Categories
Agfa Gevaert De beurs financieel Geld verdienen

Technische Analyse Trendkanaal

Technische Analyse – Wat is een trendkanaal? – En hoe bepalen we een koersdoel. In het voorbeeld kijken we naar het Agfa Koersdoel.

Over: Technische Analyse – Wat is een trendkanaal? – En bepalen koersdoel. In het voorbeeld kijken we naar het Agfa Koersdoel.

Technische Analyse Trendkanaal. (Agfa Gevaert Koers-doel)

Technische analyse trendkanaal - over: Koersdoel Agfa - trendkanaal - technische analyse - hoe lezen... Infonosity.net Copyright Bruno Stroobandt.

Technische analyse trendkanaal: Wat is een trendkanaal? En hoe kunnen we dit gebruiken om te traden. Om te traden moeten we een aandeel hebben dat veel pingpong speelt. Je moet ook reken dat niet de koersverandering van belang is. MAAR wel hoeveel procent de koersverandering is.

Er is zelfs een spreekwoord. Op de beurs tellen geen centen maar PRO-centen 😎

Een zeer goed aandeel dat daaraan voldoet is het Agfa aandeel. Als je dat aandeel 20 jaar geleden had gekocht met de bedoeling om daarin te beleggen. Dan is dat heel jammer en ben je 90% van je kapitaal kwijt. 🙁

MAAR: Als je in plaats van je geld wat meer tijd investeert in de technische analyse van het Agfa aandeel dan zie je dat dit een van de betere aandelen is om op te traden. (regelmatig in en uit stappen) Je kan daar regelmatig 10 tot 15 procent winst mee maken en dat meerdere keren per jaar. Er is geen enkele bank die zoveel intrest geeft op deze planeet. 😎

Trendkanaal – Technische analyse.

Technische analyse trendkanaal: Technische analyse bestaat uit heel veel onderdelen. En in deze aflevering ga ik mij enkel focussen op het trendkanaal. In ons voorbeeld gebruiken we het Agfa Gevaert aandeel en kijken we naar de koers van de afgelopen 3 maanden.

Technische analyse trendkanaal Infonosity.net Copyright Bruno Stroobandt.

En trendkanaal is gewoon een lijn die de toppen van de koers verbind. Plus een lijn de de bodems verbind. We kunnen dit doen op een lange termijn grafiek. Maar ook op een korte termijn grafiek.

Voor het Agfa koers verloop is het zwarte kanaal (de hoogste en onderste lijn) afkomstig vanuit de langere termijn. Dit heeft meer kracht (betekenis) dan de kortere termijn.

De afgelopen drie maanden is het aandeel in een dalende trend geweest. (Was ook voorspeld reeds eind november : zie Agfa koersdoel – einde van de rally )

Maar wat zien we op de trendkanaal – grafiek? Wel dat deze daling niet zomaar willekeurig is. De agfa koers blijft mooi in het rode kanaal (tussen punt A en C) En dan komt de onderkant van dit kanaal in botsing met de onderste opwaartse lijn van het zwarte kanaal. (herinner: dit was de langere termijn trend, en heeft dus meer kracht) Gevolg een hoop speculanten beginnen het aandeel (niet toevallig) op dat moment te kopen.

Gevolg trendkanaal kruising

Technische analyse trendkanaal – uitbraak:Onderaan de grafiek zie je de volumes van een gemiddelde van 300 duizend stuks exploderen naar 1.4 miljoen Agfa aandelen die die dag gekocht en verkocht worden.!!! Het resultaat is dan natuurlijk dat het aandeel plots omhoog veert.

MAAR 🙂 Het gaat natuurlijk niet zomaar naar eender welke waarde omhoog. De Agfa koers botst tegen de bovenste lijn in punt C. Weer de sterkere lange termijn trend. En begint er een nieuwe neerwaarts kanaal. Maar ditmaal veel scherper richting zuiden.!!!

Kritiek kantelpunt!!!

Voor Agfa is nu 4.40 Euro. Als we daaronder zakken, dan is ook de trend van het zwarte kanaal gebroken. We moeten dan op de nog langere termijn naar de bodem en top gaan kijken.

10% winst op 3 dagen tijd!!!

Tussen punt B en punt C is de Agfa koers 10 % gestegen. Dit is zeer sterk op zo’n korte tijd. Je moet ook weten dat veel mensen die op het dieptepunt in de afgelopen vijf jaar zijn ingestapt (op 1.98) nu op meer dan 100% winst zitten. En die maken (hopelijk) gebruik van zo’n opleving om die winst te verzilveren. (⚠️ Met een aandeel als Agfa kan het ook 25% zakken op een paar dagen tijd.⚠️ )

Dit is echt geen aandeel om te kopen en te houden. Maar wel een ZEER goed aandeel om mee te speculeren en traden op de kortere termijn. Om te daytraden (binnen dezelfde dag in en uitstappen) is het minder goed. Omdat er te weinig volume is. Dan moet je een vergelijkbaar aandeel zoeken op de USA markt.

Zie Agfa verloren maand

zie Agfa koersdoel

De volgende stevige bodem ligt daar op 3.19 Euro voor het Agfa Gevaert aandeel.

Alles over Agfa op 1 pagina. Agfa Gevaert Mortsel

Einde Technische analyse trendkanaal: In deel-4 technische analyse : VOLUME is nog belangrijker dan de koers: deel 4: Agfa koers intraday volume.


zoek je een aandeel:

Meer info over technische analyse (formules en hoe zelf toepassen in bijvoorbeeld Excel)

Related: Beurscrash 2020 in aantocht : met dergelijk scenario moet je ook rekening houden.

Fr: crash boursier en 2020

Eng: stock market crash in 2020

Als het slecht gaat op de beurs dan doet goud meestal het tegengestelde. Is goud kopen verstandig als belegging?