SEO eenvoudig simpel

SEO betekenis en eenvoudig toe te passen om uw site beter te maken.

SEO eenvoudig – Over: Wat is de betekenis van SEO, en wat is de eenvoudige manier om SEO toe te passen. Dus ook simpel voor beginners. (en gevorderden πŸ˜€ ) Zowel algemeen als ook specifieke seo tips voor wordpress gebruikers.

Wat is de betekenis van SEO

SEO betekenis : Search Engine Optimalisation. Maar daar weten we nog niets mee πŸ™‚ . Het doel van de meeste mensen die een website maken is dat er ook daadwerkelijk bezoekers naar die website komen. En dat kan op meerdere manieren. Je kan je website adverteren. Maar dat kost geld. Je kan ook gebruik maken van mond aan mond reclame via je vrienden en via sociale netwerken. Of je kan hopen dat mensen jouw website vinden via bijvoorbeeld Google.

Hoe SEO eenvoudig gebruiken.

Het hoofd doel van SEO is dat Google (of bing, enz.) eerst uw site vinden. Daar moet je geen moeite voor doen. Maar het probleem is, dat er miljoenen websites zijn. Dus waarom zou Google uw site op de eerste plaats moeten zetten?

Wel een Google-bot (software programma met A.I.) leest uw web pagina’s en probeert die dan in een cataloog te stoppen. Deze wordt dan gelezen op basis van de zoekopdracht die een gebruiker invoert op de Google pagina. En Google geeft dan een lijst, in volgorde van relevantie.

Meest eenvoudige SEO die jezelf snel kan doorvoeren.

Wat jij moet doen is Google helpen om te weten waarover uw pagina gaat.

SEO De titel.

Het belangrijkste daarbij is de titel van uw artikel. Zorg ervoor dat daar kernwoorden in staan waarop mensen zoeken.

Die titel moet natuurlijk relevant zijn. Goegle ziet of een artikel ook daadwerkelijk over dat onderwerp gaat. (A.I.) Want je zou bijvoorbeeld hot keywords kunnen gebruiken, gewoon om mensen naar uw site te lokken, maar uw site gaat totaal over iets anders. Dat kan eventjes werken, maar dat wordt snel afgestrat voor google. En dan zie je jouw SEO positie snel achteruit gaan. (Uw pagina kan zelfs volledig verdwijnen uit de zoekresultaten!!!)

Waarover schrijven? SEO tools

Als je zonder inspiratie zit bestaat er bij Google een goede tool waarmee je kan nagaan wat mensen zoeken op het internet. Je kan daar ook experimenteren op het woordgebruik. Bijvoorbeeld je schrijft een artikel over diΓ«ten. Maar willen de mensen vermageren? Of willen de mensen afslanken? Dat lijkt hetzelfde, maar als jij in je artikels het woord vermageren gebruikt. En mensen zoeken afslanken. Dan zal iemand anders zijn pagina die wel dat woord gebruikt, hoger scoren in de zoekresultaten.

En dat kan je dus met die google trends search tool uitdokteren.

Nog een eenvoudig SEO hulpmiddel – linken titels

Als je linken in je artikels hebt, zal google die ook volgen om deze dus ook in zijn index te kunnen zetten. Een fout die veel mensen maken is dat die link geen zinvolle betekenis heeft. Bijvoorbeeld KLIK HIER. Binnen uw artikel kan dat wel toepasselijk zijn. Maar niemand gaat google-en op ‘klik hier’ πŸ˜‰

Maar daarvoor is er een oplossing om die link voor Google te helpen lezen (weten waarover het gaat). En dus ook goed voor uw ranking binnen Google.

Het title-element toevoegen aan een link in html

Ik geef hier als voorbeeld het KLIK HIER probleem en de oplossing.

Als je met je muis over de klik-hier gaat (zonder te klikken!!!) dan zie je een tekstballon met meer informatie verschijnen. En die informatie wordt ook door google gelezen, en maakt zo duidelijk waarover het gaat.

Seo tip wordpress. Nu hoe doe je dit in wordpress?

Nadat je een link gemaakt hebt. Klik je op de paragraaf waar die link in staat. Daar klik je rechts boven in de kader die je dan krijgt op de 3 puntjes boven elkaar. In dat menu klik je op bewerken als HTML.

Uw link zal je daar herkennen. Deze begint met

<a href="de link">klik hier</a>

Nu zet je tussen <a en href, uw titel element (title-html=in engels)

Dus bijvoorbeeld :

<a title="relevante informatie" href="de link">klik hier</a>

SEO eenvoudig : Afbeeldingen

Hetzelfde is ook waar voor afbeeldingen. Voor Google is een afbeelding gewoon gekleurde punten. 😎 Dus geef ook via dit title-element een nuttige betekenis aan uw afbeeldingen. In wordpress is dat eenvoudig. Klik gewoon op een afbeelding en rechts bij de attributen kan je daar de alt-value invullen.


Als je al deze simpele regeltjes toepast, zal je zien dat je beter zal scoren. (het kan even duren, omdat uw pagina’s moeten gerefreshed worden binnen de index)

More seo tips in this video:

Wes McDowell about SEO

Einde ‘SEO eenvoudig’ Meer computer artikels : Computer en elektronica index