotheek op een tweede woning of huis kan je niet inbrengen in uw belastingaangifte. En die lening kan je dus niet aftrekken.

Nu, welke soorten hypotheken bestaan er?

Soorten hypotheeklening:

De Aflossingsvrije hypotheek lening:

Bij deze hypotheek lening los je niets af van het kapitaal dat je leent. Je betaalt enkel de rente gedurende de looptijd van de lening. En pas op het einde van de looptijd van de lening los je het kapitaal in 1 keer af.
Bij de aflossingsvrije hypotheek lening kan je dus uiteraard enkel de intrest die je betaald op die lening inbrengen bij uw belastingaangifte.

De annuïteiten hypotheek lening:

Bij de annuïteitenhypotheek lening wordt ervoor gezorgd dat de som van het afgeloste kapitaal de lening plus de intrest van de lening of rente van de lening iedere maand hetzelfde is. Dit kan handig zijn, maar komt op het einde van de rit duurder uit omdat je in het begin minder kapitaal aflost en dus meer intrest betaalt op je lening.
Omdat je met deze vorm van hypotheek lening per termijn steeds minder intrest betaald, wordt ook uw fiscale aftrek van de lening steeds minder.

De beleggingshypotheek lening:

De beleggingshypotheek lening houd enig risico in omdat het geld dat je iedere maand betaald in een belegging wordt geïnvesteerd. De
opbrengst van deze investering dient dan om uw lening af te lossen. Maar het zou dus kunnen gebeuren dat deze belegging minder opbrengt dan dat wat je verschuldigd bent. Zo zit je op het einde van de rit van de lening met een extra schuld.

De krediethypotheek lening:

De krediethypotheek lening is een hypotheek lening waarbij er geen looptijd is. Een doorlopend krediet dus (zoals een Visa kaart) maar dan met uw huis als onderpand. Doordat er geen looptijd voor de lening is kan je zelf dus kiezen hoeveel je iedere maand terugbetaald. Natuurlijk hoe minder je betaalt, hoe langer de rente op het kapitaal van je krediethypotheek lening loopt en zo ben je dus meer verschuldigd. Fiscaal kan je de rente op deze lening niet inbrengen maar wel het afgeloste kapitaal van de lening.

De Levenhypotheek lening (levenshypotheek lening)

Bij de levenhypotheek lening wordt er gewerkt met een levensverzekering. Dit is dus ook een soort van beleggingshypotheek lening maar is in een wettelijk kader gegoten zodat deze meer zekerheid heeft. Je betaald ook enkel de rente op de lening. Het kapitaal wordt bijeengespaard via de levensverzekering. Doordat de rente van de levensverzekering en die van de lening uit elkaar kunnen lopen, kan het ook hier gebeuren dat je op het einde van de rit met een extra schuld zit.
De moderne levenhypotheek lening bied meer flexibiliteit doordat je de inhoud van het contract tijdens de looptijd kan aanpassen.

De spaarbeleggingshypotheek lening.:

Andere soorten soort hypotheek lening. Zijn bijvoorbeeld de hybriden hypotheek lening. Dit is een combinatie van een spaarhypotheek lening en een beleggingshypotheek lening.

De spaarhypotheek lening:

Bij de spaarhypotheek lening spaar je het benodigde geld bij elkaar via een levensverzekering. Om op het einde de schuld op de lening in 1 keer af te lossen.


einde ‘soorten hypotheek lening’ Related :

Hoeveel kan ik lenen om een huis te kopen?

Snel geld lenen zonder BKR toetsing (zwarte lijst)

Ik zoek een persoonlijke lening : voor onvoorziene uitgaven.

Goedkoop lenen voor woning ipv te huren = geld besparen


PermaLink = Soorten hyptheken – Wat is een hypotheek

Infonosity, Copyright (c) 2019 Bruno Stroobandt.

Geplaatst in Lenen - lening - woningkrediet | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Zodiac test

Zodiac Test - about: This is just a test. What is my Zodiac? Find out what your Zodiac is.

Zodiac Test – about: This is just a test. What is my Zodiac? Find out what your Zodiac is.

This page is still under construction. For now it just calculates your sign. But if I have the time , I will expand it with the usual Zodiac jumbo-jumbo stuff. 🙂 (I don’t believe in this astrology 🙂 )

Here it will display the Zodiac sign

Select the day and month, then click the button.

Day: – Month:

Translations : Zodiac English – Sterrenbeeld Dutch

 • Aries – ♈ -Ram
 • Taurus – ♉ – Stier
 • Gemini – ♊ – Tweeling
 • Cancer – ♋ – Kreeft
 • Leo – ♌ – Leeuw
 • Vigro – ♍ – Maagd
 • Libra – ♎ – Weegschaal
 • Scorpio – ♏ – Schorpioen
 • Sagittarius – ♐ – Boogschutter
 • Capricornus – ♑ – Steenbok
 • Aquarius – ♒ -Waterman
 • Pisces – ♓ -Vissen

The Zodiac in Astronomy is real. (But out of date, now they use the equatorial coordinate system)

More Wiki info :

The use of the zodiac as a means to determine astronomical measurement remained the main method for defining celestial positions by Western astronomers until the Renaissance. At which time preference moved to the equatorial coordinate system. Which measures astronomical positions by right ascension and declination rather than the ecliptic-based definitions of celestial longitude and celestial latitude.

The word “zodiac” is also used in reference to the zodiacal cloud of dust grains that move among the planets, and the zodiacal light that originates from their scattering of sunlight.


12 Zodiac signs ?!?

note: According to astrology you have BUT 12 kinds of people. According to Facebook you have more than 90,000 types of people. So, I think I believe in Facebook rather than the Zodiac 🙂 But trust is something else 😉


End Zodiac Test.

Back to English Infonosity.net

Geplaatst in Geen categorie | Getagged | Een reactie plaatsen

Just Basic Game Tutorial

Free – Game – Tutorial

about writing games in just basic - game listing - game source code - sprites an sound. example programming games in just basic (JBasic)

Just Basic Game Tutorial :

The Just Basic Game Tutorial is about how to make games in just basic – game listing – game source code – sprites an sounds.

Below the article is a youtube video where you can see the game in action. There will be also a ZIP (free download) with the sounds and the necessary drawings to make the game yourself. Also a zip with just the finished game so you don’t have to install JustBasic. But you can just play it.

UPDATE: programming games in Just Basic Tutorial

In the meantime I have improved the game. It now also stores your highest score. This makes it more fun to play, because you now have an extra goal. (Improve your highest score) But first I start the explanation with V1.0 of this just basic game (Jbasic). Because this is easier in this tutorial on learning how to program games in Just Basic. (Step by Step 🙂 The sourecode of the improved version V1.1 can also be found at the bottom of this tutorial in a ZIP for download. (Free download)

Just Basic

Just Basic is a programming language that is very easy to use. (see for example in this game, it uses only 2 pages of code) It is like Basic that used to be standard on every Microsoft MS-DOS computer. But now adapted to work on any Windows computer. You can download the program on the following link. JB website (get V2.x.x) This is FREE. 😎

If you like this, and you want to support the developers, you can also buy Liberty BASIC there. This is the same but with many more options. But the free version is sufficient to practice.

Basketball Game in Just Basic Programming language.

OK, it’s just a simple game. And my drawing arts aren’t worth much :-). But the purpose of this just basic tutorial is simply to show how game code works. And how simple it is, without all kinds of plugins that you need at Phyton for example. And another advantage. You can compile an independent version. So that the end user does not have to install JB first, and without being able to see your source code.

The files you need:

 • background.bmp
 • ball.bmp (the sprite)
 • music.mid (background music)
 • hit.wav
 • cheers.wav
 • bs-basket.wav

Make a new folder and put all files there. And put all code in a file bs-basket.bas (it is plain ascii text like a TXT file)

At the bottom is a download button to download a zip file with the drawings and the sound files. You must enter the code yourself. Or cut and paste. But the best thing is that you type it yourself, so you will learn faster what the code does. You still have to fine tune some numbers here and there. And you can also keep the highest score, for example. And even save it in a file. That you then read when the game starts. And of course you can create your own improved background with Paint, to make it your unique game. You can also replace the WAV and MID files with your own files. For example, the bs-basket.wav file is just a drum sample from LMMS that I edited with Audacity.

Game source code in Just Basic V2.0.0

Initialisation

I have split the code into blocks. But you have to retype it (or copy it) in 1 name.BAS file. (you can choose the name. In my case it is ‘bs-basketball.bas’)

' if you want this justbasic listing (my first game in just Basic)
' and the pictures follow the link below the video.
' in this verry basic game you'll find everything you need to know, to make
' your own game(s) in Just Basic :-)
' Copyright (c) Bruno Stroobandt : https://infonosity.net
'
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
' It is better that you type the code yourself instead  '
' of ctrl-c ctrl-v. This way you get more feeling with  '
' the code and you will understand it faster.      '
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
' <- this is comment symbol, or ignores code.
' ok here we go :-)

  nomainwin 'this gives only the program-window

  WindowWidth = 540   ' the width
  WindowHeight = 410  ' the height (also of you background file)
  loadbmp "ball","ball.bmp"  ' load the sprite into memory
  loadbmp "bg","background.bmp" ' load the background
' center your program on screen
  UpperLeftX=int((DisplayWidth-WindowWidth)/2)
  UpperLeftY=int((DisplayHeight-WindowHeight)/2)-30
' draw the 3 action buttons
' UL=upper left corner of the button x,y,width,height
' #main is your working screen : "caption on the button" : [action]
  button #main.button1, "Start dribble", [Drop], UL, 30, 26, 122, 25
  button #main.button3, "Reset", [Reset], UL, 318, 26, 122, 25
  button #main.button4, "Shoot", [Shoot], UL, 166, 26, 122, 25
' this is where the score will be displayed
  statictext #main.stxt, "StaticText Caption", 500, 26, 40, 25
' this activates the graphical enviroment
  open "bs-basketball" for graphics_nsb_nf as #main

  print #main, "fill white;flush" 'makes the title white
  print #main, "trapclose [quit.main]" ' action when X is clicked
  print #main, "font ms_sans_serif 10" ' the txt font
  print #main, "addsprite ball ball" 'makes the ball bmp a sprite
  x=0
  y=50
  print #main, "spritexy ball "; x;" "; y 'set x-y of the ball
  print #main, "background bg" ' print the background bmp
' the above is all done off-screen in memory to prevent flickering
' and now we print the finished composition :
  print #main, "drawsprites"
  playmidi "music.mid", howLong ' start midi music 
'  (and remember how long it is)
  'timer 1000, [checkPlay] ' removed this timer (you see the ' )
   wait ' wait until the user clicks a button

The game A.I. actions


' start dribeling
  [Drop]
  t=0
  dy=0 ' delta Y = speed of the ball (down or up)
  'spd=0
  if y>=220 then [Stop] ' if it is on the floor
  hmax=y ' maximum height the ball can go

  timer 50, [fall]
   gosub [checkPlay] 'for the midi music
   [fall]
   gosub [Score] 'check score conditions
   worp=worp+2
   if x>=440 then
    x=440 '+80 ball width (max right on your screen)
    s=0 ' can the ball go right 0=no 1=yes
   end if
    t=t+5 ' to adjust the speed
    dy=dy+t
    y=y+dy
    if y>=300 then 'ball hits the floor
      timer 0
      y=300
      goto [bounce]
    end if

    if s=1 then 'if you gave a throw click
      x=int(x+spd)
      's=0
      if x<=400 then
      spd=spd-0.25 'slows the ball while flying
      if spd<=0 then
        spd=0
        s=0 'end throw action
        end if
      end if
    end if
    print #main, "spritexy ball "; x;" "; y 'new position
    print #main, "drawsprites" ' update the user screen
    scan ' to prevent a freeze (look for user interaction)
    wait
' if the ball hits the floor
  [bounce]
  timer 50, [rise]
  playwave "bs-basket.wav", asynch ' the bounce sound
  [rise]
   if x>=440 then
    x=440 '+80 ball width
    s=0
    hmax=hmax+50 'every bounce the ball goos less high
    end if
    t=t - 5
    dy=dy-t
    y=y-dy
    if y<= hmax then
      y=hmax
      timer 0
      goto [Drop]
    end if
    if s then 'only when you throw
      x=int(x+spd)
      's=0
      if x<=800 then
      spd=spd-0.25
      if spd<=0 then
        spd=0
        s=0
        end if
      end if
    end if
    hmax=hmax+4
    print #main, "spritexy ball "; x;" "; y
    print #main, "drawsprites"
    if hmax=220 then [Stop]
    wait

' this is called if the ball does not bounce anymore
' to low on the ground, and after a goal
  [Stop]
  timer 0
  if scc = 1 then 'if score counter is active
    points=points+1
    scc=0
    print #main.stxt, points
    playwave "cheers.wav", asynch 'you made a goal sound
    end if
  wait
' check if it is posible you made a goal
  [Score]
  if x>=410 then 'far enough to the right
    if y<=65 then 'and high enough
      playwave "hit.wav", asynch 'hits the basket sound
      scc=1 'flag score count = ON
      for k = 1 to 200000 ' short pause to play hit.wav
      next k 'change this if you have a slow pc
      end if
  end if
  return

' after a goal or if you wait to long (ball is death on floor)
' you have to press the reset button
  [Reset]
  timer 0
  y=50
  x=0
  spd=0
  hmax=50
    print #main, "spritexy ball "; x;" "; y
    print #main, "drawsprites"
    wait
' when you click the shoot button
  [Shoot]
  s=1 'shot flag is ON
  spd=worp 'speed of the ball depends on when you click
  worp=0
  dy=dy*2 ' double the delta-y speed
  hmax=1 'make it possible to go high enough
  goto [fall] ' continue the fall-code

Closing time

' quit all background actions in the correct manner
' so it will not stay resident in memory afther you close
' the game
  [quit.main]
  stopmidi
  close #main
  stop
' check if the midi is finished
[checkPlay]
 if howLong = midipos( ) then gosub [musicEnded]
 return
' if it is, start it again
[musicEnded]
 stopmidi 'always unload it first
 playmidi "music.mid", howLong
 return

'Copyright (c) Bruno Stroobandt : infonosity.net

Basketball – The background picture

just basic game example background (the wallpaper)

You don’t have to be an artist to make drawings. I just made this background in the free version of Excel (OpenOffice) and made a screen shot of it and then updated it in Paint. The size must match what you describe in the code. In this case 540×410 pixels.

Basketball – The sprite

The black part = the mask

If you make a sprite. This should be twice as high as wide. The top half is the mask to clear your sprite. In this case, that is the black sphere. But if you draw a man, for example. Then the black spot must have the same shape and place as the man in the lower half. In our case, the bottom half is the basketball for our game example. But that can be anything. BLACK is the transparent color. If you want to use black in your drawing, then you have to use a lighter shade. 99% black also looks black to the eye. But you may not use 100% black, because this is the transparent color.

The game in action

If you follow the instructions in this just basic game tutorial. This will be the result:

this is my first game (in Just Basic)

Free download – Just Basic game data-files

Here you can download the pictures and sounds in 1 zip file. The source code is not included – see above.

Standalone version – (from the game tutorial)

Here you can download the working free game (to play the game without programming it first.) Tested on Win 10 (but should work on any win32 en win64 machine)

update: This new compiled version keeps a high score on disk !!! V1.1 (in the video you see V1.0 without the High Score function.

It is possible that you get a windows defender smartscreen pop-up. Click on ‘more info’ and then execute. (This only happens once because Windows defender of course doesn’t know me (I’m not famous enough 🙂 )

Just Basic Game source code 1.1

update: here you have a free download of the just basic game Bs-Basketball V1.1 – this version includes how to read and write to disk to keep track of the HighScore. Note: If you use this version you should also rename your picture and sound files to *.dat (example hit.wav becomes hit.dat) In that way your game looks even more pro, and the end user does not now what the files are. 😉 You should actually call them 001.dat. Do not forget to apply this in your code. 😎

⚠️TIP: if you are still learning. Then first try using the code from version 1.0 above. First try to walk before you start running. 🙂


How to compile a just basic program?

You can see this in this video:

In dutch script but the visual is self-explanatory

It is another program that I made in just basic that converts a binary number into a decimal number. But the method of making a compiled version is the same.

Of course you first write your code. And then instead of RUN, choose under the RUN menu for make TKN file. This TKN file is your compiled program.

You create a new folder and put that file in it. Then you go to the root folder where the Just Basic program is installed.

There you select the following files. And make a copy of it. (Do not move but copy) You can paste the copy in the folder where you have placed your TKN file.

 • VBAS31W.SSL
 • VGUI31W.SSL
 • VOFLR31W.DDL
 • VTK1631W.DLL
 • VTK3231W.DLL
 • VVM31W.DLL
 • VVMT31W.DLL
 • jbrun2.exe

Copy and rename jbrun2.exe

The jbrun.exe is the just Basic software that you use to create programs. The JBRun2.exe is the program that will execute your TKN. All you have to do now is rename this jbrun2.exe to the same name as your TKN file.

So in this example I have called my program bs-basketball.TKN. And so I change the Jbrun2.exe to bs-basketball.exe. And if you now start that EXE, your TKN program will start automatically. In our exampled we also use BMP and WAV files. You must of course also put it in that self-made folder. And then you can put everything in 1 ZIP file to be put on the internet for example. And it’s done 😎 (P.S. I use 7Zip to zip 🙂 )

In my compiled version I also renamed all WAV and BMP files to * .DAT. That works too. Please note that you have changed these names in your source code.


End of ‘Programming games in Just Basic Tutorial’

Back to English index


Terug naar Computer en Elektronica

Geplaatst in Computer, English | Getagged , , , , | Een reactie plaatsen

lever ontgiften met citroen – hoofdpijn.

Over: Ontgiften van de lever met citroen. Gevolgen citroensapkuur. Hoe de lever ontgiften. Hoofdpijn door extreem dieet. Lever ontgiften kuur na zware feesten. Kruiden die lever ontgiften…

Ontgiften van de lever met citroen. Gevolgen citroensapkuur. Hoe de lever ontgiften. Hoofdpijn door extreem dieet.

Ontgiften lever – Ontgiften lichaam.

Veel mensen hebben de gewoonte om af en toe ook eens aan hun gezondheid te denken. En dat gebeurt meestal na de feestdagen. Of wanneer het langzaam maar zeker terug beter weer begint te worden. En de vrouwen terug in hun zomerjurk van vorig jaar willen passen. (Ik wil niet discrimineren: De heren willen er natuurlijk ook goed uit zien 🙂 )

Hoe gezond vermageren en lichaam ontgiften?

De eerste stap om te vermageren is aandacht besteden aan wat we eten. In de wintermaanden kunnen we genieten van een lekkere kop warme chocomelk. Omdat we wel wat extra energie kunnen gebruiken. En dan heb je ook de feestdagen. Het probleem is dat de kilo’s er sneller bijkomen dan dat we ze terug kunnen verbranden.

Over hoe je gezond kan vermageren (met blijvend resultaat) heb ik reeds in het verleden een zeer uitgebreide handleiding geschreven. zie: hoe gezond vermageren

Want wat is nu het probleem als we te snel willen vermageren met het één of ander crash dieet?

Vet cellen houden ook gifstoffen vast – ontgiften – hoofdpijn.

Veel in vet oplosbare stoffen kunnen ook bewaard blijven in onze vet cellen. En als we onze vetreserves dan aanspreken. Dan komen deze giftige stoffen ook terug vrij. En ook dus in onze bloedsomloop.

De lever heeft als taak om deze stoffen te verwerken en deze om te zetten naar al dan niet bruikbare stoffen voor het lichaam. En de rest wordt dan langs de gebruikelijke wegen uit ons lichaam verwijderd.

Maar bij een te streng dieet, komen er dus teveel stoffen gelijktijdig in omloop. En deze kunnen mee aan de basis liggen van de hoofdpijn die je dan krijgt tijdens zo’n extreem dieet. (Dit staat los van alle andere soorten hoofdpijn en oorzaken. Het komt er gewoon nog eens extra bij.)

Hoe lever ontgiften – citroensap – citroensapkuur.

Het citroensapkuur recept (V2.0) is een van de middelen die we kunnen gebruiken om onze lever te helpen bij het ontgiften van het lichaam. Het probleem is dat mensen de originele citroensapkuur op zich als een dieet gaan gebruiken om af te slanken. (En dat werkt, maar dat is niet de gezonde manier om te vermageren)

Daarom dat ik in versie 2.0 ook duidelijk stel dat tijdens zo’n citroen dieet kuur. Dit ook moet afwisselen met dagen dat je normaal gezond eet. Op die manier zal je dan uiteraard minder snel afslanken. Maar dan zal je ook minder of zelfs geen hoofdpijn hebben als gevolg van die citroensapkuur.

Lever ontgiften – andere tips – kruiden

Je lever ontgiften met citroen, is maar één hulpmiddel. Er zijn buiten citroen nog andere planten of kruiden die helpen bij het zuiveren van ons lichaam. o.a.:

Lever ontgiften zonder hoofdpijn

 • Artisjok – bestaat ook als siroop bij kruiden winkels
 • citroen – in lauw water op de nuchtere maag
 • GEEN ALCOHOL – dit maakt gifstoffen in de lever i.p.v. ze af te breken!!!
 • Voldoende water – om gifstoffen af te drijven. (⚠️voldoen=voldoende – teveel water is ook ongezond en geeft ook hoofdpijn⚠️)
 • Sapkuur – groenten en fruit – (tijdelijk vegetariër worden)
 • Kurkuma – ook goed als natuurlijke Feel Good drug 🙂 (na regelmatig gebruik – is hoofdingrediënt van curry-poeder)
 • Gember
 • BEWEGEN !!! – Ga meer wandelen i.p.v. voor de T.V. te zitten.

Lichaam ontgiften – bewegen.

Inderdaad. In beweging blijven is een stap die veel over het hoofd wordt gezien. Veel moderne welvaart ziekten zijn een gevolg van niet enkel een zit-cultuur (voor de T.V., achter de computer). Maar ook job-gebonden op een stoel zitten is niet echt gezond. In mijn artikel over hoe wandelen om te vermageren, ga ik daar dieper op in.

Dit zorgt niet enkel voor een gezonder lichaam. Maar is ook zeer goed tegen de moderne stress. En kan je zelfs helpen om te stoppen met roken. zie: Hoe stoppen met roken.

Geplaatst in gezond vermageren afslanken, Gezondheid | Getagged , , , , | Een reactie plaatsen

Seo simple

Seo for beginners als wordpress : 
SEO meaning and easy to apply to make your site better.

SEO simple – About: What is the meaning of SEO, and what is the simple way to apply SEO. So also simple for beginners. (and advanced 😀) Both general and specific seo tips for wordpress users.

What is the meaning of SEO

SEO meaning: Search Engine Optimization. But we don’t know anything about that yet 🙂. The goal of most people who create a website is that visitors actually come to that website. And that is possible in several ways. You can advertise your website. But that costs money. You can also use word of mouth advertising through your friends and through social networks. Or you can hope that people will find your website via Google, for example.

How to use SEO easily.

The main purpose of SEO is that Google (or bing, etc.) first find your site. You shouldn’t bother with that. But the problem is that there are millions of websites. So why should Google put your site first?

A Google bot (software program with AI ) does read your web pages and then tries to put them in a catalog. This is then read based on the search query that a user enters on the Google page. And Google then gives a list, in order of relevance.

Most simple SEO that you can implement yourself quickly.

What you need to do is help Google know what your page is about.

SEO The title.

The most important thing is the title of your article. Make sure it contains keywords that people search for.

That title must of course be relevant. Google sees whether an article is actually about that topic. (AI) Because you could use hot keywords, for example, just to lure people to your site, but your site is all about something else. That may work for a while, but it is quickly discarded for Google. And then you see your SEO position deteriorate quickly. (Your page may even disappear completely from the search results !!!)

Write about what? SEO tools

If you are without inspiration, there is a good tool at Google that you can use to find out what people are looking for on the internet. You can also experiment on the use of words there. For example you write an article about diets . But do people want to lose weight? Or do people want to get slimmer? That seems the same, but if you use the word slimming in your articles. And people are looking for weight lose. Then someone else’s page that does use that word will score higher in the search results.

And so you can work it out with that google trends search tool .

Another simple SEO tool – linking titles

If you have links in your articles, Google will also follow them so that they can also be included in its index. A mistake that many people make is that that link has no meaningful meaning. For example CLICK HERE. That may be applicable within your article. But no one is google-ing on ‘click here’ 😉

But there is a solution for that to help Google read that link (know what it is about). And therefore also good for your ranking within Google.

Add the title element to a link in html

I give here the CLICK HERE problem and the solution as an example.

If you move your mouse over the click-here (without clicking !!!) you will see a text balloon with more information appear. And that information is also read by Google, making it clear what it is about.

Seo tip wordpress. Now how do you do this in wordpress?

After you have made a link. Click on the paragraph that contains that link. Click on the top right in the frame that you get on the 3 dots above each other. In that menu, click on edit as HTML.

You will recognize your link there. This starts with

<a href="here is the url stuff">Click here</a>

Now put between <a and href, your title element

So for example:

<a title="relevant information" href="the URL">click here</a>

SEO simple: Images

The same is also true for images. For Google, an image is simply colored dots. 😎 So also give your images a useful meaning via this title element. That is easy in wordpress. Just click on an image and on the right at the attributes you can enter the alt-text value there.


If you apply all these simple rules, you will see that you will score better. (it may take a while, because your pages need to be refreshed within the index)


More seo tips in this video:

Wes McDowell about SEO

End ‘SEO easy’ More English infonosity’s : Infonosity English index

Geplaatst in English | Getagged , | 2 reacties

SEO eenvoudig simpel

SEO betekenis en eenvoudig toe te passen om uw site beter te maken.

SEO eenvoudig – Over: Wat is de betekenis van SEO, en wat is de eenvoudige manier om SEO toe te passen. Dus ook simpel voor beginners. (en gevorderden 😀 ) Zowel algemeen als ook specifieke seo tips voor wordpress gebruikers.

Wat is de betekenis van SEO

SEO betekenis : Search Engine Optimalisation. Maar daar weten we nog niets mee 🙂 . Het doel van de meeste mensen die een website maken is dat er ook daadwerkelijk bezoekers naar die website komen. En dat kan op meerdere manieren. Je kan je website adverteren. Maar dat kost geld. Je kan ook gebruik maken van mond aan mond reclame via je vrienden en via sociale netwerken. Of je kan hopen dat mensen jouw website vinden via bijvoorbeeld Google.

Hoe SEO eenvoudig gebruiken.

Het hoofd doel van SEO is dat Google (of bing, enz.) eerst uw site vinden. Daar moet je geen moeite voor doen. Maar het probleem is, dat er miljoenen websites zijn. Dus waarom zou Google uw site op de eerste plaats moeten zetten?

Wel een Google-bot (software programma met A.I.) leest uw web pagina’s en probeert die dan in een cataloog te stoppen. Deze wordt dan gelezen op basis van de zoekopdracht die een gebruiker invoert op de Google pagina. En Google geeft dan een lijst, in volgorde van relevantie.

Meest eenvoudige SEO die jezelf snel kan doorvoeren.

Wat jij moet doen is Google helpen om te weten waarover uw pagina gaat.

SEO De titel.

Het belangrijkste daarbij is de titel van uw artikel. Zorg ervoor dat daar kernwoorden in staan waarop mensen zoeken.

Die titel moet natuurlijk relevant zijn. Goegle ziet of een artikel ook daadwerkelijk over dat onderwerp gaat. (A.I.) Want je zou bijvoorbeeld hot keywords kunnen gebruiken, gewoon om mensen naar uw site te lokken, maar uw site gaat totaal over iets anders. Dat kan eventjes werken, maar dat wordt snel afgestrat voor google. En dan zie je jouw SEO positie snel achteruit gaan. (Uw pagina kan zelfs volledig verdwijnen uit de zoekresultaten!!!)

Waarover schrijven? SEO tools

Als je zonder inspiratie zit bestaat er bij Google een goede tool waarmee je kan nagaan wat mensen zoeken op het internet. Je kan daar ook experimenteren op het woordgebruik. Bijvoorbeeld je schrijft een artikel over diëten. Maar willen de mensen vermageren? Of willen de mensen afslanken? Dat lijkt hetzelfde, maar als jij in je artikels het woord vermageren gebruikt. En mensen zoeken afslanken. Dan zal iemand anders zijn pagina die wel dat woord gebruikt, hoger scoren in de zoekresultaten.

En dat kan je dus met die google trends search tool uitdokteren.

Nog een eenvoudig SEO hulpmiddel – linken titels

Als je linken in je artikels hebt, zal google die ook volgen om deze dus ook in zijn index te kunnen zetten. Een fout die veel mensen maken is dat die link geen zinvolle betekenis heeft. Bijvoorbeeld KLIK HIER. Binnen uw artikel kan dat wel toepasselijk zijn. Maar niemand gaat google-en op ‘klik hier’ 😉

Maar daarvoor is er een oplossing om die link voor Google te helpen lezen (weten waarover het gaat). En dus ook goed voor uw ranking binnen Google.

Het title-element toevoegen aan een link in html

Ik geef hier als voorbeeld het KLIK HIER probleem en de oplossing.

Als je met je muis over de klik-hier gaat (zonder te klikken!!!) dan zie je een tekstballon met meer informatie verschijnen. En die informatie wordt ook door google gelezen, en maakt zo duidelijk waarover het gaat.

Seo tip wordpress. Nu hoe doe je dit in wordpress?

Nadat je een link gemaakt hebt. Klik je op de paragraaf waar die link in staat. Daar klik je rechts boven in de kader die je dan krijgt op de 3 puntjes boven elkaar. In dat menu klik je op bewerken als HTML.

Uw link zal je daar herkennen. Deze begint met

<a href="de link">klik hier</a>

Nu zet je tussen <a en href, uw titel element (title-html=in engels)

Dus bijvoorbeeld :

<a title="relevante informatie" href="de link">klik hier</a>

SEO eenvoudig : Afbeeldingen

Hetzelfde is ook waar voor afbeeldingen. Voor Google is een afbeelding gewoon gekleurde punten. 😎 Dus geef ook via dit title-element een nuttige betekenis aan uw afbeeldingen. In wordpress is dat eenvoudig. Klik gewoon op een afbeelding en rechts bij de attributen kan je daar de alt-value invullen.


Als je al deze simpele regeltjes toepast, zal je zien dat je beter zal scoren. (het kan even duren, omdat uw pagina’s moeten gerefreshed worden binnen de index)

More seo tips in this video:

Wes McDowell about SEO

Einde ‘SEO eenvoudig’ Meer computer artikels : Computer en elektronica index

Geplaatst in Computer | Getagged , | Een reactie plaatsen

Lucide droom

DMT verwant aan serotonine. molecule. Lucide droom. Copyright (c) Bruno Stroobandt. Infonosity.net

Lucide droom, Over: Wat is lucid dreaming. En kan je leren om lucide te dromen. Treed bewust binnen in uw onderbewustzijn. Het creatieve brein 🙂

Wat is een Lucide Droom

Wat is een lucide droom? Letterlijk vertaald is het een heldere droom. Maar dat is niet de betekenis. Met lucide dromen bedoeld men, dat je jouw droom bewust beleeft.

Iedereen zal wel eens in zijn leven bewust geworden zijn in een droom. Maar het probleem is dat je dan meestal wakker wordt. En dan is de fun er van af. Stel je voor dat je wel in je droom zou kunnen blijven en niet wakker worden. Dan opent een hele nieuwe wereld.

Nu is een droom gewoon een verhaal dat zich afspeelt. Maar je hebt er geen controle over. Het overkomt je. En meestal besef je pas dat je gedroomd hebt nadat je wakker bent geworden. En nog geen vijf minuten later kan je zelfs niet meer herinneren over wat je droom ging.

De beste virtual reality kan niet tippen aan een lucide droom.

Als je zo’n VR-bril op zet, dan is dat leuk. Maar je bent je nog wel bewust dat je op een stoel zit. En de grafische kwaliteit is nu ook niet direct om over naar huis te schrijven. In een lucide droom toont niet enkel alles echt. Maar voelt het ook echt aan. Je bent er als het ware aanwezig.

Als je de rekenkracht van je onderbewustzijn vergelijkt met met de beste computer ter wereld. Dan is jouw onderbewustzijn VEEL sterker. En het is niet enkel het visueel aspect van wat uw brein in real time kan produceren. Maar ook het creatieve aspect.

Veel uitvinders en ingenieurs zijn tot de oplossing van hun probleem gekomen, door erover te dromen. Er zijn zelfs studies gedaan bij sporters die hun prestaties of kunsten verbeterd hebben door tijdens hun dromen, hun technieken te oefenen. (wikipedia biofeedback)

Voorbeeld: Friedrich Kekulé von Stradonitz (1829-1896)

In één van zijn dromen zag hij en slang van atomen die in zijn eigen staart beet; zo kwam hij op het idee dat de moleculen van een bepaalde stof ook in een ringstructuur kunnen zitten. (daarvoor was dat niet gekend)

Lucide droom – wat kan je ermee doen?

Een derde van je leven lig je te slapen. Als je 90 wordt, is dat 30 jaar!

In het dagelijkse leven is de kans groot dat je tot de 99.99% procent van de mensen behoort die slaaf zijn van het systeem dat door die andere 0.01% gerund word. Maar als je bewust kan dromen, dan ben je toch 30 jaar een vrij mens 🙂 En kan je gaan en staan waar je wilt. Alles wat je denkt wordt werkelijkheid in uw dromen. Je kan instant met je droom auto rondrijden, zonder dat je daar eerst voor moet sparen. Of je kan zelfs afscheid nemen van de zwaartekracht, en zonder hulpmiddelen door de lucht vliegen.

Deze vrijheid is ook goed tegen de moderne burn-out.

De enige beperking is uw fantasie 😎

Zie hier een inspirerend filmpje van TEDx Talks:

Habiba Awada is a PU student majoring in Accounting and Finance. She is a lucid dreamer and she is passionate about the topic. In her talk, Habiba takes us through a lucid dream journey to explore such a parallel universe. Habiba Awada is a PU student majoring in Accounting and Finance. She is a lucid dreamer and she is passionate about the topic. In her talk, she will take us through a lucid dream journey to explore such a parallel universe.

Lucide Droom – zelf leren

1 Mind-set :

Je moet het willen. En er dus als je wakker bent bewust over nadenken. Of bijvoorbeeld artikels als dit, of filmpjes op youtube bekijken.

2 Dream journal :

Leren om je dromen te onthouden. Leg pen en papier naast je bed. En van zodra je wakker wordt, schrijf je op wat je jezelf herinnert. Werk ook achterwaarts. Dus eerst het laatste van het verhaal. En vraag je dan af hoe je in die situatie kwam, enz..

3 lucide droom triger:

Nadat je je dromen beter onthoud. Moet je ervoor zorgen dat je jezelf in je droom gaat afvragen of je aan het dromen bent. Dit leer je door dit ook te doen als je wakker bent. En doe dan een test om te zien of je droomt. (natuurlijk geen gevaarlijke stunt uithalen 😉 )

Een voorbeeld van triger is: telkens je op je horloge kijkt om te zien hoe laat het is. Moet je jezelf de vraag stellen. En op een gegeven moment kijk je uit gewoonte ook in je droom op je horloge en zal je dus tijdens je droom ook die vraag stellen.

Een voorbeeld test: Kijk naar een tekst op je scherm of op een wegwijzer als je buiten bent. Kijk dan weg. En dan terug. Als je dit in je droom doet, zal je zien dat die tekst veranderd is. Er gebeuren ook rare dingen met elektriciteit. Probeer het licht aan of uit te doen. En kijk of dit normaal werkt. Of doe een berekening op je calculator…


Einde ‘Lucide droom’ kijk ook bijvoorbeeld:

BS-Hypnose : mini boek over hypnose en cursus. Daar staan ook oefeningen in om te leren visualiseren.

Geplaatst in Gezondheid, Mentaal, Varia-Vrije_tijd | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Hoe vermageren Faq.

Hoe vermageren Faq.
Copyright (c) Bruno Stroobandt.

Hoe vermageren Faq. Of je dik nu mooi vind of niet, dat is ieder zijn smaak. Maar of te dik zijn gezond is, is maar de vraag. Veel mensen blijven met vragen zitten na verschillende afslank pogingen. Is er nog iets aan te doen?

Vermageren : Hoe vermager ik het best? Faq.

Last edit : 2020-01-24

Hoewel mijn website over zeer uiteenlopende onderwerpen gaat. Zie ik aan de bezoekers statistieken en de vragen die ik krijg dat er veel vraag is naar informatie over gezond vermageren.:

 • Hoe vermager ik het best.
 • Ik eet veel groenten en fruit en kom toch bij.
 • Op sommige producten staan geen kilocalorieën (kcal) maar kilojoules (kJl).
 • De eerste week zakte mijn gewicht maar nu gaat er niets meer af.
 • Help ik heb een dikke kont (dik achterwerk.) Hoe plaatselijk vermageren ?.
 • dieet schema per dag per week meting grafiek excel
 • enz.

Dit zijn maar enkele van de veel voorkomende vragen.

Ik krijg zoveel e-mail dat het voor mij onbegonnen werk is om deze allemaal persoonlijk te beantwoorden. (Ik heb geen personeel en mijn website is maar een hobby die meer kost dan ze opbrengt. Maar ja iedere hobby kost geld. 🙂 )

Hoe dan ook op de meest voorkomende vragen zal ik via deze weg trachten een antwoord te geven.


De eerste week zakte mijn gewicht maar nu blijft het stabiel of kom ik zelfs terug bij.:

Diëten met snel resultaat.:

Elk caloriearm dieet gaat in het begin snel. Maar dit is het resultaat van een ongezonde manier van vermageren.
Het snelle gewichtsverlies is volkomen normaal als je aan een afslankkuur of dieet begint. In de eerste week worden voornamelijk uw koolhydraten reserves aangesproken.

En vermits deze voor een groot percentage uit water bestaan. Zal je in de eerste dagen dus vooral vocht verliezen. En dan kom je op dat punt dat het niet meer verder wil gaan met afslanken. (En meestal geven de mensen het dan op zodat ze snel terug op hun oude gewicht zitten = Jojo-effect)

Maar het is net op dat punt dat uw lichaam zal gaan overschakelen op vetverbranding. En dan moet je dus juist blijven volhouden. En ja in het begin kom je iets terug aan gewicht bij omdat uw lichaam terug de broodnodige reserves aan koolhydraten zal opbouwen. (Welke dus veel vocht bevatten).

Uw gewicht zal dus even iets terug toenemen maar inhoudelijk is er binnen in uw lichaam van alles aan het verbeteren. Het is dus gewoon een kwestie van uw nieuwe gezonde voedingspatroon vol te houden.

P.S.: Als je van plan bent om drastisch af te vallen is het altijd raadzaam om eerst uw huisarts of diëtist te raadplegen. Een goed tempo is maximaal 1 kilogram per week. Weeg uzelf ook niet alle dagen want dat heeft geen zin. Als je bijvoorbeeld een halve liter water drinkt ben je een halve kilo aangekomen maar 2 uur later is dat water er al terug uit. Houdt u eigen dus niet voor de gek met die weegschaal.

Op sommige producten staan geen kilocalorieën (kcal) maar kilojoules (kJl).

1 kcal = 4 KJ of 1KJ = 0.25 kcal. om snel te rekenen. (juister is 1kcal = 4,184kJ)

Ik eet veel groenten en fruit en kom toch bij.

Zie hogerop bij de andere vraag over bijkomen. En verder, natuurlijk als je enkel meer groeten eet maar voor de rest blijft snoepen of niets aan beweging doet, dan heb je wel meer vitaminen in uw lichaam maar nog steeds teveel calorieën.

Kijk bijvoorbeeld ook bij: Hoe mijn laag metabolisme verhogen?

P.S. Wist je dat bvb 1 doos Melo-Cakes (24stuks) meer dan 2000 kcal is. Dus meer dan de dagelijkse behoefte aan calorieën. Maar wel niks aan gezonde stoffen die uw lichaam nodig heeft. Wel goed om depressief van te worden 🙂

Faq: Hoe vermager ik het best.

In het kort. Gezondere voeding en meer bewegen. Zorg dat uw verbruik groter is dan uw inname. Ikzelf ben 20 kilo afgeslankt op 5 maanden en met blijvend resultaat.

zie : Hoe gezond vermageren artikel

Help ik heb een dikke kont (dik achterwerk.) Hoe plaatselijk vermageren ?.

Jammer genoeg kan je niet plaatselijk vermageren door een dieet. Maar zoals in het artikel laag metabolisme beschreven heb, kan je jouw achterwerk spieren wel trainen zodat uw bips steviger worden en daar, doordat daar meer spieren komen, het vetgehalte wel plaatselijk doen dalen.

dieet schema per dag per week meting grafiek excel.

Ik heb een handige tabel gemaakt in Excel met grafiek om uw gewicht en vetpercentage op te volgen.


Meer artikelen op deze site. Hoe gezond vermageren index.

Of gezond vermageren recepten

Geplaatst in gezond vermageren afslanken, Gezondheid | Een reactie plaatsen

Agfa Gevaert Technische Analyse – Agfa koersdoel

Over : Agfa Gevaert Technische Analyse. Hier zien we de Agfa koers als candle stick. Dit is één van de tools in de technische analyse om een koersdoel en richting van een aandeel te bepalen. In dit voorbeeld kijken we naar het koersdoel van het Afga Gevaert aandeel uit Mortsel.

Agfa Gevaert koers als candle stick om het agfa koersdoel te bepalen

We zien hierboven een candle stick grafiek van de Agfa koers van de afgelopen maand.

Agfa Gevaert Technische Analyse: Wat is het verschil met een gewone slotkoers grafiek?

Op een gewone slotkoers grafiek van het Agfa aandeel zouden we zoals het woord zegt. Enkel zien hoe een dag op de beurs is geëindigd. En weet je dus niet wat het sentiment tijdens de beursdag is. Met onze Agfa candle grafiek zien we per balkje het verloop van de hele dag.

Bij een groen balkje is de Agfa koers hoger geëindigd dan de dag ervoor. De onderkant van het balkje is in dat geval de openings-koers van het aandeel. Enzo, is de bovenkant de slotkoers van het Agfa aandeel.

Bij een rood balkje is het andersom. De bovenkant is dan de openingskoers van het Agfa aandeel. En de onderkant de slotkoers.

Maar we krijgen op deze technische analyse grafiek nog meer informatie!!!

Je ziet ook twee uitsteeksels aan de candles. Op deze manier kan je het hoogste en laagste punt van de dag koers van het Agfa aandeel zien. Deze info wordt bij de betere kranten (bvb. De Tijd.be) ook wel vermeld. In de vorm van open-hoog-laag-slot. Maar dat is dan voor die bepaalde dag. Veel handiger is als je dit visueel kan bekijken over een langere periode.

Zo had ik eind november reeds voorspeld dat de Agfa koers aan haar top zat. (zie: Agfa-koersdoel voorspelling nov-2019) Het Agfa koersdoel had ik toen op 4 Euro gezet.

lange termijn grafiek agfa koers en agfa koersdoel

En na het bekijken van deze grafiek heb ik het Agfa koersdoel zelfs bijgesteld naar 3.19 Euro.!!! Er werd toen ook al bevestigd dat het inderdaad een verloren maand was voor de Agfa belegger.

Een beurskoers grafiek lezen, doe je niet in 1,2,3. Dit vraagt oefening en ervaring. Het is net als leren lezen. Maar het is ook niet omdat je kan lezen. Dat je begrijpt wat je leest. 🙂 Het is niet omdat je een Latijnse tekst uit het hoofd leert, dat je daarom Latijns kent.

Door veel met dit soort grafieken bezig te zijn, doe je ervaring op. En leer je waar je interpretatie fouten maakt. Let op: Technische analyse is slechts een deel van uw analyse. Want dit houd geen rekening met de kerncijfers uit de boekhouding. Maar de beurs is dan ook 50% feiten en 50% emotie. En daar kunnen we nuttig gebruik van maken.

Beurskoers Agfa : Wat is de betekenis van de beurskoers?

De beurskoers kan je vergelijken met de aankoop van een schilderij. Het is niet de werkelijke waarde. Het is wat mensen ervoor willen geven. En er bestaan aandelen waarvan de beurskoers lager is dan de werkelijke waarde. Als dat van een gezond bedrijf is dat een mooi dividend uitbetaald , dan is dat een goede belegging.

Als je op zoek bent naar het dividend rendement van Agfa. Dan zal je dat niet nergens vinden. Omdat Agfa geen dividend kan uitbetalen. Daarvoor moet je eerst een deftige Netto winst maken. En die winst mag dan ook niet wegvloeien door de CAO’s waardoor mensen bij Agfa vroeger op brug-pensioen konden gaan. (sommigen op hun 54ste, die krijgen dus geld tot hun 65 zonder ervoor te moeten werken.) 🙂 Leuk voor die mensen, maar minder leuk voor de aandeelhouders. En dat heeft ook gevolgen voor de beurskoers van Agfa.

Agfa Gevaert koers : koersverloop analyse.

Het heeft lang geduurd voor de beleggers hun eurocent gevallen is. Maar de Agfa koers grafiek bovenaan dit artikel, laat nu wel duidelijk zien dat we de top hebben gehad. De daling van de beurskoers werd lange tijd uitgesteld door de believers. Maar uiteindelijk winnen de cijfers. En kan de daling nu eindelijk ingezet worden.

⚠️Vooral die laatste balk beloofd niet veel goeds voor het Agfa aandeel. Want dit wil zeggen dat ze zelfs de moeite niet gedaan hebben om boven de openings-koers te komen.!⚠️


einde ‘Agfa Gevaert Technische Analyse’ 23-01-2020

nieuw : opnieuw breekpunt : koersdoel Agfa binnen trendkanaal. TA deel-3

Terug naar financieel index

Geplaatst in Agfa Gevaert, De beurs, financieel, Geld verdienen | Getagged , , , | 2 reacties

krach boursier en 2020

Crash boursier 2020 approche - Copyright (c) Bruno Stroobandt.
krach boursier 2020 en route

À propos: Le krach boursier en 2020. Le krach boursier de 2020 est-il inévitable? Et à quel point ce sera mauvais? Quels sont les indicateurs? L’analyse technique et les faits (cachés) qui se sont produits au cours de la dernière année. Quel rôle jouent les grandes banques? Dernière édition 2020-01-23 YMD

Quelle sera la gravité du krach boursier en 2020?

Un krach boursier arrive-t-il? Eh bien, il y aura un krach boursier en 2020, vous n’auriez pas dû étudier pour ça. Quand un avion monte et que le kérosène a disparu … Et il en est de même avec la bourse.

Tout d’abord, vous devez savoir que l’ARGENT n’existe pas. L’argent ne fonctionne que tant que les gens y croient. Regardez le Bolivar. Là, vous avez maintenant besoin de plus d’argent pour acheter un rouleau de papier toilette qu’il n’y a de feuilles de papier sur le rouleau !!! 😎

L’argent n’est qu’un chiffre sur l’ordinateur. Lorsque vous contractez un prêt , la banque crée un puits. (de faux argent) Ce puits ne peut pas exister. Vous avez donc x mois pour rembourser cet argent. Donc, cela a pratiquement ajouté de l’argent. Peut être détruit à nouveau. Tout est de retour en équilibre. Et le faux argent a disparu. MAIS, vous devez payer des intérêts pour cela. Et pour cela, vous devez fournir du travail. Si vous contractez un crédit, vous êtes donc l’esclave de votre employeur. Plus esclave de la banque.

Et c’est comme ça que ça se passe à la foire. La même part est vendue de plus en plus chère. Tant qu’on trouve des imbéciles qui veulent payer plus que le propriétaire précédent. Mais plus le prix augmente, moins il reste d’imbéciles.

À la fin d’un rallye boursier, nous constatons généralement qu’il va de plus en plus vite. Parce qu’alors, il devient visible pour un public plus large de la façon dont les choses «vont bien». Puis la cupidité monte , et ils veulent leur part du gâteau. Mais ce gâteau s’épuise. 🙂

La plupart des gens ne regardent même pas la comptabilité de l’entreprise auprès de laquelle ils achètent des actions !!! C’est comme acheter un store de maison . Sans jamais avoir été à l’intérieur. Et sans savoir quels sont les défauts.

Nous avons appris quelque chose avec le krach boursier de 2008.

Ha non, bien sûr que non. Le parcours est donc normalisé, afin que nous puissions remonter dans le train et gonfler à nouveau le ballon jusqu’à ce qu’il revienne. Ou regardez l’histoire de L&H .

Ou l’action Agfa Gevaert (Néerlandais) a également eu un accident il y a près de 20 ans. Était alors plus de 27 euros. Où sont-ils maintenant? Et nous ne rajeunissons pas nous-mêmes 😉

Forte augmentation du taux d’or !!!

L’année dernière, nous avons constaté une forte augmentation du prix de l’or. Cela devrait déjà éclairer une lumière. Parce que c’est un havre de paix si la bourse ne se porte pas bien.

Les grandes banques en savent bien sûr beaucoup plus que les victimes (l’homme ordinaire). Ils ont commencé à sécuriser leur capital l’an dernier en réduisant leur portefeuille d’actions. Et pour mettre cet argent en or. Ces grands hommes sont également capables de pousser le marché boursier en achetant et en vendant des packages d’actions au bon moment. Ils peuvent ainsi influencer la disponibilité des actions négociables.

Et puis il y a bien sûr le pouvoir des médias. Rendre publics les bons messages de manipulation (push) à des moments appropriés.

objectif de prix pour le crash boursier 2020

Il est difficile de déterminer quand le sommet sera atteint. Vous avez des outils pour ça. Tels que l’ analyse technique .(Néerlandais)

Voir aussi, par exemple, les prévisions pour le sommet des prix d’Agfa (Néerlandais) fin novembre 2019.

(Vous voyez comment c’est un mois perdu (Néerlandais) plus tard, comme je m’y attendais.)

Crash boursier 2020: enfin.

Le fait est que si vous sautez dans le train à la fin d’un rallye, alors vous jouez. Et donc ne pas investir. Parce qu’une fois que le krach boursier a commencé, il va vite. Et une deuxième erreur que les gens font, c’est qu’ils n’osent pas subir de perte. Ils restent coincés avec leurs actions et n’osent pas sortir. Et si le vent change demain? Et si vous n’avez pas d’argent demain pour pouvoir repartir à un meilleur moment !!!


Donald J Trump

mise à jour 2020-01-03 YMD : Et puis bien sûr, nous avons Donald J Trump. Vous trouverez suffisamment d’histoires à ce sujet sur Internet. Mais les dernières nouvelles qui affectent l’économie mondiale. C’est ce qu’il a fait hier soir. Ceci est encore un autre indicateur supplémentaire de l’attente du krach boursier 2020.

(Le fait: une frappe de drones américaine ordonnée par Trump tue le haut commandant iranien à Bagdad)

Voici (Donald J. Trump) la première réponse à twitter.com :

Donald J Trump: dernières nouvelles - sa première réaction à ce qu'il a fait la nuit dernière.

Crash boursier 2020 ou crash boursier 2021?

Le message est de suivre le stock de près !!! Parce qu’ils peuvent même provoquer un dernier rallye. Le fait est que plus le crash reste en vue. Plus la bulle est gonflée. Plus le krach boursier sera grave. Et ces gens de banque sont impitoyables. (il suffit de regarder ce film “Wolf of Wallstreet” avec Leo dinges 😉) Donc, plus tôt la réinitialisation sera meilleure. Plutôt cette année, qu’un krach boursier 2021 qui sera 10 fois plus catastrophique que celui de 2008. Et dans lequel aussi le contribuable qui n’est pas en bourse y est entraîné. 🙁

Geplaatst in Finance | Getagged , | Een reactie plaatsen