Categories
gezond vermageren afslanken Recepten

Frisse Tonijn Salade Recept

Eenvoudig recept met tonijn dat past binnen uw dieet om gezond te vermageren… Afslanken : laag in koolhydraten en vet, rijk aan eiwitten

tonijnsalade: frisse tonijn salade snel recept. Goedkoop en belangrijk, caloriearm.
Tonijn in eigen nat (niet in olie)

Frisse Tonijn-Salade snel recept.

About: Frisse tonijn salade recept : snel klaar, goedkoop en gezond! Dit is een ideaal recept als je aan het afslanken bent. Het is rijk aan eiwitten en arm aan vet. De juiste combinatie dus om snel te vermageren en vet i.p.v. spieren te verbranden. Let wel vermageren is meer dan minder eten!!! Zie bijvoorbeeld ook bij: Beginnen wandelen om te vermageren – afvallen met lopen.

ingredienten: (voor 1 persoonen)

1) 1 potje (125 gram) Stylesse magere yoghurt. (of ander merk, zolang het maar zonder toegevoegde suiker is.)
2) Enkele sprietjes verse bieslook
3) 1 blikje tonijn (uitgelekt +/- 100 gr)
4) 1 appel
5) 1 stuk witloof
6) zout en peper

beschrijving: (bereiding recept)

We beginnen met de magere yoghurt in een groter potje te doen. En versnipperen er de bieslook (of pijpajuintjes) bij. Voeg daar ook een weinig peper en zout aan toe. Daarna, meng je dit alles goed door elkaar. Deze mengeling vormt zo, onze dressing.

Daarna snijden we het witloof in fijne krulletjes. Gebruik de onderste 2 centimeter van de witloofstronk niet als je niet graag de bittere smaak hebt. Meng dit met de helft van de dressing en bestrooi met wat extra peper. (naar smaak)

Daarna was je de appel en wrijf deze droog. (Je kan hem ook schillen, maar dan werp je het grootste deel van de vitamines weg. Deze zitten namelijk net onder de schil.) Verwijder dan het klokhuis van de appel en snijdt deze in blokjes. Leg deze blokjes naast het witloof op het bord en overgiet dit met de rest van uw dressing. Dan nog even het water van het blik tonijn afgieten en de vis op het bord schikken. En zie daar. We hebben hiermee binnen de 5 minuten een gezonde maaltijd op tafel 🙂

Smakelijk eten 🙂

Tonijnsalade met ei als beleg.

frisse tonijn salade recept 2: Eventueel, kan je dit alles nog fijner door elkaar mengen (samen met een hardgekookt ei) en dit als beleg gebruiken op brood. Je kan dat dan ook mooier maken met een paar schijfjes komkommer. Als je liever rood op je brood wenst. Dan kan je ook radijzen in schijfjes snijden. (of ander rood fruit)


Einde ‘frisse tonijn salade recept’:

Terug naar recepten

Terug naar gezond vermageren

Meer info over komkommer dieet.


Keuringsdienst van waarde : over tonijn op youtube filmpje

Infonosity, Copyright © 2007 until 50 years after my death 🙂 Bruno Stroobandt.