Categories
Lenen - lening - woningkrediet financieel

Soorten Hypotheek lening: hypotheek betekenis

Wiki info over wat is een hypotheek en welke soorten hypotheken zijn er…

Soorten hypotheek lening: In dit artikel bespreek ik wat een hypotheek is. En ook welke soorten hypotheek lening er bestaan voor de aankoop van een huis. Ook wat je kan doen als je lening nog niet afbetaald is. Als je een nieuwe woning wil kopen. Daarvoor is er het overbruggings krediet.

Table of contents:

 • Wat is een hypotheek lening – betekenis.
 • Soorten hypotheek lening:
  • Aflossingsvrije hypotheek lening
  • Annuïteiten hypotheek lening: (standaard hypotheek lening met vaste maandelijkse betaling)
  • beleggingshypotheek lening
  • de krediethypotheek lening
  • levenshypotheek lening
  • spaarhypotheek lening
  • Hybride producten.
  • overbruggingskrediet.
 • Gerelateerde linken op Infonosity.net

Wat is een hypotheek lening :

soorten hypotheek lening

Soorten hypotheek lening: In dit artikel over de soorten hypotheek lening zal ik dieper ingaan op wat de betekenis is van hypotheek en welke soorten hypotheek lening(en) er zijn.

Een hypotheek betekent letterlijk onderpand. Dit gaat meestal over een vastgoed (huis,woning) dat als onderpand word gegeven voor een lening. Hierdoor dekt de bank zich in doordat deze het recht krijgt om uw huis te verkopen indien je jouw lening niet kan betalen.
Maar het hoeft niet perse een huis te zijn, je kan bijvoorbeeld ook een hypotheeklening aangaan voor een boot.

Een hypotheek lening heeft ook een fiscaal voordeel. Deze lening wordt aanzien als lange termijn sparen. En je kan dan van uw hypotheek lening de afgeloste sommen geld en de intresten of de rente aangeven bij uw belastingaangifte.

Als je een hypotheek lening voor een boot aangaat kan je deze enkel inbrengen als deze een vaste ligplaats heeft en als eerste woonst dienst doet. Een tweede hypotheek op een tweede woning of huis kan je niet inbrengen in uw belastingaangifte. En die lening kan je dus niet aftrekken.

Als je wil testen hoeveel kan ik lenen voor een huis dat kan met deze gratis lening simulatie

Nu, welke soorten hypotheken bestaan er?

soorten hypotheek leningen

Aflossingsvrije hypotheek lening:

Bij deze hypotheek lening los je niets af van het kapitaal dat je leent. Je betaalt enkel de rente gedurende de looptijd van de lening. En pas op het einde van de looptijd van de lening los je het kapitaal in 1 keer af.
Bij de aflossingsvrije hypotheek lening kan je dus uiteraard enkel de intrest die je betaald op die lening inbrengen bij uw belastingaangifte.

Annuïteiten hypotheek lening: (standaard hypotheek lening)

Bij de annuïteitenhypotheek lening wordt ervoor gezorgd dat de som van het afgeloste kapitaal de lening plus de intrest van de lening of rente van de lening iedere maand hetzelfde is. Dit kan handig zijn, maar komt op het einde van de rit duurder uit omdat je in het begin minder kapitaal aflost en dus meer intrest betaalt op je lening.
Omdat je met deze vorm van hypotheek lening per termijn steeds minder intrest betaald, wordt ook uw fiscale aftrek van de lening steeds minder. Test hier: hypotheek calculator (test hoeveel je kan lenen met uw inkomen)

beleggingshypotheek lening:

De beleggingshypotheek lening houd enig risico in omdat het geld dat je iedere maand betaald in een belegging wordt geïnvesteerd. De opbrengst van deze investering dient dan om uw lening af te lossen. Maar het zou dus kunnen gebeuren dat deze belegging minder opbrengt dan dat wat je verschuldigd bent. Zo zit je op het einde van de rit van de lening met een extra schuld.

soorten hypotheek lening : de krediethypotheek lening

De krediethypotheek lening is een hypotheek lening waarbij er geen looptijd is. Een doorlopend krediet dus (zoals een Visa kaart) maar dan met uw huis als onderpand. Doordat er geen looptijd voor de lening is kan je zelf dus kiezen hoeveel je iedere maand terugbetaald. Natuurlijk hoe minder je betaalt, hoe langer de rente op het kapitaal van je krediethypotheek lening loopt en zo ben je dus meer verschuldigd. Fiscaal kan je de rente op deze lening niet inbrengen maar wel het afgeloste kapitaal van de lening.

Levenhypotheek lening (levenshypotheek lening)

Bij de levenhypotheek lening wordt er gewerkt met een levensverzekering. Dit is dus ook een soort van beleggingshypotheek lening maar is in een wettelijk kader gegoten zodat deze meer zekerheid heeft. Je betaald ook enkel de rente op de lening. Het kapitaal wordt bijeengespaard via de levensverzekering. Doordat de rente van de levensverzekering en die van de lening uit elkaar kunnen lopen, kan het ook hier gebeuren dat je op het einde van de rit met een extra schuld zit.
De moderne levenhypotheek lening bied meer flexibiliteit doordat je de inhoud van het contract tijdens de looptijd kan aanpassen.

spaarhypotheek lening:

Bij de spaarhypotheek lening spaar je het benodigde geld bij elkaar via een levensverzekering. Om op het einde de schuld op de lening in 1 keer af te lossen.

spaarbeleggingshypotheek lening.:

Andere soorten soort hypotheek lening. Zijn bijvoorbeeld de hybriden hypotheek lening. Dit is een combinatie van een spaarhypotheek lening en een beleggingshypotheek lening.


Hoeveel geld kan ik lenen als ik al een lening heb?

Soorten hypotheek lening – overbruggingskrediet: Als je in een huis woont met een lening. En je wil een andere woning kopen. Hoe moet ik dat dan doen? Want ik kan geen twee leningen betalen tot het eerste huis verkocht is. Daarvoor is er het overbruggingskrediet. Hiermee zet je als het ware uw oude lening op hold. Je moet dan geen maandelijkse betaling meer doen. Maar 1 betaling op het einde. (Of van zodra het huis verkocht is. En dit zonder herbeleggings-vergoeding te moeten betalen. 😎 )

einde ‘soorten hypotheek lening’ Related :

Hoeveel kan ik lenen om een huis te kopen? rekenvoorbeeld hypotheek lening

Als je een nieuw huis koopt en je vorige is nog niet afbetaald. Wat moet ik dan doen? : Zie daarvoor: overbruggings krediet.

Snel geld lenen zonder BKR toetsing (zwarte lijst)

Ik zoek een persoonlijke lening : voor onvoorziene uitgaven.

Goedkoop lenen voor woning ipv te huren = geld besparen

Je kan ook beleggen in vastgoed: Wat kan ik lenen: zie de nieuwe hoeveel kan ik lenen – lening simulatie geeft nu ook jaar budget en het totaal dat je lening kost t.o.v. wat je leent.


PermaLink = Soorten hypotheek lening – Wat is een hypotheek

hoeveel kan ik lenen - hypotheek simulatie - lening calculator

Hypotheek calculator ✔️ N°1 lening simulatie

Hypotheek calculator - simulatie van woning leningen. Hoeveel kan ik lenen simulatie zonder bank! Hypotheek calculator - lening simulatie: over: ...
Read More

Autolening simulatie – lenen auto

Autolening simulatie: Hier kan je snel berekenen 'hoeveel kan ik lenen voor de aankoop van een wagen'. Dit zonder bank ...
Read More

is goud kopen verstandig – Waar kan ik goud kopen – verkopen? Hoe kan ik in goud beleggen?

Is goud kopen verstandig? - Is beleggen in goud verstandig? En hoe kan ik in goud beleggen? Hier vind je ...
Read More
infonosity

Agfa Gevaert Mortsel

Over: Agfa Gevaert Mortsel. Hier staan alle artikels over Agfa verzameld. Zowel over het koersdoel, technische analyse, en meer info ...
Read More
infonosity

Nuttige beurs linken A-Z

Canada 1 Oz pure gold Beurs (beurzen), stockmarket exchange en aandelen sites. Nuttige beurs linken A-Z. (ook sites van de ...
Read More

De beurs index

Technische Analyse voorbeeld Dit is de beurs index pagina met alle linken naar artikels die over de beurs gaan. Dat ...
Read More

Financieel

Linken naar financiële onderwerpen : financieel index : hier vind je linken op financieel gebied. zowel over geld uitgeven als ...
Read More

Geld verdienen met internet. (online geld verdienen, thuis werken)

Reeks artikels over geld verdienen online. Hoe, Tutorial. Geld verdienen met internet, zonder iets te doen?!?... (Dat is : geld ...
Read More
infonosity

Goedkope lening – snel geld lenen – waar.

Lening index-pagina goedkope Lening - index - pagina Snel geld lenen > Goedkope lening - goedkoopste woninglening of hypothecaire lening ...
Read More

Infonosity, Copyright © 2007 until 50 years after my death 🙂 Bruno Stroobandt.