Categories
Mentaal

Positief denken Hoe doe je dat?

Positief denken, realiseer uw dromen…Mind over matter…

Hoe positief denken? Het geheim van positief denken. De kracht van positief denken.
Hoe positief denken?

Positief denken hoe > mind over matter > The secret > de Echte magie > Gods wil geschiede (nee, UW wil geschiede) > Hoe ?

Hoe Positief denken.

Origineel bewerkt : 2007-07-08 Last update : 2020-05-16 YMD

Positief denken hoe?: Alles begint met een gedachte. Onderschat de macht van positief denken niet. De gedachte is de creërende kracht voor alles wat je ziet. Ga maar eens naar buiten en bekijk alles wat je ziet. De huizen de auto’s, de kleding,- zelfs geld. Dit alles is eerst begonnen als een gedachte in de uitvinder van deze materie.

Maar er is ook oorlog, armoede, ziekte enz. Ook deze zijn eerst in de mentale wereld begonnen.

Alles is energie.

Positief denken hoe? positieve Energie: Materie bestaat niet. Vroeger in de oertijd (enkele jaren geleden 😉 ) dachten de wetenschappers dat een atoom het kleinste deel was dat er bestaat. Om dan tot de conclusie te komen dat dit niet zo was en dat de elektronen en protonen de kleinste deeltjes waren. Tot deze zelfde wetenschappers er later weer achter kwamen dat ze ernaast zaten en tot de conclusie kwamen dat deze deeltjes nog verder op te splitsen waren. (de Kwantum theorie)

En nu weer met hun Corona Fake news, enz enz,…

Maar terug naar de gedachten en positief denken.

Alles wat er in uw leven gebeurt begint dus met een gedachte. Het denken staat dus boven de materie. Zou het dan geen goed idee zijn om positief te denken?

Positief denken hoe eraan beginnen.

Positief denken hoe?: Om het met de woorden van Warren Buffet te zeggen. Het positief denken, begint ‘s morgens als je in de spiegel kijkt. Zeg tegen uzelf. Dit wordt de meest fantastische dag van mijn leven.
Voor het geval je het niet moest weten Warren Buffet is de tweede rijkste man ter wereld. Geboren in armoede. Een echte selfmade man dus. Dit in tegenstelling tot de rijkste man ter wereld Bill Gates van Microsoft die rijk geworden is met ideeën (Q-DOS) die hij heeft gestolen (gekocht voor armzalige 50.000usd en dan voor miljarden aan lisenties verkocht) van ‘Tim Paterson’ toen hij daar nog werkte.

Rijk worden kan dus op twee manieren. Het is maar welke je zelf kiest.

Actie is nodig. Motivatie.

Positief denken hoe?: Maar positief denken is in ieder geval slechts een eerste fase. De meeste mensen zijn negatief ingesteld vol wanhoop vooral door de omstandigheden waarin ze leven. (Slaaf van de staat en hun werkgever en hun gezin.) Dus een beetje positief denken is dan slechts behangpapier tegen een rotte muur. En het zal dan snel op de grond vallen.

We moeten dus inderdaad beginnen met goede ideeën op te doen. En daar lukken de meeste mensen nog wel in. Maar jammer genoeg blijft het daar dan ook bij. Het is zoals een dieet. De eerste weken gaan de kilo’s er snel af maar dan stopt het even. Omdat ons lichaam dan overschakelt op vetverbranding. Wat we dus wilden, maar omdat de weegschaal even terug hoger gaat geven we het op. En komen we in een vicieuze cirkel.

We moeten het dus niet enkel houden bij gedachten, maar deze omzetten in daden. Daden die geïnspireerd zijn door ons positief denken. Om zo uiteindelijk ons doel te bekomen.

Positief denken en hoe moet men het doel bereiken:

Positief denken hoe?: Soms lijkt wat we willen zo ver weg. Maar dat komt omdat we naar het eindresultaat kijken en niet naar de weg die we willen volgen. Stel dat het uw doel is om 1.000.000 (1 miljoen) euro per jaar te verdienen. En wat dan. Wat ga je met dat geld doen. En wat is uw volgende doel. Of is uw leven daarna doelloos?

Begin dus met concrete stappen te nemen in uw mentale planning. Dus niet hoeveel wil ik verdienen maar hoe ga ik dat verdienen. Laat ons dit verduidelijken met een voorbeeld. Als je de krantenwinkel binnen stapt ligt dit vol met tijdschriften. Deze bevatten informatie en kosten geld. Informatie is dus geld waard. Anders zouden er geen krantenwinkels bestaan. Maar stel je wil met een investering van 0 euro beginnen.

Dan kan je geen drukkerij, krant of tijdschrift beginnen. Gelukkig leven we in een iets modernere tijd en kunnen we onze informatie ook gratis aanbieden via het internet. Mensen willen nu eenmaal informatie en liefst zo snel mogelijk. En als we deze informatie nu combineren met voor de gebruiker gratis links naar andere sites waar ze nog meer informatie vinden dan is iedereen gelukkig. Want de gebruiker krijgt meer informatie. De sponsor van de advertentie krijgt meer bezoekers. En de uitgever van de originele site krijgt geld om de kosten van zijn website te dekken van de sponsor.

Leuk toch 🙂

Voor alles te gebruiken. Wat is uw doel?

Positief denken hoe?: Maar positief denken heeft niet enkel tot doel om meer geld te verdienen (hoop ik). Je kan dit toepassen op alles wat er zich in uw leven afspeelt. Al is het bijvoorbeeld om te stoppen met roken of gezonder te gaan leven of te vermageren. Of gelukkiger te zijn. Dit alles is slechts beperkt tot wat je zelf kan bedenken.

Wat is het geheim van positief denken?

Positief denken hoe?: Positief denken is inderdaad de eerste stap. Maar het is zoals Warren Buffet ooit zegde ‘Er is maar 1 plaats waar succes voor werk komt, en dat is in het woordenboek.

Maar de kern of het geheim bij positief denken, en hoe dit tot succes kan leiden, is:. Gedachten zijn het begin. Je moet deze omzetten in acties om resultaat te boeken.

Positief denken hoe?: Tenzij je gelooft dat god uw wensen vervult als magie. Nee. Echte magie creëer je zelf door uw gedachten om te zetten in daden.


De kracht van positief denken. Op 30 gagen naar succes – The secret. (op elk vlak) That’s my motto: It’s not Hocus Pocus. But Hocus Focus!!! Copyright © Bruno Stroobandt.

Terug naar MENTAAL index.

Infonosity, Copyright © 2007 until 50 years after my death 🙂 Bruno Stroobandt.