Categories
financieel Geld verdienen

Goedkoper leven Geld besparen. Bezuinigen.

Op deze pagina vind je allerhande tips en weetjes over hoe je kan bezuinigen (geld besparen) en dus goedkoper gaan leven. Met hetzelfde loon verdien je meer geld :-). Ook bruikbaar als je geen vrek (iemand die heel zuinig leeft) bent 🙂

Hoe geld besparen en zuiniger leven - tips
geld besparen tips

Hoe kan ik geld besparen? Gratis geld besparen tips om zuiniger of goedkoper te leven.

Goedkoper leven geld besparen Tips: hoe kan ik goedkoper leven en geld besparen in het huishouden? Bezuinigen is in, want de staat maakt ons steeds armer. En zeker nu met de ontslagen door bedrijfjes die failliet gaan door de corona lockdown. Als je met hetzelfde geld goedkoper gaat leven, houd je meer over en verdien je dus virtueel meer. 🙂 ook bezuinigen tips voor de computer. Je kan ook bezuinigen op nutteloze uitgaven. Als allenstaande heb je bijvoorbeeld geen overlijdensverzekering of uitvaart-verzekering nodig.
Last edit : 2020/05/20


goedkoper leven geld besparen: Hoe bespaar ik geld? Hoe bezuinigen, tips

Op deze pagina vind je allerhande tips en weetjes over hoe je kan bezuinigen (geld besparen) en dus goedkoper gaan leven. Met hetzelfde loon verdien je meer geld :-). Ook bruikbaar als je geen vrek (iemand die heel zuinig leeft) bent 🙂
Als ik een goede ‘besparen-tip’ vind om goedkoper te leven, plaats ik hem erbij.

zie ook : goedkoopste uitvaartverzekering of overlijdensverzekering (apart artikel)

of bespaar tijd en het milieu : online eten bestellen – maaltijden aan huis bezorgen

ook: Nu de intresten laag zijn. Misschien het moment om uw hypotheek te herzien : hoeveel kan ik lenen simulatie


goedkoper leven geld besparen bij boodschappen doen:

geld besparen tip: Model boodschappenlijst.

Ik krijg soms de vraag naar een model boodschappenlijstje. Neem hiervoor gewoon de achterkant van een oude brief of proefafdruk. Vouw die twee maal dubbel in dezelfde richting. Plooi deze dan terug open en knip op de 3 vouwlijnen. Zo heb je mooie stroken om uw boodschappen op te noteren. En je doet ook nog aan recyclage 🙂

goedkoper leven geld besparen tip: Niet gaan winkelen met een lege maag.

Als je boodschappen gaat doen met een lege maag, is de kans zeer groot dat je met veel meer naar huis komt dan je oorspronkelijk had gepland.
1/3 mensen is TE dik : Vermageren – Afvallen is dus ook een optie.

geld besparen tip: Aanbiedingen:

Ga niet te snel in op aanbiedingen. Vaak koop je hierdoor dingen die je niet nodig hebt. Of in hoeveelheden die bedorven zullen zijn voor je ze verbruikt hebt. Vraag je dus eerst af of je dat wel echt kan gebruiken.

goedkoper leven geld besparen tip: De Markt:

Ben je het niet gewend om naar de markt te gaan. Dan moet je dat toch zeker eens proberen. Je komt onder de mensen. En je kan er vaak goedkoop je inkopen doen van zowel voeding, kleding en andere artikelen. En zeker als je gaat net voor de sluiting, dan kan je vaak wat extra korting afpingelen.

geld besparen tip: Ten minste houdbaar tot:

Dit is de maximum verkoopdatum. En een product gaat niet van de ene dag op de andere plots bedorven zijn. Maar omdat de winkel van die producten verlost wil zijn voor die datum worden deze vaak aan verminderde prijs aangeboden.

goedkoper leven geld besparen tip: Seizoensgebonden:

Koop altijd groenten en fruit van het seizoen. Dit is vaak goedkoper omdat het uit eigen land komt en niet in een verwarmde kas geteeld hoeft te worden. Onrechtstreeks bespaar je zo ook het milieu.

geld besparen tip: Kasticket:

Geld besparen : Controleer altijd uw kasticket. De prijs die in de kassa computer zit is niet altijd hetzelfde als de op de producten vermelde prijs. En dit is meestal in het nadeel van de klant.

goedkoper leven geld besparen tip: Roken: maakt je leven niet goedkoper!

Een nutteloze bezigheid die zeer veel geld kost. Slecht is voor uw gezondheid (en mensen in uw omgeving). Stop er dus mee. Een goede tip om het af te leren is een stuk zoethout ter grootte van een sigaret als tijdelijke vervanger.
geld besparen tip: stoppen met roken info bespaar 1000-den Euro’s!!!

geld besparen tip: Zak eens door de knieën:

In de supermarkt liggen de goedkope producten meestal zeer laag of zeer hoog. Doe dus eens de moeite om door de knieën te gaan.

goedkoper leven geld besparen tip: Boodschappenlijst:

Noteer op voorhand op papier wat je nodig hebt. Zo verhinder je dat je met zaken naar huis komt die je niet nodig hebt. In supermarkten worden producten soms op een andere plaats gezet. Dit is een marketingtruc. Op die manier laten ze u op zoek gaan langs alle andere rijen waar je anders niet komt. En zo koop je ook weer dingen die je niet nodig hebt.

Terug naar top bezuinigen


Geld besparen : Besparen voor de Computer :

item besparen - schakel alles uit

goedkoper leven geld besparen tip: Schakel alles uit:

De meeste mensen schakelen gewoon hun scherm en computer uit. Maar dikwijls blijft de adapter (transformator) van de luidsprekers en de LCD monitor of de kabelmodem gewoon in het wandcontact zitten. Dit zijn ook stroomverbruikers. En je kan op jaarbasis heel wat geld besparen als je deze apparaten ook uit het stopcontact verwijdert. Heel handig zijn die stekkerblokken met ingebouwde schakelaar. Zo kan je alles met één druk op de knop zonder spanning zetten.

item

geld besparen – 2de hands PC:

geld besparen : Als je jouw computer voor slechts eenvoudige zaken gebruikt. Dan heb je geen dure nieuwe computer nodig. Maar volstaat een ouder 2de hands computer model. Op die manier kan je ook een hoop geld besparen.

bezuinigen - screensaver

Goedkoper leven geld besparen – Screensaver:

geld besparen : In plaats van een screensaver te gebruiken, kan je beter gebruik maken van de optie die uw computer bied om het scherm in slaapstand te zetten. Ditzelfde kan je ook instellen voor uw harde schijven. Of je kan ook heel de computer in slaap-modus laten gaan. Voordeel is dat je veel minder batterij verbruik hebt. En dat je computer langer mee gaat. Maar het beste is, dat je de PC of laptop volledig uitschakelt als je deze voor langere tijd niet gebruikt. (ook voor uw veiligheid, anders kan iemand anders achter uw rug met uw pc werken die nog ingelogd is!!!)

Tip: gaming laptop goedkoop?

(zie iets verderop over meer energie instellingen onder win 10)

goedkoper leven printen

geld besparen – Printen:

geld besparen : Als je veel afdrukken maakt overweeg dan om een laserprinter te kopen in plaats van een inktjet. Deze is wel duurder in aankoop, maar betaald zichzelf terug. Wat je ook kan doen is uw kleuren printer 2 maal instellen als aparte printers onder Windows. De éne configureer je dan als zwart-wit printer en de andere als kleurenprinter. En geef die dan ook een duidelijke naam.

Op die manier verhinder je dat je per ongeluk bijvoorbeeld een gekleurde webpage die je in zwart wit wil afprinten toch per ongeluk afdrukt in kleur. (Kleuren inkt is duurder dan zwarte.) Je kan je printer ook instellen op DRAFT. Is een lagere kwaliteit die minder inkt verbruikt. Maar meer dan goed genoeg voor bijvoorbeeld teksten voor eigen gebruik. Kijk ook uit naar B-merken voor uw inktpatronen die je kan gebruiken.

Hoe geld besparen met je computer? Instelling energiebeheer win 10.

Je kan veel meer instellen dan uw PC of scherm uitschakelen. Ook je vaste schijf gebruikt energie. En die kan je ook laten stoppen. (Wordt automatisch terug actief als je ze gebruikt.)

energiebeheer win 10 - geld besparen tip - Copyright (c) Bruno Stroobandt

Hoe energie beheer in win 10 instellen?

  • 1. klik op het vergrootglas
  • 2. typ daar: energiebeheer
  • 3. klik op energiebeheer schema (of openen)
stap 2 : energiebeheer win 10 - geld besparen tip - Copyright (c) Bruno Stroobandt

Daar kan je de standaard dingen instellen. Maar er is veel meer:

  • 4. klik op geavanceerde energie instellingen
  • er opent dan een nieuw venster
  • maak daar uw keuzes.
  • klik ok

Op deze manier overleeft je computer ook langer. En heb je minder onderhoud- of reparatie kosten. 🙂


geld besparen, gratis software

Google Pack Software

geld besparen tip: Gratis Google-Pack Software:
Wat is google pack ? wiki informatie. Jammer genoeg bestaat dit niet meer sinds 2011, maar je vind tegenwoordig genoeg gratis web-based software toepassingen die hetzelfde doen.


Goedkoper leven geld besparen : Reizen – goedkoop op reis:

goedkoop op reis – goedkope vluchten Op zoek naar de goedkoopste vliegtuig maatschappijen.

Vakantie in eigen land – vakantie tips 2020


Goedkoper leven Geld besparen : budget beheer

Zorg dat je jouw vaste lasten kent. Huur + energie + voeding – inkomen = te besteden budget.

Over huur gesproken. Als je een huis koopt i.p.v. levenslang te huren, dan bespaar je ook geld. Omdat dit per maand maar evenveel kost. MAAR op een gegeven moment is je huis of woning afbetaald. Meestal tegen de tijd dat je op pensioen gaat. En pensioen is geen vette pot in dit land. Als je dan nog je huur moet betalen. Die tegen die tijd door inflatie torenhoog is opgelopen. Dan ben je virtueel failliet en kom je bij de steeds grotere groep mensen die onder de armoede grens leven!

zie : goedkoop lenen beter dan huren.

Je kan je maandelijkse aflossing op voorhand eenvoudig berekenen. aflossing hypotheek berekenen

Deze lening simulatie draait puur op uw eigen PC (smartphone) dus blijft volledig prive bij U, zonder dat je al je gegevens met een bank moet delen. simulatie hoeveel kan ik lenen met mijn inkomen?

Goedkoper leven geld besparen: uw lening herbekijken.

Kijk ook op de uitgebreide versie Hypotheek calculator (Zo zie je wat uw huis echt kost op het einde van de rit.) Als je het verschil berekend met wat je nu betaald aan je lening of huur. Dan zal je zien dat het tijd is om te herfinancieren.


Einde ‘goedkoper leven en geld besparen’:

hoeveel kan ik lenen - hypotheek simulatie - lening calculator

Hypotheek calculator ✔️ N°1 lening simulatie

Hypotheek calculator - simulatie van woning leningen. Hoeveel kan ik lenen simulatie zonder bank! Hypotheek calculator - lening simulatie: over: ...
Read More

Autolening simulatie – lenen auto

Autolening simulatie: Hier kan je snel berekenen 'hoeveel kan ik lenen voor de aankoop van een wagen'. Dit zonder bank ...
Read More

is goud kopen verstandig – Waar kan ik goud kopen – verkopen? Hoe kan ik in goud beleggen?

Is goud kopen verstandig? - Is beleggen in goud verstandig? En hoe kan ik in goud beleggen? Hier vind je ...
Read More
infonosity

Agfa Gevaert Mortsel

Over: Agfa Gevaert Mortsel. Hier staan alle artikels over Agfa verzameld. Zowel over het koersdoel, technische analyse, en meer info ...
Read More
infonosity

Nuttige beurs linken A-Z

Canada 1 Oz pure gold Beurs (beurzen), stockmarket exchange en aandelen sites. Nuttige beurs linken A-Z. (ook sites van de ...
Read More

De beurs index

Technische Analyse voorbeeld Dit is de beurs index pagina met alle linken naar artikels die over de beurs gaan. Dat ...
Read More

Financieel

Linken naar financiële onderwerpen : financieel index : hier vind je linken op financieel gebied. zowel over geld uitgeven als ...
Read More

Geld verdienen met internet. (online geld verdienen, thuis werken)

Reeks artikels over geld verdienen online. Hoe, Tutorial. Geld verdienen met internet, zonder iets te doen?!?... (Dat is : geld ...
Read More
infonosity

Goedkope lening – snel geld lenen – waar.

Lening index-pagina goedkope Lening - index - pagina Snel geld lenen > Goedkope lening - goedkoopste woninglening of hypothecaire lening ...
Read More

Terug naar top bezuinigen

Of financieel-index (alles over geld, lenen, sparen, verdienen, beleggen,…)

Vrije tijd bestedingen en varia.

zie ook de nieuwe hoeveel kan ik lenen – lening simulatie geeft nu ook jaar budget en het totaal dat je lening kost t.o.v. wat je leent.

Homepage Infonosity.net