Categories
Computer

Software Reporter Tool

Over : De Google Chrome – Software reporter tool. Wat is het? Probleem met hoog CPU gebruik. En hoe kunnen we dit oplossen?

Over : De Google Chrome – Software reporter tool. Wat is het? Probleem met hoog CPU gebruik. En hoe kunnen we dit oplossen?

Heb jij het soms ook dat het net is of er een vliegtuig land in je laptop. Omdat je CPU op volle toeren draait? Wel, als je het een of ander zwaar programma (of game) aan het gebruiken bent is dat normaal.

Bij mij zitten er 3 fans in die tot meer dan 6000 toeren per minuut kunnen gaan. Maar als dit gebeurt als je gewoon met Firefox aan het surfen bent op tekst pagina’s (dus geen Youtube). Dan is dit wel verdacht. Daarom dat ik even ctrl-shift-esc combinatie intoetste om taakbeheer te openen (onder win 10)

Software reporter tool - high CPU usage - hoog cpu gebruik - multiple instances
Software reporter tool – multiple instances – high CPU usage

Software Reporter Tool

Ha, 🙂 De oorzaak is blijkbaar ‘Software Reporter Tool’ En blijkbaar draait dat niet 1 keer, maar 4 keer gelijktijdig. Dan komt natuurlijk de vraag is dat een nuttig of gevaarlijk programma? Dus ben ik dat even gaan google-en. En dat blijkt dus een onderdeel te zijn van Google Chrome. Nu in het begin heb ik Chrome even gebruikt gewoon omdat dit op mijn laptop stond bij aankoop.

Maar ik ben al snel overgeschakeld naar de betere FireFox browser. (en veiligere).

Nu is de vraag is het een nuttig programma?

Ja en Nee. Het is een programma dat in de achtergrond controleert of je geen onveilige plug-in’s hebt en of deze verdachte activiteiten uitvoeren. Maar langs de andere kant daar voor dient uw antivirus software en firewall ook. Dus als die goed is, hoeft die taak geen 2de maal uitgevoerd te worden. Bovendien is het van Google, en zend dit ook rapporten naar Google. En wat gebeurt er met die data?

En probleem 2, 50% van de processor tijd in beslag nemen??? (In mijn geval van een 6core i7 laptop met 32GB RAM) Dat is er over 🙁

Gelukkig bestaat er dankzij de nieuwe privacy wetgeving de mogelijkheid om dit te kunnen uitschakelen. Natuurlijk zit het ook goed verstopt als je niet veel van computers kent.

Hoe – Verwijderen software reporter tool (of uitschakelen)

Verwijderen heeft geen zin, zolang je Chrome blijft gebruiken, want dat komt terug van zodra je een update doet. Maar je kan het wel op non actief zetten. Het kan dan nog actief worden tijdens het gebruik van chrome, maar blijft dan niet in de achtergrond meedraaien als je bijvoorbeeld Firefox gebruikt.

Chrome software reporter tool disable. – uitschakelen.

1) start google chrome op.

2)klik rechtsboven op de 3 boven elkaar staande puntjes. er opent dan een menu. Daar kies je instellingen. Dit opent een nieuw tab-blad met de instellingen.

3) daar klik je op geavanceerd en dan op systeem.

Daar krijg je normaal dit te zien:

software reporter tool disable

5) Achtergrond apps blijven uitvoeren wanneer Google Chrome is gesloten. Dit zet je uit. (is dan grijs)

6) Op hetzelfde scherm onderaan klik je op Computer opruimen. Je krijgt dan onderstaande scherm:

google chrome reporting prive gegevens uitschakelen

Daar haal je het vinkje weg, als je jouw privé gegevens niet wenst te delen met Google.


En dan kan je alles sluiten. Vanaf nu zal het niet meer gebeuren dat uw batterij plots sneller leeg is dan verwacht. En dat uw laptop ventilators op volle toeren beginnen draaien als je gewoon tekst zit te lezen. 😎


Terug naar computer & elektronica index

Gratis antivirus