Categories
Computer

amp afbeeldingsformaat

amp afbeeldingsformaat te klein. nieuw probleem bij AMP websites. Wat is het goede afbeeldingsformaat voor AMP site. En hoe lossen we dit op?

amp afbeeldingsformaat te klein. nieuw probleem bij AMP websites. Wat is het goede afbeeldingsformaat voor AMP site. En hoe lossen we dit op? Op Google Search Console kreeg ik regelmatig de melding ‘amp afbeeldingsformaat te klein’ En langs de andere kant moet je zo weinig mogelijk bytes op je pagina gebruiken. Want anders word je website trager. (vooral op trage GSM netwerken.) Dus wat is dan een goed amp afbeeldingsformaat? Lees verder…

amp afbeeldingsformaat te klein

Als je uw website wil testen of deze goed werkt op een smartphone. Dan kan je moeilijk 100 verschillende telefoons gaan kopen om daar uw site op te testen. Maar gelukkig heeft Google een goede tool waar je uw site kan testen. : De Google Search Console

AMP afbeeldingsformaat.

Wat is AMP?

AMP is een open source project dat een vereenvoudigde versie van HTML is. Met het doel om uw site sneller te laden op trage GSM’s of via trage GSM netwerken. Dit is tegenwoordig niet meer zo belangrijk zeker nu 5G eraan komt. Maar in bepaalde landen kan dat nog lang duren. Ook koopt niet iedereen elk jaar de nieuwste GSM. Maar snelheid is belangrijk voor de moderne jeugd. Als ze iets iets willen. Dan willen ze dat NU! 🙂 (die gaan nog veel teleurgesteld worden in hun verdere leven 😉 )

Maar alle gekheid op een stokje. Het is inderdaad niet aangenaam om te moeten wachten. En elke seconde duurt er dan 2. Het gevolg is dat ze uw site verlaten nog voor hij geladen is. En dat zorgt in uw metingen voor een hogere bounce-rate. En dat is dan weer slecht voor de SEO.

Met de AMP versie van uw site (die er dan wel minder mooi uit ziet) kunnen die trage gebruikers toch op uw site. En zo vergroot uw publiek. En verhoogt de tijd dat ze op uw page spenderen. En dat is dan weer goed voor uw SEO.

Afbeeldingsformaat te klein AMP

Nu om uw site er niet te laten uitzien als een teletekst pagina van de vorige eeuw. Met allen maar tekst. (Dat zou wel het snelste zijn.) Gebruik je natuurlijk afbeeldingen. Maar je wil het aantal bytes dat deze moeten doorsturen tot een minimum beperken. Anders wordt het terug trager.

AMP afbeeldingsformaat te klein?: En nu zag ik via die Search Console van Google. Dat ik een waarschuwing kreeg dat mijn afbeeldingen te klein zijn volgens het aanbevolen formaat. Maar na onderzoek heeft dat afbeeldingsformaat waar naar verwezen wordt, niets te maken met hoe groot de afbeelding is.!!!

Het heeft te maken met de schaal die aangepast wordt naar het formaat van de draagbare toestellen. En dit moet dus overeen komen met de ingestelde waarde. En dat kan dus even goed een pictogram zijn van 30×30 pixels.

Je AMP site testen op je PC : dat kan.

Je moet natuurlijk een AMP versie hebben. (Maar dat zal wel zijn, anders was je dit artikel niet aan het lezen 😉 ). Nu om dus deze AMP versie te testen in je brouwser zet je gewoon ‘/?amp‘ achter uw site. ( dus bvb: uwsite.com/?amp )

AMP afbeeldingsformaat oplossing.

De fout is dus niet de grootte. Maar de inschaling. Als je met WordPress werkt heb je som de slechte gewoonte om met wat slepen en klikken uw afbeelding aan te passen. Maar daar ontstaat die fout dus. Wat moet je dus doen met dit afbeeldingsformaat:

  • klik op de afbeelding.
  • In de tool menu kan je nu instellingen doen.
  • zet uw afbeelding op 100%
  • En bij de AMP settings stel je dit in op responsive !
  • Kies de juiste referentie. (Tumbnail,medium,full size) (dusgeen 30×30 foto als full size instellen!!!)
  • nu krijgt uw afbeelding automatisch de juiste grootte, eender welk formaat GSM er gebruikt wordt.
  • Opdat google voor de AMP zoekresultaten ook een foto wil laten zien. Moet er wel minstens 1 afbeelding zijn die minsten 600 pixels breed is.
  • Om zoweinig mogelijk bytes te gebruiken is het gemakkelijk als je op elke pagina bijvoorbeeld eenzelfde logo zet. Op die manier wordt deze maar 1 maal verzonden naar de eindgebruiker omdat die foto dan in zijn cashe geheugen zit. En niet steeds opnieuw moet verzonden worden.
  • Je kan dit doen via de featured immage.

Einde ‘AMP Afbeeldingsformaat’ : Terug naar Elektronica & Computer index

Suggesties:

English Infonosity.net

Shortcuts to the English articles on this website: Here are some English translations of the Dutch website. Translated with google ...
Read More

How do you make a profit with bitcoins

How do you make a profit with bitcoins - offer free bitcoins : The Bitcoin (BTC) is gaining more and ...
Read More
infonosity computer logo

Hoe maak je winst met bitcoins

Hoe maak je winst met bitcoins - aanbod gratis Bitcoins : De Bitcoin (BTC) krijgt steeds meer bekendheid. Maar ben ...
Read More
infonosity

youth pimples what to do 😍

youth pimples what to do? Treating pimples: Treating Youth Pimples What To Do: What Is ACNE? How do I stop ...
Read More

BMI berechnen 🔥

BMI berechnen. Abnehmen oder nicht abnehmen. Online-BMI-Rechner BMI online berechnen, Info: Bin ich zu fett Test? Und wie hoch ist ...
Read More

Gesundes Abnehmen Gewicht verlieren ✔️

Gesundes Abnehmen gewichte. geschätzt: 18 min. Lesezeit (200wpm) Wie man gesund Gewicht verliert. Info: Wie verlieren wir dauerhaft Gewicht? Wie ...
Read More
infonosity

Deutche

deutche Infonosity Index - under construction - Diese Website ist nur wenige Monate alt. Und ich habe auf Niederländisch angefangen ...
Read More

online BMI calculator ✔️

Calculate BMI. Lose weight or not lose weight. online BMI calculator calculate BMI online, About: Am I too fat test? ...
Read More
infonosity

Seo optimization tips

Seo simple - SEO optimization Tips - Free SEO Tutorial SEO simple – About: What is the meaning of SEO, ...
Read More

Extern: Alles over AMP (op wikipedia)