Categories
Geen categorie Gezondheid Voeding

Hoeveel calorieën krijg je uit voeding.

Hoeveel calorieën uit voeding: Dit maakt deel uit van het ‘Gezond vermageren schema’. –> : de index pagina = Gezond vermageren – dieet. Voeding is meer dan calorieën. Als er geen vitamines en/of mineralen in zitten, dan is dat gewoon snoep en geen voeding 🙂

Hoeveel calorieën krijg je uit voeding: Dit maakt deel uit van het ‘Gezond vermageren schema’. –> : de index pagina = Gezond vermageren – dieet. Voeding is meer dan calorieën. Als er geen vitamines en/of mineralen in zitten, dan is dat gewoon snoep en geen voeding 🙂 Hoeveel calorieën zit er in snoep?…

Hoeveel calorieën krijg je uit voeding. Infonosity.net

Voeding : Lege calorieën :

Hoeveel calorieën krijg je uit voeding: Ongezonde voeding levert enkel kilo- calorieën zonder de broodnodige vitaminen, mineralen, eiwitten en gezonde onverzadigde vetten. Inderdaad ook vetten horen thuis in een dieet om te vermageren.

Hoe komt dit ? Omdat er twee soorten vitamines zijn. Namelijk de in water oplosbare vitamines en de in vet oplosbare vitamines (A D E K). Deze vitaminen A D E K kunnen we dus niet binnen krijgen of opslaan zonder vet.

Uiteraard geeft dit geen vrij spel om zomaar zoveel mogelijk vet te gaan eten. Van alle vet dat we eten wordt slechts +/- 30 procent verbrandt om de nodige energie te leveren. De rest wordt opgeslagen om de nodige reserves op te bouwen. Dus als we vet eten moeten we zorgen dat we de goede vetten eten. (Dat zijn de onverzadigde vetzuren.) Dat is plantaardig vet. BEHALVE kokosolie of vet. Dit is wel verzadigd. Ook onverzadigd vet kan in de fabriek meer verzadigd gemaakt worden! (Dit wordt gedaan om het bijvoorbeeld smeerbaar te maken.)

Voeding vetzuren calorieën

Er wordt vandaag de dag veel reclame gemaakt voor omega 3 en omega 6. Dit zijn ook vetzuren. Maar deze bestaan al zo lang de mens bestaat. Producten met toegevoegde omega 3 en 6 zijn dus gewoon commerciële Bull Shit. Je vindt deze vetzuren standaard terug in vooral vis.

Bij de katholieken is vrijdag visdag. Dit komt omdat je zo gezegd 1 keer per week iets minder luxueus (minder vlees) moet leven. Maar eigenlijk gaat die vlieger niet meer op vermits vis dikwijls duurder is dan vlees.

Langs de andere kant zouden we om gezond te leven en of vermageren minstens twee maal per week vlees moeten vervangen door vis binnen ons dagelijks dieet.

De tegenhangers zijn de vegetariërs die nooit vlees eten. Dit is ook niet gezond om te vermageren omdat vlees ook zijn voedende waarde heeft. Een heel vitaminen B complex en meerdere eiwitten die we nodig hebben om ons metabolisme optimaal te laten werken. (zie ook: hoe laag metabolisme verhogen)

Trivia :

Bovendien als vegetariër draag je bij tot de opwarming van de aarde omdat steeds meer mensen vegetariër worden moeten er steeds meer bossen geveld worden om plaats te maken voor soja plantages !!!

Om gezond te vermageren moeten we dus blijven gevarieerd eten maar gewoon kleinere porties. En ook deze hoeveelheid voeding spreiden over minstens 6 in plaats van 3 maaltijden. Waarbij we vooral de laatste 7 uur voor het slapen gaan geen calorie rijke maaltijden of snoep meer nuttigen.


Hoeveel calorieën krijg je uit voeding: Snel vermageren – dieet TIP : vervang chips voor de televisie bvb door radijsjes of schijfjes komkommer.

Hoeveel calorieën krijg je uit voeding?

Product Aantal kilo calorieën
per 100 gram
eiwit calorieën 400 kCal
koolhydraten (suiker) calorieën 400 kCal
vet calorieën 800-900 kCal

Eiwit en suiker (koolhydraten) leveren 400 kilocalorieën per 100gram op.
En vet levert 800 a 900 kcal per 100gram (afhankelijk van het soort vet.)

Hoeveel calorieën krijg je uit voeding : snoep?

Je hebt bvb die gelatine achtige snoepjes die voornamelijk uit suiker en eiwitten bestaan. Deze situeren zich rond de 400 calorieën per 100 gr.
Als we het over koekjes hebben. Die bestaan vooral uit bloem (koolhydraten) en vetstoffen. Deze hebben dus al gauw richting 500 en meer kcal.

En het ergste van alles zijn borrelnootjes en chips 600 kcal en meer.
Buiten het feit dat ze veel energie leveren bevat dit alles geen voedende waarde. Je mag deze dus enkel nuttigen in kleine hoeveelheden (liefst niet). Of als je een zware inspanning moet doen en dus wel wat extra energie nodig hebt.
P.S. Studeren valt niet onder de categorie zware fysieke inspanning. 🙂

Voeding. Wat is een calorie (kilocalorie)?

1 kcal = 1000 calorieën
Eén kcal = de hoeveelheid energie die nodig is om 1 kg of 1 liter water van 20 graden Celsius naar 21 graden Celsius te brengen.
1 kcal = +/- 4,184 Kjoules

In veel verhaaltjes over afslanken hoor je altijd praten over calorieën. Maar het zijn dus wel degelijk kilocalorieën = 1000x meer 🙂

voeding – vermageren hoeveel calorieën :

Vermits je tijdens het vermageren minder calorieën tot je neemt, moet er ook op letten dat dit geen zogenaamde lege calorieën zijn. Dat wil zeggen dat calorieën uit bvb alcohol, chips, chocolade, koekjes en ander snoep enkel calorieën leveren en niets aan voedende waarde. Geen vitamines en mineralen en andere noodzakelijke stoffen dus.

zie ook de calorieën tabel : +1400 producten gerangschikt op aantal calorieën. Dus hoe verder je in de tabel gaat, hoe minder je er van mag eten. Er zit nu ook een handige zoekfunctie ingebouwd.

Ik eet bijna niets en toch vermager ik niet? Calorieën uit drank.

Hoeveel calorieën krijg je uit voeding: Misschien moet je dan ook eens kijken wat je drinkt. Je bent wat je eet. Maar ook, je bent wat je drinkt.

Zie calorieën in drank (met en zonder alcohol) tabel

new: Geen tijd om te koken of geen zin in een corona-file in de winkel? Eten leveren aan huis


Einde Hoeveel calorieën krijg je uit voeding. Niet gevonden wat je zoekt? Goto Google.be