Categories
Gezondheid gezond vermageren afslanken

lever ontgiften met citroen – hoofdpijn.

Over: Ontgiften van de lever met citroen. Gevolgen citroensapkuur. Hoe de lever ontgiften. Hoofdpijn door extreem dieet. Lever ontgiften kuur na zware feesten. Kruiden die lever ontgiften…

Over: lever Ontgiften met citroen. Gevolgen citroensapkuur. Hoe de lever ontgiften. Hoofdpijn door extreem dieet. Lever ontgiften kuur na zware feesten. Kruiden die lever ontgiften…

Ontgiften van de lever met citroen. Gevolgen citroensapkuur. Hoe de lever ontgiften. Hoofdpijn door extreem dieet.

Ontgiften lever – Ontgiften lichaam.

Veel mensen hebben de gewoonte om af en toe ook eens aan hun gezondheid te denken. En dat gebeurt meestal na de feestdagen. Of wanneer het langzaam maar zeker terug beter weer begint te worden. En de vrouwen terug in hun zomerjurk van vorig jaar willen passen. (Ik wil niet discrimineren: De heren willen er natuurlijk ook goed uit zien 🙂 )

Hoe gezond vermageren en lichaam ontgiften?

De eerste stap om te vermageren is aandacht besteden aan wat we eten. In de wintermaanden kunnen we genieten van een lekkere kop warme chocomelk. Omdat we wel wat extra energie kunnen gebruiken. En dan heb je ook de feestdagen. Het probleem is dat de kilo’s er sneller bijkomen dan dat we ze terug kunnen verbranden.

Over hoe je gezond kan vermageren (met blijvend resultaat) heb ik reeds in het verleden een zeer uitgebreide handleiding geschreven. zie: hoe gezond vermageren

Want wat is nu het probleem als we te snel willen vermageren met het één of ander crash dieet?

Vet cellen houden ook gifstoffen vast – ontgiften – hoofdpijn.

Veel in vet oplosbare stoffen kunnen ook bewaard blijven in onze vet cellen. En als we onze vetreserves dan aanspreken. Dan komen deze giftige stoffen ook terug vrij. En ook dus in onze bloedsomloop.

De lever heeft als taak om deze stoffen te verwerken en deze om te zetten naar al dan niet bruikbare stoffen voor het lichaam. En de rest wordt dan langs de gebruikelijke wegen uit ons lichaam verwijderd.

Maar bij een te streng dieet, komen er dus teveel stoffen gelijktijdig in omloop. En deze kunnen mee aan de basis liggen van de hoofdpijn die je dan krijgt tijdens zo’n extreem dieet. (Dit staat los van alle andere soorten hoofdpijn en oorzaken. Het komt er gewoon nog eens extra bij.)

Hoe lever ontgiften – citroensap – citroensapkuur.

Het citroensapkuur recept (V2.0) is een van de middelen die we kunnen gebruiken om onze lever te helpen bij het ontgiften van het lichaam. Het probleem is dat mensen de originele citroensapkuur op zich als een dieet gaan gebruiken om af te slanken. (En dat werkt, maar dat is niet de gezonde manier om te vermageren)

Daarom dat ik in versie 2.0 ook duidelijk stel dat tijdens zo’n citroen dieet kuur. Dit ook moet afwisselen met dagen dat je normaal gezond eet. Op die manier zal je dan uiteraard minder snel afslanken. Maar dan zal je ook minder of zelfs geen hoofdpijn hebben als gevolg van die citroensapkuur.

Lever ontgiften – andere tips – kruiden

Je lever ontgiften met citroen, is maar één hulpmiddel. Er zijn buiten citroen nog andere planten of kruiden die helpen bij het zuiveren van ons lichaam. o.a.:

Lever ontgiften zonder hoofdpijn

  • Artisjok – bestaat ook als siroop bij kruiden winkels
  • citroen – in lauw water op de nuchtere maag
  • GEEN ALCOHOL – dit maakt gifstoffen in de lever i.p.v. ze af te breken!!!
  • Voldoende water – om gifstoffen af te drijven. (⚠️voldoende=voldoende – teveel water is ook ongezond en geeft ook hoofdpijn⚠️)
  • Sapkuur – groenten en fruit – (tijdelijk vegetariër worden)
  • Kurkuma – ook goed als natuurlijke Feel Good drug 🙂 (na regelmatig gebruik – is hoofdingrediënt van curry-poeder)
  • Gember
  • BEWEGEN !!! – Ga meer wandelen i.p.v. voor de T.V. te zitten.

Lichaam ontgiften – bewegen.

Inderdaad. In beweging blijven is een stap die veel over het hoofd wordt gezien. Veel moderne welvaart ziekten zijn een gevolg van niet enkel een zit-cultuur (voor de T.V., achter de computer). Maar ook job-gebonden op een stoel zitten is niet echt gezond. In mijn artikel over hoe wandelen om te vermageren, ga ik daar dieper op in.

Dit zorgt niet enkel voor een gezonder lichaam. Maar is ook zeer goed tegen de moderne stress. En kan je zelfs helpen om te stoppen met roken. zie: Hoe stoppen met roken.