Categories
financieel Agfa Gevaert De beurs Geld verdienen

Agfa Gevaert Technische Analyse – Agfa koersdoel

Over : Agfa Gevaert Technische Analyse. Hier zien we de Agfa koers als candle stick. Dit is één van de tools in de technische analyse om een koersdoel en richting van een aandeel te bepalen. In dit voorbeeld kijken we naar het koersdoel van het Afga Gevaert aandeel uit Mortsel.

Over : Agfa Gevaert Technische Analyse. Hier zien we de Agfa koers als candle stick. Dit is één van de tools in de technische analyse om een koersdoel en richting van een aandeel te bepalen. Hier krijg je dus uitleg over hoe technische analyse te gebruiken. In dit voorbeeld kijken we naar het koersdoel van het Afga Gevaert aandeel uit Mortsel. (Dezelfde regels kan je natuurlijk gebruiken voor alle aandelen.)

Agfa Gevaert koers als candle stick om het agfa koersdoel te bepalen

We zien hierboven een candle stick grafiek van de Agfa koers van de afgelopen maand.

Agfa Gevaert Technische Analyse: Wat is het verschil met een gewone slotkoers grafiek?

Agfa Gevaert Technische Analyse: Op een gewone slotkoers grafiek van het Agfa aandeel zouden we zoals het woord zegt. Enkel zien hoe een dag op de beurs is geëindigd. En weet je dus niet wat het sentiment tijdens de beursdag is. Met onze Agfa candle grafiek zien we per balkje het verloop van de hele dag.

Bij een groen balkje is de Agfa koers hoger geëindigd dan de dag ervoor. De onderkant van het balkje is in dat geval de openings-koers van het aandeel. Enzo, is de bovenkant de slotkoers van het Agfa aandeel.

Bij een rood balkje is het andersom. De bovenkant is dan de openingskoers van het Agfa aandeel. En de onderkant de slotkoers.

Maar we krijgen op deze technische analyse grafiek nog meer informatie!!!

Je ziet ook twee uitsteeksels aan de candles. Op deze manier kan je het hoogste en laagste punt van de dag koers van het Agfa aandeel zien. Deze info wordt bij de betere kranten (bvb. De Tijd.be) ook wel vermeld. In de vorm van open-hoog-laag-slot. Maar dat is dan voor die bepaalde dag. Veel handiger is als je dit visueel kan bekijken over een langere periode.

Zo had ik eind november reeds voorspeld dat de Agfa koers aan haar top zat. (zie: Agfa-koersdoel voorspelling nov-2019) Het Agfa koersdoel had ik toen op 4 Euro gezet.

lange termijn grafiek agfa koers en agfa koersdoel

Agfa Gevaert Technische Analyse: En na het bekijken van deze grafiek heb ik het Agfa koersdoel zelfs bijgesteld naar 3.19 Euro.!!! Er werd toen ook al bevestigd dat het inderdaad een verloren maand was voor de Agfa belegger.

Een beurskoers grafiek lezen, doe je niet in 1,2,3. Dit vraagt oefening en ervaring. Het is net als leren lezen. Maar het is ook niet omdat je kan lezen. Dat je begrijpt wat je leest. 🙂 Het is niet omdat je een Latijnse tekst uit het hoofd leert, dat je daarom Latijns kent.

Door veel met dit soort grafieken bezig te zijn, doe je ervaring op. En leer je waar je interpretatie fouten maakt. Let op: Technische analyse is slechts een deel van uw analyse. Want dit houd geen rekening met de kerncijfers uit de boekhouding. Maar de beurs is dan ook 50% feiten en 50% emotie. En daar kunnen we nuttig gebruik van maken.

Beurskoers Agfa : Wat is de betekenis van de beurskoers?

Agfa Gevaert Technische Analyse: De beurskoers kan je vergelijken met de aankoop van een schilderij. Het is niet de werkelijke waarde. Het is wat mensen ervoor willen geven. En er bestaan aandelen waarvan de beurskoers lager is dan de werkelijke waarde. Als dat van een gezond bedrijf is dat een mooi dividend uitbetaald , dan is dat een goede belegging.

Als je op zoek bent naar het dividend rendement van Agfa. Dan zal je dat niet nergens vinden. Omdat Agfa geen dividend kan uitbetalen. Daarvoor moet je eerst een deftige Netto winst maken. En die winst mag dan ook niet wegvloeien door de CAO’s waardoor mensen bij Agfa vroeger op brug-pensioen konden gaan. (sommigen op hun 54ste, die krijgen dus geld tot hun 65 zonder ervoor te moeten werken.) 🙂 Leuk voor die mensen, maar minder leuk voor de aandeelhouders. En dat heeft ook gevolgen voor de beurskoers van Agfa.

Agfa Gevaert koers : koersverloop analyse.

Agfa Gevaert Technische Analyse: Het heeft lang geduurd voor de beleggers hun eurocent gevallen is. Maar de Agfa koers grafiek bovenaan dit artikel, laat nu wel duidelijk zien dat we de top hebben gehad. De daling van de beurskoers werd lange tijd uitgesteld door de believers. Maar uiteindelijk winnen de cijfers. En kan de daling nu eindelijk ingezet worden.

⚠️Vooral die laatste balk beloofd niet veel goeds voor het Agfa aandeel. Want dit wil zeggen dat ze zelfs de moeite niet gedaan hebben om boven de openings-koers te komen.!⚠️


einde ‘Agfa Gevaert Technische Analyse’ 23-01-2020


Meer info over technische analyse van aandelen : Intraday koers en volume technische analyse : Nog beter voorspellen van het koersdoel en trend van de koers.

zoek je een aandeel:

nieuw : opnieuw breekpunt : koersdoel Agfa binnen trendkanaal. TA deel-3

Deel-4 Agfa Gevaert Technische Analyse – 4 : VOLUME is nog belangrijker dan de koers: Agfa koers intraday

Terug naar financieel index

zie ook de nieuwe lening simulatie geeft nu ook jaar budget en het totaal dat je lening kost t.o.v. wat je leent.