Categories
Mentaal Angst Gezondheid

Angst Laag Zelfbeeld – Wat en Hoe omgaan met. Hoe overwinnen?

Angst is een vaak sterke emotie, hoe moeten we daar mee omgaan en wat kunnen we aan die angst doen?… Een laag zelfbeeld kan ook…

Angst en een laag zelfbeeld - hoe zelfverzekerder worden.

Angst laag zelfbeeld en wat er aan te doen. Zelfverzekerder worden.

Angst laag zelfbeeld – hoe aanpakken – hoe overwinnen. Angst is een vaak sterke emotie die optreedt als er een gevaar dreigt. Die emotie bereidt iemand zeer snel voor op de vlucht- of vechtgedrag of agressie als reactie op dat gevaar. Door angst krijgen we een toename van de adrenalineproductie een sneller hartritme, beginnen zweten enzovoort. Hierdoor worden we ook minder zelfverzekerder.

Het optreden van een korte angst die direct weer verdwijnt, noemt men schrikken. Schrikken gaat vaak gepaard met een onwillekeurige lichamelijke reactie, de schrikreflex.

Maar wanneer de angst zo intens is, dat het rationeel gedrag geheel of gedeeltelijk wegvalt, wordt deze paniek genoemd.
Angst kan ook op de langere termijn voorkomen in de vorm van een ernstige afkeer van bepaalde situaties of objecten, bijvoorbeeld angst in het donker, pleinvrees, angst voor spoken, faalangst of hoogtevrees.

Angst kan dan een rol gaan spelen in gedragsaanpassingen. Zo kan iemand aanleren ergens bang voor te zijn en hiernaar handelen. Maar zo kan je die angst ook gaan afleren. Dit wordt angstconditionering genoemd.
Angst kan in verschillende gradaties voorkomen en kan zelfs de vorm van een fobie aannemen. In ernstige gevallen kunnen sociale problemen optreden doordat mensen irrationeel of gevaarlijk gedrag gaan vertonen. In deze gevallen is er sprake van een angststoornis. Paniek en angst treden soms ook op in groepen men spreekt dan (bij paniek) van massahysterie.

Confrontatie met uw angst

Angst laag zelfbeeld: Er bestaan veel zaken waar mensen bang voor kunnen zijn. Dat kan angst zijn voor fysieke zaken zoals bvb spinnen.
Maar ook voor de angst kan ook puur psychologisch zijn. Bvb pleinvrees of angst omwille van hun uiterlijk. Of bvb angst voor gevaar en daardoor niet op de autostrade durven rijden met de auto. Enz enz.

Hoe Angst of een laag zelfbeeld aanpakken

Angst laag zelfbeeld: Hoe pakken we dit nu aan. Als de angst zeer ernstig of irrationeel is dan kan je daar best eens over praten met bvb uw huisarts. Er bestaat medicatie die sommige van die problemen kan verhelpen.
Maar in minder ernstige gevallen, is de beste methode om jezelf te confronteren met uw angst. Als je bvb schrik hebt van spinnen, begin dan bvb met eens naar een documentaire te zien of een boek te lezen over spinnen.

Om zo tot de conclusie te komen dat deze lieve en nuttige dieren zijn. De meest giftige spin in België is minder erg dan een mug. En dan nog een mug komt naar jou toe om uw bloed op te zuigen. Als een spin jou ziet, gaat die lopen 🙂

angst : Auto rijden – zelfverzekerder worden

Angst laag zelfbeeld: Angst voor autorijden. Het verkeer wordt altijd maar drukker en drukker. En als je dan pas je rijbewijs hebt en nog weinig ervaring in het verkeer. Dan kan het begrijpelijk zijn dat je niet graag met de auto gaat rijden. Maar zo kom je in een vicieuze cirkel. De oplossing is. Ga op rustige dagen gewoon voor de ‘fun’ rijden. Er is dan minder verkeer en je doet meer ervaring op. Er worden ook cursussen gegeven om de rijangst (autostrade angst) te overwinnen.

Pleinvrees ook door laag zelfbeeld.

Angst laag zelfbeeld: Hoe pleinvrees overwinnen? Zo is het ook met pleinvrees. Doordat je angst hebt om buiten te komen blijf je binnen waardoor je jouw angst nog meer voeding geeft. De oplossing is om tegen jezelf te zeggen dat die angst totaal nutteloos is. En de eerste stap naar buiten te zetten. En dan elke dag wat verder wandelen.

Angst laag zelfbeeld: In het kort samengevat zit elke vorm van angst gewoon tussen onze twee oren. En meestal komt dit doordat we te weinig kennis hebben van het onderwerp. Angst voor het onbekende dus. Angst is dus slechts een duivel of demon. En vermits deze duivel slechts een metafoor is voor onze angst. Is het dus enkel nodig om dit spookbeeld te vernietigen.

hoger zelfbeeld i.p.v. angst

Het tegenovergestelde van angst is dus zelfzekerheid of zelfverzekerder worden. Maar daar kan je ook te ver in gaan. Als je bvb denkt dat je God bent in het verkeer dan kan dat ook wel eens mislopen 🙂

Laag zelfbeeld – angst – zelfverzekerder worden.

Angst laag zelfbeeld: Als je een laag zelfbeeld hebt kan dit ook angst veroorzaken. Kijk en luister niet teveel naar een ander. Ik bedoel daarmee, je moet anderen niet als voorbeeld nemen waar je naar opkijkt. Jij bent de belangrijkste persoon in uw leven en op deze planeet. (En dat geld voor iedereen. Iedereen heeft evenveel rechten. Laat u niets anders wijs maken.

zelfzekerder worden tip : Aanzie uzelf als de enige persoon in jouw zelfgemaakte wereld (net zoals in een droom) en steek uw middenvinger op naar al die andere mensen, die SLECHTS figuranten zijn in jouw persoonlijke film (leven).


Einde ‘angst laag zelfbeeld’ : Ander gerelateerde artikels op deze site :

ivm zelfverzekerder worden zie ook Lalofobie : zelfverzekerder worden ivm spreekangst. Angst om te spreken voor een groep mensen.

Beter geheugen Bereken de vierkantswortel uit het hoofd.

De weg naar succes op 30 dagen tijd.

Gezond Vermageren – index – sitemap

InfoNosity – index – homepage


Wilt u een koppeling naar deze deel-pagina over Angst, zelfzekerder worden?
Klik dan rechts op deze Angst – zelfzekerder – PermaLink en kies dan Bladwijzer voor deze koppeling maken (FireFox)
of Aan Favorieten Toevoegen (Internet Explorer)


Valid XHTML 1.0 Transitional

Terug naar top.

Infonosity, Copyright © 2007 until 50 years after my death 🙂 Bruno Stroobandt.