snel geld lenen (zonder bank), hoeveel kan ik lenen?

snel geld lenen hoeveel kan je lenen voor de aankoop van een woning.

Snel een hypotheek Lening afsluiten? – Hoeveel geld kan ik lenen (lening zonder BKR toetsing) (lenen en zwarte lijst Belgie) – lenen en banken zonder bkr toetsing Nederland. En kan ik 100 % lenen zonder eigen inbreng?

Een hypotheek lening : Hoeveel geld kan ik lenen voor een huis ?

Snel geld lenen – Hoeveel kan ik lenen

Hoeveel geld je kan lenen (met of zonder bank), hangt van twee zaken af.

  • In de eerste plaats uw inkomen.
  • In de tweede plaats van uw lening verleden. En niet enkel uw hypotheek lening maar ook andere leningen. Zoals bijvoorbeeld een krediet voor de aankoop van een computer.

In België houd de nationale bank een soort van zwarte lijst bij van wanbetalers.
In Nederland heeft men daar het BKR voor opgericht. (zie bijvoorbeeld ook: lenen zonder BKR )

Lenen voor een huis zonder eigen inbreng.

Maar los daarvan kan je bij de meeste banken voor uw lening tot 100 procent van de aankoopwaarde lenen. En zelfs aankoop + de notariskosten lenen. Als je inkomen maar hoog genoeg is kan je dus inderdaad een huis kopen zonder eigen geld kopen. (Ik heb mijn eerste huis voor 0 Euro gekocht. (110% geleend = aankoop + notariskosten (beschrijving)), en 8 jaar later heb ik mijn huis te koop gezet voor hetzelfde bedrag. Dus heb ik 8 jaar gratis gewoond en enkel intrest betaald. Wat dus een stuk goedkoper is dan een huis huren. Je spaart dus eigenlijk in bakstenen, dat is beter dan een spaarboekje) 🙂

Dus hoeveel kan je lenen?

De meeste banken laten u wel toe om meer te lenen. Maar voor uw eigen veiligheid kan je best niet meer dan 1/3 van uw inkomsten spenderen aan de afbetaling van de hypotheek lening op uw woning.

Dus als bijvoorbeeld uw gezamenlijk netto inkomen 2.500 euro is, kan je iedere maand 833 euro aan uw hypotheek lening spenderen.

Hoeveel je daarmee kan lenen hangt van meerdere factoren af. Hoe lang loopt je lening? Welk is de intrest van uw krediet hypotheek lening voor je huis? Vaste of variabele intrest op uw lening? Vaste kapitaal aflossing of niet op uw lening? Enz. Informeer u daarover bij uw en of andere banken. (Uw bank is niet noodzakelijk de goedkoopste bank om een hypotheek lening af te sluiten) Kijken en vergelijken is dus de boodschap als je op zoek bent naar de goedkoopste hypotheek lening.

Ik heb hiervoor een lening calculator gemaakt. Hier kan je gemakkelijk berekenen hoeveel je kan lenen. Met de door u gewenste afbetaling.


n.b. Ikzelf heb voor mijn lening bij KBC geweest en kon daar zelfs voor 110% lenen!!! Dat is de aankoopsom van het huis + 10% notaris-kosten (beschrijving) Ik heb het huis dus voor 0€ gekocht en mijn afbetaling is dus een soort spaarboek in bakstenen ipv in geld. Dat is nog afgelost voor mijn pensioen, en daarna heb ik geen huislasten meer, en dient mijn geld (inkomen) enkel nog om te leven, ipv levenslang huur te betalen. 😉


Er zijn ook andere soorten leningen. Voor sommige dingen bestaat er een aparte formule, bvb. een energielening om uw stookkosten te betalen of een autolening als je je auto op afbetaling koopt. Voor kleinere zaken als onvoorziene uitgaven (bvb wasmachine is stuk) bestaat er een persoonlijke lening. Deze laatste zijn allemaal op kortere termijn (en vermist de bank daar ook aan wil verdienen) zijn de intresten daardoor hoger dan bij een langlopende lening om een woning te kopen. En last but not least, je kan ook een persoonlijke lening zonder bank afsluiten, maar zorg er dan wel voor dat dit duidelijk op papier (contract) staat beschreven.

gerelateerde financiële artikelen:


Niet gevonden wat je zoekt? Goto : Google


Infonosity, Copyright (c) 2019 Bruno Stroobandt.