Categories
Geen categorie

gezond afslanken brood

Gezond afslanken met brood!!! Brood heeft een foute stempel van een dik maker te zijn. Maar dat is niet zo. Het is…

Brooddieet. Afslanken met brood.

Over: gezond afslanken met brood : Vermageren met brood. Uitleg over het brood dieet. Ook info over welk brood het beste is. (bruin brood of wit brood) Is brood een dik maker? (nee)

In English : Healthy slimming with bread.

gezond afslanken brood zelf bakken bloem mix
Geef ons heden ons dagelijks brood: Je kan het natuurlijk ook zelf bakken 🙂

Het brooddieet en afvallen met brood ??? Ja dat kan! Brood staat gekend als dik maker maar je kan wel degelijk redelijk snel vermageren met het brood dieet. Het is niet het brood dat dik maakt maar de boter de jam of choco of ander vet beleg.

Het aantal calorieën in brood hangt van soort tot soort af. Hoewel bruin volkoren of meer granen brood iets meer calorieën bevat moeten we toch dit brood verkiezen omdat het rijk is aan trage suikers (koolhydraten) mineralen en vitamine.

gezond afslanken : De trage koolhydraten (trage suikers)

Deze komen langzamer in ons bloed ten opzichte van zuivere (witte) suikers. (Zoals suikers uit koekjes en ander snoep of wit brood) Deze snelle suikers zorgen ervoor dat onze bloedsuikerspiegel snel hoog wordt. Zodat we insuline produceren om deze af te breken. Het teveel aan energie wordt dan opgeslagen als vet. Maar dan zitten we enkele uren later weer met een te lage bloedsuikerspiegel en de nodige energie uit vet halen gaat niet zo snel als in de andere richting. Het gevolg we krijgen honger en eten weer snoep en koekjes en zo verder, enz.

Maar met trage suikers of trage koolhydraten uit volkoren brood is dit anders omdat deze veel trager in ons bloed komen aan een tempo dat we het ook daadwerkelijk verbruiken hoeft onze pancreas geen insuline aan te maken en zal onze bloedsuiker niet zo extreem schommelen.
Met het brooddieet ga je wel niet extreem snel vermageren maar wel op een normaal tempo van 0.5 kg tot 1 kg per week. Zo is het brooddieet een stuk gezonder dan een crash of soepdieet waar je enkel hoofdpijn van krijgt en uiteindelijk dikker eindigt dan voorheen.

Het brood wissel dieet of kort het brooddieet. – gezond afslanken.

brooddieet : hoeveel brood per dag ?

Bij deze manier van dieet om te vermageren met het brooddieet eten we 1 dag enkel brood en de volgende dag ‘gewoon’ (wel gezond natuurlijk) Op de brood-dagen zorgen we er voor dat we iets meer dan 1000 kilo calorieën eten. Dat is ongeveer 8 sneden brood. Verder moet je natuurlijk voldoende water drinken. Koffie en thee mag ook maar zonder suiker. Zoetjes mag wel.
1000 calorieën is wel een minimum anders krijgen we een extreem crash dieet. En dat is niet de juiste manier van vermageren.

Afvallen met brood – Tip:

Vind je het te moeilijk om enkel brood te eten? Dan kan je op je brooddagen ook twee porties fruit en wat rauwkost nemen. Bvb komkommer, sla, tomaat plakjes als beleg. Of een kop zelfgemaakte light groenten bouillon. Het afvallen met het brooddieet gaat dan wel iets minder snel maar het is beter vol te houden.

Brooddieet : Calorietabel (calorieën in brood).

Vermageren : welk soort brood?

Welk brood is het beste om te vermageren? In de onderstaande lijst zie je duidelijk. Dat wit brood meer calorieën heeft dan bruin brood. Bovendien bevat het bijna geen vezels. (Dat kan dus een oorzaak zijn van diarree. Daardoor vermager je wel, maar gezond is anders. 😉 )

  • Een Bolletje wit : 1 stuk : 148 k-calorie : 4.5 eiwit : 26 koolhydraten : 2.5 vet
  • Bolletje bruin : 1 stuk : 120 k-calorie : 5 eiwit : 18 koolhydraten : 1.5 vet
  • Een Bolletje volkoren : 1 stuk : 110 k-calorie : 4.5 eiwit : 20 koolhydraten : 1.5 vet

Gezond afslanken met brood calorieën schema broodsoorten.

product: soort brood hoeveel kilo – calorie eiwit kool-hydraten vet
brood (gemiddeld) 100 gr. 240 8.7 45.8 2.5
brood (geroosterd, uit pak) 1 stuk 36 1.4 6.7 0.4
brood (krenten) 1 snee 90 2.1 18.0 1.0
brood (volkoren) 100 gr. 208 5.7 40.0 2.8
brood (wit) 100 gr. 226 6.5 50.0 0.0
broodje (bruin) 100 gr. 250 9.5 45.1 3.5
broodje (gemiddeld) 100 gr. 240 8.7 45.8 2.5
broodje (luxe wit) 100 gr. 294 9.3 53.1 5.0
broodje (meer granen) 100 gr. 212 8.4 40.5 1.8
broodje (muesli) 100 gr. 273 8.1 52.3 3.5
broodje (tarwe) 100 gr. 250 9.5 45.1 3.5
broodje (volkoren) 100 gr. 211 8.4 40.5 1.8
broodje (wit) 100 gr. 259 8.1 52.0 2.1
bruin brood 100 gr. 250 9.5 45.1 3.5

P.S.: Hoeveel weegt 1 boterham? Gemiddeld moet je rekenen op 33 gram per boterham. Dus 3 sneden brood = +/- 100 gram. En is dus een lichte maaltijd. Natuurlijk als je een boterham met choco eet, komt daar 30 gram choco bij, wat vet + suiker is. En 30gram choco is dan nog dun gesmeerd. Als je dan 3 boterhammen met choco eet kom je in het totaal boven de 600 kilocalorieën!!! Wat dus al een zware maaltijd is. Je wordt dus niet dik van brood, maar van het beleg 😎


Wil je weten hoe ikzelf meer dan 20 kilo ben afgeslankt. Zonder dieet!!! Gezond vermageren of afvallen is meer dan minder eten. Maar een aanpassing in uw levensstijl.

Of gezond vermageren recepten

How to healthy lose weight with bread

Terug naar gezondheid-index