Categories
gezond vermageren afslanken

Laag metabolisme verhogen

Ik heb een te laag metabolisme, wat kan ik daar aan doen?…Lees verder…hoe een laag metabolisme verhogen…

Hoe Laag metabolisme verhogen

Hoe laag metabolisme verhogen > about : metabolistme wat is dat? hoe vet verbranden? gezond afslanken – betekenis metabolisme en tips om mijn laag metabolisme te verhogen. Geen uitleg nodig? : Jump naar 10 tips om laag metabolisme te boosten (verhogen)

Hoe mijn te laag metabolisme verhogen en vet verbranden. > Vermageren, afslanken, gewichtsverlies zonder dieet!!!

Hoewel mijn website over zeer uiteenlopende onderwerpen gaat. Zie ik aan de bezoekers statistieken en de vragen die ik krijg dat er veel vraag is naar informatie over gezond en snel vermageren en het probleem van een te laag metabolisme. En hoe kan ik een laag metabolisme verhogen.

Wat is metabolisme? En hoe het metabolisme verhogen?

metabolisme is gewoon een duur woord voor Stofwisseling (komt uit het Grieks metabolismos = verandering of omzetting). Het is het geheel van alle biochemische processen die plaatsvinden in alle cellen van ons lichaam. Als bijproduct genereert dat warmte, die nodig is om in leven te blijven. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de opbouw van stoffen onder gebruik van energie en de afbraak van bio moleculen, waarbij energie vrijkomt

item : laag metabolisme oorzaak

Oorzaak van een te laag metabolisme.:

Natuurlijk is een laag metabolisme voor een deel genetisch bepaald. Je hebt dus een zekere aanleg om dik of dun te zijn. Maar los daarvan heb je dit ook deels zelf in de hand. Als je te dik bent of een paar kilo wil verliezen na de feestdagen. Dan willen de mensen liefst zo snel mogelijk afvallen. En net daar zit een belangrijke oorzaak van een verlaagd metabolisme.

Het probleem met al die calorieën beperkende diëten is dat deze tot gevolg hebben dat uw lichaam overschakelt op een laag metabolisme omdat uw lichaam niet weet dat het ooit nog terug meer voedsel zal krijgen. Uw lichaam probeert zich dus aan te passen om met minder energie toe te komen. Zo krijg je dus een laag metabolisme.

En zo krijg je het jojo effect.

Als je na het dieet terug normaal gaat eten zal uw lichaam daar gebruik van maken om snel de nodige reserves aan te leggen voor het geval het nog eens met een tekort aan voeding komt te zitten.
Je kan dit vergelijken met uw loon en uw spaarrekening. Uw loon is uw voeding en uw spaarrekening is uw vetreserve.

Nu, je hebt een bepaald loon en je verbruikt dat volledig. Maar op een gegeven moment val je even zonder werk en zal je jezelf moeten aanpassen om met minder geld toe te komen. Als je dan na een tijdje terug werk hebt en terug uw normaal loon. Dan ga je niet terug alle geld opgebruiken maar houd je rekening dat je deze slechte ervaring hebt gehad en ga je wel terug iets meer verbruiken, maar je zal ook een deel van uw geld op uw spaarrekening (je vetreserve) zetten voor het geval je nog eens zonder werk komt te zitten.

Geen soepdieet !!! – Verlaagt uw metabolisme!!!

Nog erger is het wanneer je aan extreme soep diëten doet zodat je minder dan 1400 kilocalorieën eet (voor een volwassen man / vrouw ). Of diëten zoals de weightwatchers die zelfs streven naar slechts 1000 kilocalorieën. Je gaat hiermee de eerste week wel snel afslanken. Maar dit komt omdat ons lichaam eerst onze voorraad glycogeen gaat verbruiken. En vermits deze voor 2/3 uit water bestaat, ga je vooral water verliezen en geen vet verbranden dus. Pas als deze voorraad op is gaan we vet beginnen verbranden. Maar na deze omschakeling gaat ons lichaam terug een voorraad glycogeen aanleggen omdat dit de belangrijkste energiebron voor onze hersenen is. Zo krijg je een traag metabolisme. En wordt het moeilijker om uw traag metabolisme te verhogen.

hoofdpijn tijdens afslanken:

Soms klagen mensen van hoofdpijn tijdens zo’n soepdieet, dit komt o.a. door een tekort aan deze brandstof voor onze hersenen.
Doordat we terug meer glycogeen krijgen winnen we terug water en komen we terug iets bij aan gewicht.
En dat is de reden dat veel mensen het dan opgeven. Bovendien is het zo dat onze vetreserves niet snel genoeg afgebroken kunnen worden om dit tekort aan energie op te vangen. Ons lichaam gaat dan ook op zoek naar andere bronnen van energie. En dat zijn eiwitten. Deze eiwitten maakt ons lichaam vrij door ons spierweefsel af te breken. Het gevolg is dat daardoor ons metabolisme nog maar eens lager wordt. 🙁 En wij willen on metabolisme verhogen 🙂 .

Daardoor stopt het vermageren weer en gaan we weer gewoon eten. Maar vermits ons lichaam nu minder verbruikt. We hebben nu een lager metabolisme. En we eten dus eigenlijk teveel, en zullen snel weer boven het startgewicht eindigen. Een vicieuze cirkel dus. Beter gekend als het jojo-diëten. Ons metabolisme verhogen is de oplossing!

item : hoe laag metabolisme verhogen

Hoe moeten we ons laag metabolisme verhogen of een hoog metabolisme behouden.
Of.

item laag metabolisme - vermageren zonder dieet

Hoe kunnen we vermageren zonder dieet.

Uw metabolisme is niet enkel de energieomzetting in uw spieren. Maar een chemisch proces (verbranding) dat plaats vind in elke cel van uw lichaam. Een deel van de energie die ons metabolisme vrij geeft dient om ons lichaam op 37 graden Celsius te houden. Dus een eerste tip is om uzelf minder warm te kleden. En zet de verwarming in huis een paar graden lager. Uw lichaam zal dan automatisch meer moeten gaan verbranden om op temperatuur te blijven. (zo zet je je laag metabolisme al een stukje hoger, en je bespaart geld 🙂 )

Andere oorzaak van een te laag metabolisme

Een te laag metabolisme kan ook veroorzaakt worden door een onevenwichtige voeding. Bij de meeste van de verbrandingsprocessen in ons lichaam gebruiken we bepaalde eiwitten als katalysators. Maar er zijn verschillende soorten eiwitten die elk hun functie vervullen. De belangrijkste bron voor eiwitten zijn niet eieren maar wit vlees zoals kip en kalkoen. Maar ook vis zoals bvb. tonijn.

nota: zie bijvoorbeeld frisse tonijn salade recept. (tonijn = ook veel eiwitten)

Het afbreken van uw voeding tot de chemische elementen waaruit het bestaat verbruikt ook energie. We zijn gewoon om slechts 3 maal per dag te eten. Maar we kunnen ons laag metabolisme verhogen door dezelfde hoeveelheid voedsel te verspreiden over MINSTENS 6 kleinere maaltijden.

Geen zware maaltijd voor het slapen gaan.

Een andere grote fout is dat we de zwaarste (warme) maaltijd nuttigen tijdens de avond. Net wanneer ons lichaam het niet meer nodig heeft. Uw lichaam zal dat teveel aan energie opslaan in de vetreserves. En zeker als je zaken zoals koekjes en chips eet voor de televisie.

Gunstige voeding om uw laag metabolisme te verhogen.

Bepaalde voeding heeft ook een gunstig effect op het metabolisme en de vetverbranding. Dat zijn: appelazijn, ananas, groene thee, koffie. (Die laatste twee zonder suiker natuurlijk.) Ook hete kruiden kunnen helpen om uw laag metabolisme te verhogen : zoals cayene peper of pili-pili.

Enkele tips om het metabolisme te verhogen:

tip : Een goede hongerstiller : Een klein blikje (200gr) doperwtjes. Dit geeft lang een vol gevoel en bestaat vooral uit gezonde trage koolhydraten.

meer tips die helpen als je een laag metabolisme hebt :

 1. Ben je aan het vermageren kijk dan ook eens bij de light recepten
 2. Ananas in uw voeding is ook een vet verbrander.
 3. Doe een soeplepel appelazijn in een glas water, en drink dit een kwartier VOOR je maaltijd. Dit beperkt de VET opname uit de voeding.
 4. Eet schijfjes komkommer voor T.V. i.p.v. in frituurvet gebakken aardappel schijfjes (chips)
item afslanken - sport

Afslanken – Sport

Sport en vermageren voor mensen die 8 uur achter hun bureau zitten. Gebruik de grootste spieren in uw lichaam: de gluteus maximus, in het nederlands de grote bilspier. Door deze op te spannen als je zit, verhef je met deze spieren heel uw bovenlichaam en verbruik je dus extra energie. (En krijgt uw zitvlak ook een strakere shape 🙂

En natuurlijk meer bewegen of aan sport doen. Daardoor heb je terug een verhoogd metabolisme. Zo verbruik je niet enkel energie tijdens het sporten, maar krijg je ook meer spierweefsel zodat die zelfs in rust meer energie uit vet verbranden.

10 Tips om laag metabolisme te verhogen:

 1. Meer spieren = meer metabolisme
 2. Eet meer kleine maaltijden = houd uw metabolisme bezig
 3. Voldoende water drinken = afvoer van afvalstoffen
 4. Pittige kruiden = verhoogt het metabolisme
 5. koffie (zonder suiker) = verhoogt het metabolisme
 6. Eet eiwit-rijk voedsel = verhinderd spierafbraak waardoor het metabolisme terug lager wordt.
 7. Voldoende nachtrust = nodig voor normalisatie en regulatie van de hormoonhuishouding. Je voelt je dan fitter wat dan weer goed is om actief te zijn tijdens de dag en zo uw metabolisme bezig te houden.
 8. Vet en Suiker heeft je lichaam ook nodig !!! MAAR geen zichtbaar vet en suiker, gebruik gezonde vetten (plantaardig (behalve Coco’s vet), geen snelle suikers maar trage suikers (complexe koolhydraten (bv bruin brood i.p.v. wit brood)
 9. Zet je verwarming een paar graden lager = uw lichaam moet dan zelf meer moeite doen om aan de kerntemperatuur van 37°C te komen = hoger metabolisme.
 10. Ga naar buiten!!! Wandelen in verse (bos-zee) lucht met meer zuurstof en minder vervuiling, help ook bij een goede werking van uw metabolisme.

Traag metabolisme – medicijnen (pillen)

Om je verbranding te verhogen bestaan er ook bepaalde voedingssupplementen (pillen, shakes, poeders, vermagerings-thee). Dat zijn geen medicijnen! En hun werking is dan ook niet wetenschappelijk bewezen. Of deze zelfverklaarde wonder medicijnen kunnen misschien wel werken maar dan niet zonder risico. Als je medicijnen wenst om te vermageren of je metabolisme of verbranding of spijsvertering te verhogen. Dan ga je daarvoor best langs bij je huisarts. Deze kan je dan doorverwijzen naar een erkende diëtist. Want zomaar medicijnen innemen die je vrij kan kopen, zonder te weten wat er allemaal in zit is niet zonder risico. Ook, omdat mensen soms allerlei supplementen gaan combineren op eigen houtje. En dan kunnen daar overlappende componenten inzitten. Zodat je daar in het totaal teveel van binnen krijgt. Dus nogmaals voor medicijnen om je vet verbranding of metabolisme te verhogen ga je best bij je huisarts langs.


Tot hier het artikel over laag metabolisme verhogen en vet verbranden.Gezond Vermageren – index – sitemap

Terug naar : InfoNosity – index – homepage

gezond vermageren - gezonde voeding


Niet wat je zoekt? google gezonde voeding


Wilt u een koppeling naar deze deel-pagina over Laag Metabolisme en vet verbranden?
Klik dan rechts op deze Laag metabolisme verhogen – PermaLink en kies dan Bladwijzer voor deze koppeling maken (FireFox) of Aan Favorieten Toevoegen (Internet Explorer)