Agfa Gevaert Mortsel

Agfa Gevaert Mortsel Belgium. Agfa stock info.

Over: Agfa Gevaert Mortsel. Hier staan alle artikels over Agfa verzameld. Zowel over het koersdoel, technische analyse, en meer info. Agfa Stock info.

Agfa Gevaert Mortsel. Agfa Stock ticker code: EBR:AGFB

Agfa Gevaert Mortsel geschiedenis in een dop.

Agfa-Gevaert met hoofdzetel in Mortsel, was vroeger bij het grote publiek bekend als producent van de fotorolletjes. En ook andere producten voor zowel amateur- en professionele fotografen. Met de opkomst van de digitale foto-markt. Hebben ze dit op tijd zien aankomen. De afdeling Consumer Imaging (die deze activiteiten groepeerde) werd daarom in 2004 afgestoten, en verkocht aan investeerders die nu hun geld verloren hebben. Want dat stuk is amper een jaar later failliet verklaard (agfaphoto)

Sinds de verkoop is Agfa volledig overgeschakeld op het business-to-business activiteiten model gericht. Waar ze ook digitale technieken en software ontwikkelen. (o.a. in de medische wereld.) In de filmrolletjes waren ze 1 van de 3 grote spelers (Kodac, FujiFilm en Agfa) Maar nu zijn ze in de digitale wereld veel kleiner t.o.v. veel meer en grotere concurrenten.

Agfa Gevaert aandeel op de beurs.

Hoe is dit gebeurd? In het verleden was Agfa Gevaert bijna failliet door de zilvercrisis. Maar de grote Chemie reus Bayer heeft Agfa opgekocht en zo is het kunnen blijven bestaan. Maar omdat Agfa steeds meer richting hardware en software ging en dus minder een chemie bedrijf. Heeft Bayer hen (Agfa Gevaert) afgestoten. Daardoor zijn ze op de beurs gekomen. Met een beurskoers van 22 Euro. Bayer had dat jaar dan ook een uitzonderlijke extra winst. (126miljoen gemaakte Agfa aandelen, verkocht aan 22 euro)

In het begin heeft de koers een mooie opstoot gehad richting 28 euro. Dit vooral door speculatieve beleggers. Van zodra de eerste cijfers bij het grote publiek bekend werden is het aandeel jaren blijven dalen. Maar op die dalende trend heeft de Agfa koers zeer sterke wisselingen. En daar kan je als speculatief belegger uw voordeel uit halen. De mensen die Agfa aandelen bij uitgifte aan een beurskoers van 22 Euro hebben gekocht en er nu (bijna 20 jaar later) nog mee zitten, is het natuurlijk een troosteloze bedoeling. (En we worden er zelf niet jonger op he 🙂 )

Agfa koers : ideaal om te speculeren.

Maar je kan dus inderdaad mooi verdienen met het Agfa aandeel door regelmatig in en uit te stappen. Daarover een aantal artikels:

Technisch analyse november 2019 : Agfa koers is de top bereikt?

Verloren maand voor Agfa (zoals voorspeld)

Technische analyse Agfa Gevaert koers deel 2

Deel3 : opnieuw breekpunt : koersdoel Agfa binnen trendkanaal.

Meer info over wat is Technische Analyse : Wat is het en formules zodat je dit zelf kan doen in bijvoorbeeld Excel.


Terug naar financieel index.