Agfa koersdoel verloren maand.

Agfa koers op 23/12/2019 : Agfa koers maandgrafiek

Agfa Gevaert aandeel: Agfa koersdoel - een verloren maand - zoals voorspel in mijn ander artikel.

Binnenkort is het verloren maandag. Maar de beleggers in Agfa Gevaert (Mortsel, Belgium beurscode:AFGB) aandelen hebben minder te vieren. Een maand geleden schreef ik een artikel waarin ik mijn agfa koersdoel gaf. Puur op basis van technische analyse.

De koersgrafiek van die dag was intraday genomen. En ik zag de bui al hangen. Die volgt meestal op een rally die gebaseerd is op een goed nieuws show. Maar dat nog niet hard gemaakt is, in de boekhouding.

Als je toen tegen beter weten in (zoals ook gebeurde bij L&H speculanten) toch nog op de boot was gesprongen en de trein achterna probeerde te lopen. Dan zie je nu dat T.A. (technische analyse) ook zijn waarde heeft op de beurs.

Agfa koersdoel – oude (voorspellende) berichten

In dat artikel staat mijn visie, en ook een link naar de geautomatiseerde risico score op de tijd.be. Verder staat er ook een 5 jaren technische analyse grafiek. :

Agfa gevaert koers : Is de top bereikt – koersdoel – risico score!

Als je zelf T.A. wil doen heb ik ook een artikel over de meest relevante technische indicatoren. Niet enkel de uitleg. Maar ook de formules. Later komt er nog een artikel over de wiskundige fibonacci reeks (the golden ratio), die ik ook gebruik in mijn beurs-software. Meer info over Technische Analyse.

Update Agfa koers : 15/01/2020

De agfa koers om +/- 12uur is 4.72 Euro. We zijn nu al een maand horizontaal aan het bewegen. De laagste Agfa koers in de afgelopen 52 weken is 3.19 euro. Mijn vorige Agfa koersdoel van 4 Euro stel ik dan ook bij naar een nieuw Agfa koersdoel : 3.19Euro. En ik verwacht ook dit jaar een dividend van NUL euro. Ik kan me zelfs niet meer herinneren wanneer Agfa nog een dividend heeft betaald!

De huidige waarde van alle Agfa aandelen is ongeveer 800 miljoen euro. (Om een idee te geven: Plopsaland draaide vorig jaar een omzet van 180 miljoen euro. Dus op 4 jaar tijd kunnen ze Agfa overnemen 😎 Dan kunnen ze op de tereinen mischien een film studio bouwen.


zie ook : Candle stick 23 jan 2020 van de Agfa koers : daling is ingezet.