Persoonlijke lening – ik zoek een…

ik zoek een persoonlijke lening. goedkoopste.

about: Ik zoek een persoonlijke lening. Wat is een persoonlijke lening? En hoeveel kan ik lenen. Last edit 2020-01-31 ymd

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is anders dan een hypotheek lening. Bij een hypotheek geef je de bank, de woning die je koopt als onderpand. Als je faalt om je lening te betalen, verkoopt de bank uw woning onder uw ogen en sta je op straat. Door die garantie (dikwijls ook met loonbeslag) kan de bank u een lage rente geven.

Dit is anders bij een persoonlijke lening. Deze is veel duurder. Omdat de bank of andere instelling of zelfs privé persoon geen garantie heeft. De enige garantie is een stuk papier (het contract) waarin de voorwaarden worden vast gelegd en door beide partijen ondertekend. Als het dan fout loopt kan daar een zaak van gemaakt worden bij de rechtbank.

persoonlijke lening – kleinere bedragen

Een persoonlijke lening is daarom ook voor kleinere bedragen. Meestal tot maximum 50.000 Euro. Deze wordt dikwijls gebruikt om bijvoorbeeld onvoorziene uitgaven te betalen. Zoals de aankoop van een wasmachine.

Of erger, om andere leningen af te betalen. Je speelt dan met vuur, want zo bouw je jouw schulden op!!!

Om te verhinderen dat zoals in de films , de persoon die u geld uitleent, woekerwinsten vraagt. Zijn deze wettelijke vastgelegd, hoeveel % die persoon kan vragen. Dat kan nog wel verhoogd worden met virtuele dossierkosten (500€ voor drie blaadjes papier af te printen 😉 )

Speel veilig!

Niet lenen is natuurlijk altijd beter en het goedkoopst. Maar als ik een persoonlijke lening zoek, dan doe ik dat bij een erkende en bekende bank. En niet bij het een of ander online geld uitleen kantoortje waar je de eigenaar of status niet of moeilijk kan onderzoeken.

BKR – CKP

De persoon die u geld geeft, moet eerst uw kredietwaardigheid controleren. In België gebeurt dat bij het CPK. En in Nederland het BKR. Als je daar op de zwarte lijst staat. Krijg je geen lening meer!!! Je kan natuurlijk altijd geld lenen bij een privé persoon of vrienden. Je kan dus lenen zonder BKR. Maar willen die dat wel. En is dat wel slim? Of misschien zoek je een persoonlijke geldschieter waar je niet aan moet terugbetalen 🙂 Of toch op zijn minst zonder intrest.

Hoe werkt een lening bij de bank – vals geld. TRIVIA:

Geld BESTAAT NIET!!! Als je geld leent bij de bank, is dat gewoon een getal op de computer. Op het moment dat je bijvoorbeeld 1000 Euro leent. Maken ze gewoon 1000 Euro vers nep geld aan 🙂 Oe, da mag niet! Fout : Jij mag dat niet doen, een bank wel. En ze lossen dit zo op. Jij betaald op x maanden dat geld terug. Daarmee vullen ze die put en word dat nep geld terug vernietigd. Probleem opgelost 😉 Maar jij betaald wel echte intrest waarvoor je uren moet werken. Eigenlijk ben je dus slaaf van het kapitalisme. En dat zal zo blijven zolang de mensen vertrouwen hebben in Geld en in de Makers van die papieren vodden. Of elektronische equivalent. Dat is GELD!!! 😎

Lenen zonder BKR – CPK – zwarte lijst. Wat weten ze van U? (je kan altijd privé lenen bij een persoon)

Terug naar financieel-index

of Google ik zoek geld

Infonosity, Copyright (c) 2019 Bruno Stroobandt.