Categories
Voeding Gezondheid

Voeding – index

Gezonde voeding -index pagina

Voeding index : Gezonde voeding - calorieën
Gezonde voeding – overzicht – index – pagina

voeding index – about: Dit is de index pagina met linken naar alle artikels op infonosity.net over gezonde voeding. Het gaat hier dus puur over voedings-producten. Als je meer wil weten over gezond vermageren ga dan naar de gezond vermageren index. Daar staan alle artikels over gezond afvallen. (Uiteraard is dat met gezonde voeding 😉 )

Hoofdpagina met linken naar artikels over gezond voedsel.

Voedingstabel : Wat is gezonde voeding?

Calorietabel : niet alfabetisch, maar numeriek, dus hoe dieper je in de calorie tabel gaat, hoe minder je ervan moet eten als je wil afslanken. ✅ Meer dan 1400 producten!!!

En denk ook aan wat je drinkt: snel vermageren calorieën drankjes

Voeding: Groenten & Fruit

  • komkommer (wiki info + recept + calorieën + voedingswaarde van komkommer…)
  • havermout : wat is havermout + voedingswaarde + gluten allergie informatie.
  • Amandelen : meer info over amandelen. Zijn amandelen een super food? Amandelen worden vaak gebruikt als versiering en natuurlijk ook voor de smaak in de koekjes industrie en op taartjes bijvoorbeeld. Op die manier verliest het natuurlijk minder gezond 🙂 (maar wel lekker). Maar je kan die pitten (het zijn geen noten) ook gebruiken in gezonde recepten of gewoon puur eten.
  • De aardappel. De aardappel zit boordevol vitamines en mineralen. En hij is zeker geen dik maker. Er zitten zelfs maar half zoveel calorieën in als rijst.!!! Het is wat je er extra op doet waar je dik van wordt. (mayonaise, saus,…)
  • NEW: De braambes : lekker en toch gezond. Ja het kan 😉 En je kan deze vrucht eenvoudig zelf kweken in je tuin. Ook goed om lekkere jam van te maken.

Bespaar geld en het milieu (opwarming aarde) : Koop groenten en fruit van het seizoen Als de groenten en fruit niet moeten ingevoerd worden via vervuilende scheepvaart. Dan is dat niet enkel goed voor het milieu. Maar dat verlaagt de transport kosten. En is dus goedkoper. En zo steun je dus ook de lokale boer.


suggesties i.v.m. gezond eten en drinken:

Gezonde Recepten Binnen in het thema gezond vermageren of afslanken, vind je hier enkel recepten met lage calorie waarde. Zowel voor ontbijt als warme maaltijd en koude gerechten.

De citroensapkuur lichaam en lever ontgiften De pure citroensap kuur zoals die vroeger bestond is veel te strikt, en kan daardoor zelfs ongezond zijn. Extreem diëten is altijd ongezond. Daarom is er hier de citroensapkuur V2.0 die zachter is en vooral bedoeld om uw lichaam te zuiveren en uw lever te ontlasten na bijvoorbeeld de feestdagen.

New : lichaam ontgiften met citroen – zonder hoofdpijn. Een crash dieet zorgt voor hoofdpijn. Dat is normaal. Maar los daarvan is een crash dieet niet gezond. Meer info in dat artikel.

New: Hoeveel calorieën krijg je uit voeding. Meer info over wat belangrijk is in voedsel. Vitamines, mineralen, en zelfs vet is belangrijk!!!

Terug naar Gezond vermageren – index. Gezond vermageren zonder dieet. Het kan. Ik ben zelf 20 kilo verloren, én met blijvend resultaat. Dus geen jojo-dieet. Maar een aanpassing in de levens- eet-gewoonten.

De voedingsdriehoek. Oude en nieuwe.

De voedingsdriehoek, de oude is hetzelfde als de nieuwe voedingspiramide maar dan gewoon onderste boven. wat is gezonde voeding?

Alle voedsel kan gezond of ongezond zijn! Elk product bevat stoffen die uw lichaam al dan niet nodig heeft. Maar er bestaat geen enkel SupperFood dat alles bevat. En ook niet in de juiste verhouding. Het wordt pas ongezond als je de focus gaat leggen op 1 bepaalde voedsel categorie. En daardoor een éénzijdig voedsel patroon hebt. En dus tekorten krijgt van bijvoorbeeld bepaalde mineralen of net teveel aan bijvoorbeeld suikers. Belangrijk is dus om gevarieerd te zijn in uw voeding- schema.

Men heeft een aantal jaar geleden de oude voedingsdriehoek omgekeerd. Maar inhoudelijk blijft deze voedingspiramide hetzelfde. Dit was gewoon omdat er in die industrie mensen werken die iedere maand betaald worden, en die dus af en toe moeten bewijzen dat ze hun geld waar zijn 😉 . En natuurlijk was dit ook goed om nog eens in het nieuws te komen en het belang van gezond voedsel onder de aandacht te brengen. 😎 .

Meer info over Gezond vermageren : Vermageren zonder dieet

Infonosity, Copyright © 2007 until 50 years after my death 🙂 Bruno Stroobandt.