Categories
financieel De beurs

beurscrash 2020 in aantocht

Over: De beurscrash van 2020. Is de beurscrash van 2020 onvermijdelijk? En hoe erg gaat het worden. Wat zijn de indicatoren. Zowel technische analyse als (verborgen) feiten die het afgelopen jaar zijn gebeurd. Welke rol spelen de grote banken. Last edit 2020-01-03 YMD

Beurscrash 2020 in aantocht - Copyright (c) Bruno Stroobandt.

Over: De beurscrash van 2020. Is de beurscrash van 2020 onvermijdelijk? En hoe erg gaat de crisis worden. Wat zijn de indicatoren. wat is de verwachting? Zowel technische analyse als (verborgen) feiten die het afgelopen jaar zijn gebeurd. Welke rol spelen de grote banken.

Hoe erg gaat de beurscrash zijn in 2020?

Is er een beurscrash 2020 in aantocht? Wel, dat er een beurscrash 2020, zal komen, daar moet je niet voor gestudeerd hebben. Als een vliegtuig klimt, en de kerosine is op… En zo is het ook met de beurs.

Vooreerst moet je weten dat GELD niet bestaat. Geld werkt maar zolang de mensen erin geloven. Zie maar naar de Bolivar. Daar heb je nu meer briefjes geld nodig om een rol W.C. papier te kopen, dan er blaadjes papier op de rol zitten!!! 😎

Geld is maar een getal op de computer. Als je een lening aangaat, dan creëert de bank een put. (van nep geld) Deze put mag niet bestaan. Dus krijg jij x maanden om dat geld terug te geven. Zodat dit virtueel bijgemaakt geld. Terug vernietigd kan worden. Alles is dan terug in balans. En het nep geld is terug weg. MAAR, jij moet daar wel intrest voor betalen. En daarvoor moet je dus arbeid leveren. Als je een lening aangaat, ben je dus slaaf van uw werkgever. Plus slaaf van de bank. (Iemand moet die marmeren voorgevels betalen hé 😉 )

Terug naar de komende beurscrash

En zo gebeurt het ook op de beurs. Hetzelfde aandeel wordt steeds duurder verkocht. Zolang er zotten gevonden worden die meer dan de vorige eigenaar willen betalen. Maar hoe hoger de prijs wordt, hoe minder zotten er over blijven.

Op het einde van een beursrally, zien we meestal dat deze steeds sneller gaat. Omdat het dan bij een groter publiek zichtbaar wordt hoe ‘goed’ het gaat. Dan komt ook de hebzucht boven, en willen ze hun deel van de koek. Maar die koek raakt op. 🙂

De meeste mensen kijken zelfs niet eens naar de boekhouding van het bedrijf waarvan ze aandelen kopen!!! Het is alsof je een huis blind koopt. Zonder dat je er ooit binnen bent geweest. En zonder te weten wat de gebreken zijn.

Hebben we iets geleerd met de beurscrash van 2008.

Ha nee, natuurlijk niet. De koers is daardoor genormaliseerd, waardoor we terug op de trein kunnen springen en de ballon terug opblazen tot hij terug knapt. Of kijk naar het L&H verhaal.

Of het Agfa Gevaert aandeel heeft bijna 20 jaar geleden ook een crash gehad. Stond toen meer dan 27Euro. Waar staan ze nu? En we worden er zelf niet jonger op he 😉

Sterke stijging goudkoers!!!

Wat we vorig jaar gezien hebben is een sterke stijging van de goudkoers. Dit moet al een lampje laten branden. Want dit is een veilige haven als het slecht gaat met de beurs.

De grote banken weten natuurlijk veel meer dan de slachtoffers (de gewone man). Zij zijn vorig jaar begonnen met hun kapitaal veilig te stellen door hun aandelen portefeuille af te bouwen. En dit geld in goud te steken. Die grote mannen zijn ook in de mogelijkheid om de beurs te pushen door op gepaste momenten pakketjes aandelen te kopen en verkopen. Ze kunnen zo invloed uitoefenen op de beschikbaarheid van verkoopbare aandelen.

Als het slecht gaat op de beurs dan doet goud meestal het tegengestelde. Is goud kopen verstandig als belegging?

En dan is er natuurlijk ook de macht van de media. Om op gepaste tijden de juiste (push) manipulatie berichten publiek te maken.

beurscrash 2020 koersdoel

Wanneer de top juist bereikt zal zijn is moeilijk te bepalen. Je hebt daar wel hulpmiddelen voor. Zoals de technische analyse.

Zie ook bijvoorbeeld over de voorspelling van de Agfa koers top op eind november 2019. (Wat ondertussen uitgekomen is!)

(Je ziet hoe het een verloren maand later is, zoals ik verwachte.)

Beurscrash 2020: tot slot.

Het feit is als je op het einde van een rally nog op de trein springt, dan ben je aan het gokken. En dus niet aan het beleggen. Want eens de beurscrash begint, dan gaat het snel. En een tweede fout die mensen maken is dat ze geen verlies durven pakken. Ze blijven met hun aandelen zitten en durven niet uitstappen. Want wat als de wind morgen keert? Wel wat als je morgen geen geld meer hebt om op betere tijden terug te kunnen beginnen!!!


Donald J Trump

update 2020-01-03 YMD: En dan hebben we natuurlijk Donald J Trump. Hierover vind je genoeg verhalen over op Internet. Maar het breaking news dat van invloed is op de wereld economie. Is wat hij afgelopen nacht heeft gedaan. Dit is nog maar eens een extra indicator voor de verwachting van de beurscrash 2020.

(het feit: US drone strike ordered by Trump kills top Iranian commander in Baghdad)

Hieronder zijn (Donald J. Trump) eerste reactie op twitter.com:

Donald J Trump : breaking news - zijn eerste reactie op wat hij afgelopen nacht heeft gedaan.

Beurscrash 2020 of wordt het beurscrash 2021?

De boodschap is volg de beurs op de voet!!! Want ze kunnen zelfs nog een eind rally uitlokken. Feit is, hoe langer de crash op zicht laat wachten. Hoe harder de bubbel wordt opgeblazen. Hoe heftiger de beurscrash zal zijn. En die bankmensen zijn genadeloos. (zie maar naar die ‘Wolf of Wallstreet’ film met Leo dinges 😉 ) Dus hoe eerder de reset komt hoe beter. Liever dit jaar, dan een beurscrash 2021 die 10 maal zo catastrofaal zal zijn dan die van 2008. En waar ook de belastingbetaler die niet op de beurs zit in wordt meegesleurd. 🙁

Update: Het origineel artikel was van 3 jan 2020. Toen was er nog geen sprake van de Corona crisis. Maar de corona crisis is levensbedreigend voor de economie. En onrechtstreeks daardoor ook voor onze gezondheid!

En last but not least : Corona virus (covid-19)

Dit zal waarschijnlijk ook zijn invloed hebben op de hele wereld economie. Zowel meer werkloosheid en dus een dalend consumenten vertrouwen. En dit heeft dan weer een negatieve inpakt op de omzet van de bedrijven.

Het zal als er veel doden vallen ook zijn impact hebben op de vastgoed sector. Hoewel het er naar uit ziet dat de cijfers sterk overdreven zijn. (Kijk naar de langjarige sterftecijfers. De wereldbevolking is met 31 miljoen mensen aangegroeid sinds Corona (nu 20 mei 2020) Er zullen eerder problemen komen door de ontslagen die vallen en mensen die hun huur en lening niet meer kunnen betalen. En waar de bank dus een gedwongen verkoop kan opleggen. Met dalende prijzen voor woningen tot gevolg. (huizen en appartementen)

MAAR Er zijn ook sectoren en dus ook aandelen die het goed doen dankzij Corona. Welke aandelen zijn goed in Corona tijden – lijst 33 corona aandelen


Tips:

zie bvb. ook technische analyse Agfa koers eind jan 2020 (die verwachting is ook uitgekomen.)

Er is maar 1 oplossing Stop de lockdown shirt : reeks docu’s om uw ogen te openen.

Een goede lange termijn belegging is de aankoop van een huis. Maar hoeveel geld kan ik lenen met mijn inkomen. simulatie hoeveel kan ik lenen Hier kan je dat snel testen, zonder dat je al je prive gegevens eerst aan de bank moet delen. Deze simulatie draait puur op uw PC (smartphone) 😎

of de Hypotheek simulatie V2.0. Geeft ook jaar totaal dat je betaald. En hoeveel je huis lening uiteindelijk kost na volledige afbetaling.

hoeveel kan ik lenen - hypotheek simulatie - lening calculator

Hypotheek calculator ✔️ N°1 lening simulatie

Hypotheek calculator - simulatie van woning leningen. Hoeveel kan ik lenen simulatie zonder bank! Hypotheek calculator - lening simulatie: over: ...
Read More

Autolening simulatie – lenen auto

Autolening simulatie: Hier kan je snel berekenen 'hoeveel kan ik lenen voor de aankoop van een wagen'. Dit zonder bank ...
Read More

is goud kopen verstandig – Waar kan ik goud kopen – verkopen? Hoe kan ik in goud beleggen?

Is goud kopen verstandig? - Is beleggen in goud verstandig? En hoe kan ik in goud beleggen? Hier vind je ...
Read More
infonosity

Agfa Gevaert Mortsel

Over: Agfa Gevaert Mortsel. Hier staan alle artikels over Agfa verzameld. Zowel over het koersdoel, technische analyse, en meer info ...
Read More
infonosity

Nuttige beurs linken A-Z

Canada 1 Oz pure gold Beurs (beurzen), stockmarket exchange en aandelen sites. Nuttige beurs linken A-Z. (ook sites van de ...
Read More

De beurs index

Technische Analyse voorbeeld Dit is de beurs index pagina met alle linken naar artikels die over de beurs gaan. Dat ...
Read More

Financieel

Linken naar financiële onderwerpen : financieel index : hier vind je linken op financieel gebied. zowel over geld uitgeven als ...
Read More

Geld verdienen met internet. (online geld verdienen, thuis werken)

Reeks artikels over geld verdienen online. Hoe, Tutorial. Geld verdienen met internet, zonder iets te doen?!?... (Dat is : geld ...
Read More
infonosity

Goedkope lening – snel geld lenen – waar.

Lening index-pagina goedkope Lening - index - pagina Snel geld lenen > Goedkope lening - goedkoopste woninglening of hypothecaire lening ...
Read More

Externe link naar Youtube kanaal ‘Een passief inkomen‘

Terug naar financieel – index