Categories
Gezondheid

jeugdpuistjes wat te doen

Wat te doen tegen jeugdpuistjes. Wat is het beste middel tegen Acne? Puistjes op voorhoofd hals en schouders komen het meeste voor. Maar hoe kan je dat voorkomen of verwijderen…

jeugdpuistjes wat te doen

Jeugdpuistjes wat te doen bij ACNE en hoe puistjes behandelen: Wat is ACNE? Hoe stop ik acne? Op welke leeftijd heb je puistjes. Gaan de puistjes vanzelf weg. Hoe gaan jeugdpuistjes snel weg? Die puist moet morgen weg! Hoe jeugdpuistjes verhelpen, en zoveel meer vragen en antwoorden…

Wat zijn jeugdpuistjes?

Jeugdpuistjes wat te doen – Wat is de oorzaak van puistjes: Om je huid gezond en soepel te houden. Maken talg kliertjes een vetstof aan. Deze komt er normaal uit en houd je huid dus soepel. Het is dus eigenlijk een natuurlijke dagcrème 🙂

MAAR: Uw huid leeft en maakt ook nieuwe cellen aan. En oude cellen sterven af. En daar kan het mis lopen. Als deze dode afgestorven cellen de poriën verstoppen. Dan kan dit leiden tot een ontsteking gecombineerd met een verstopping van de talgklier. En dan krijg je dus op die plaats een puist gevuld met talg.

Omdat dit probleem meestal in de jeugd begint (rond de pubertijd 10-12 jaar) noemt men deze puistjes jeugdpuistjes. Officieel is dat Acne.

wanneer gaan jeugdpuistjes weg?

Meestal ben je er rond je 18-20 van verlost. Maar je kan dat heel je leven hebben. Het is dan wel in mindere mate. En bij oudere mensen kan dat terug beginnen. En dan noemen we dat ouderdoms-Acne.

Jeugdpuistjes wat te doen.

Hoe jeugdpuistjes verhelpen: Wat is het beste middel tegen jeugdpuistjes? Het belangrijkste wat je dus moet doen is zorg dragen voor uw huid. En zorgen dat die poriën niet verstopt raken. Er bestaan natuurlijk verschillende middeltjes die daarbij kunnen helpen.

#Jeugdpuistjes wat te doen: Maar wat ook belangrijk is wat je NIET moet doen.Tweet

 

Tips voorkomen puistjes: Wat helpt tegen jeugdpuistjes?

 • Geen Te sterke zeep producten gebruiken die de huid irriteren.
 • Opletten met parfum (puur of in zeep)
 • Haargel of haarlak. Meestal krijg je ook puistjes op je voorhoofd waar uw haar (met gel, mousse,…) uw huid iriteert.
 • UV straling van de zon beschadigd ook uw huid.
 • Gebruik geen producten die uw huid uitdrogen. (Omdat uw huid dan als tegenreactie meer talg gaat produceren.)
 • Niet peuteren aan je gezicht, want dan word het erger. Dus ook niet overvloedig schrobben en wassen. Want dat beschadigd de huid ook en doet niets aan de talg productie.
 • Teveel suiker eten!!! Wat je niet meteen verbruikt zet uw lichaam ook om in vet.

Je krijgt dus geen jeugdpuistjes door chocolade te eten. Maar door TEVEEL chocolade te eten. (Is uiteindelijk een mengeling van boter en suiker)

Dus hoe gaan jeugdpuistjes snel weg? Het is vooral voorkomen!!!

Tips jeugdpuistjes behandelen.

Jeugdpuistjes wat te doen – hoe puistjes verhelpen:

 • Speciale lotions met benzoyl peroxide Dit helpt de dode huidcellen te verwijderen en is ook bacterie dodend. Je moet dit wel minstens 6 weken gebruiken voor je merkt of het al dan niet voor jou werkt.
 • Die puist MOET morgen weg! hoe snel puistje weg? Daar bestaan speciaal producten voor (pleisters of zalfjes) Maar wees daar voorzichtig mee omdat dit dikwijls iets agressievere producten zijn. Die wel werken, maar nadien voor meer problemen zorgen. Of je kan het voorzichtig uitknijpen en ontsmetten met alcohol. Maar ook hier voorzichtig dat je geen grote wondjes maakt die voor een blijvend litteken kunnen zorgen. Als het enkel en rode zwelling is. Dan kan ijs ook helpen. (Niet rechtstreeks maar met een doekje ertussen.)
 • Er bestaan ook medicijnen tegen acne.
 • Vraag advies bij uw apotheek of huisarts als het erger is dan normaal.

Jeugdpuistjes voeding

Jeugdpuistjes wat te doen – voeding: Hoe jeugd-puistjes verhelpen. Er bestaan van alle fabels over wat je wel en niet mag eten. Wat belangrijk is dat je gezonde voeding eet om gezond te blijven. En ja limonade en chocolade en ander snoep hoort bij de jeugd. Maar het is dus niet rechtstreeks door die producten. Maar wel doordat je er teveel van eet. (of drinkt)

Sterke kruiden kunnen ook van invloed zijn. En natuurlijk is dit ook individueel afhankelijk van persoon tot persoon. Je kan bijvoorbeeld (licht) allergisch reageren op bepaalde voeding en daardoor puistjes krijgen. Dat moet je zelf uittesten door een bepaald verdacht product 2 weken niet meer te eten en zien of dat dit de dader is.

Waar krijg je puistjes

Dat kan in elke porie over heel uw lichaam. Maar in bepaalde zones is dit het vaakst. En dat is in het aangezicht. Op de schouders en op de rug.

En nee het is niet besmettelijk!

Jeugdpuistjes wat te doen – besmettelijk: ACNE wordt ook wel mede veroorzaakt door een bacterie. Maar die is eigen aan de mens. Iedereen heeft die al. Dus je kan ze niet meer doorgeven. Hoe komt het dan dat sommige mensen er veel en anderen geen last van hebben? Wel dat is een combinatie van al het bovenstaande. En het is ook deels beslist in uw DNA. (erfelijke factor)

Einde Jeugdpuistjes wat te doen. – Hoe jeugdpuistjes behandelen. : Andere suggesties op Infonosity:

English Infonosity.net

Shortcuts to the English articles on this website: Here are some English translations of the Dutch website. Translated with google ...
Read More

How do you make a profit with bitcoins

How do you make a profit with bitcoins - offer free bitcoins : The Bitcoin (BTC) is gaining more and ...
Read More
infonosity computer logo

Hoe maak je winst met bitcoins

Hoe maak je winst met bitcoins - aanbod gratis Bitcoins : De Bitcoin (BTC) krijgt steeds meer bekendheid. Maar ben ...
Read More
infonosity

youth pimples what to do 😍

youth pimples what to do? Treating pimples: Treating Youth Pimples What To Do: What Is ACNE? How do I stop ...
Read More

BMI berechnen 🔥

BMI berechnen. Abnehmen oder nicht abnehmen. Online-BMI-Rechner BMI online berechnen, Info: Bin ich zu fett Test? Und wie hoch ist ...
Read More

Gesundes Abnehmen Gewicht verlieren ✔️

Gesundes Abnehmen gewichte. geschätzt: 18 min. Lesezeit (200wpm) Wie man gesund Gewicht verliert. Info: Wie verlieren wir dauerhaft Gewicht? Wie ...
Read More
infonosity

Deutche

deutche Infonosity Index - under construction - Diese Website ist nur wenige Monate alt. Und ich habe auf Niederländisch angefangen ...
Read More

online BMI calculator ✔️

Calculate BMI. Lose weight or not lose weight. online BMI calculator calculate BMI online, About: Am I too fat test? ...
Read More
infonosity

Seo optimization tips

Seo simple - SEO optimization Tips - Free SEO Tutorial SEO simple – About: What is the meaning of SEO, ...
Read More

Terug naar Home Infonosity

En anders Google